Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam takie pytanie, czy sąsiad może postawić plot betonowy w granicy jezeli przy granicy (10cm od) jest mój budynek w którym jest duzo okien. Czy ma takie prawo zasłonić mi okna?

Opublikowano

Nie ja tylko dZiadek. Budynek ma 40lat. I tak jak kolega pisze bardzo waskie dzialki

Opublikowano
Do niedawna zgłoszenia i mapki wymagało tylko ogrodzenie od drogi a teraz już nawet tego nie musi zgłaszać. Takiego ogrodzenia od sąsiada nawet zgłaszać nie musi więc nie ma go jak zablokować tym bardziej, że nie jest to ogrodzenie trwałe i można go w każdej chwili rozebrać. Najlepiej zapytać u siebie w starostwie.
Opublikowano (edytowane)

Pewnie że może . Niby dlaczego ma ciągle wąchać smród z Twojej obory .

Mogę się założyć że budynek stoi nielegalnie , bo okien w takiej odległości nie powinno być . Do 220cm jak dobrze pamiętam można sobie płot stawić . Tyle że bez podmurówki .

Edytowane przez zetorki12

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez rafal0
      Witam wszystkich agrofotowiczów!

Mam  problem dotyczący ocynkowanych sztachet. Firma która wykonywała ogrodzenie z ocynkowanych sztachet pomalowała je wedle naszego zamówienia. Po roku od postawienia płotu farba (chlorokauczuk strong super trwała emalia z Dekoralu) zaczęła odstawać od ocynkowanych sztachet. Chciałbym uzyskać wasze opinie co zrobić z tymi sztachetkami, piaskować, odtłuścić  i wtedy pomalować farbą. Doradźcie jakich środków użyć i jakie czynności w tej sytuacji wykonać. W załączniku zdjęcia płotu.

• Przez johnyrs
      Jakie są przepisy stawiania płotu przy drodze gminnej. Problem polega na tym że pewien pan postawił ogrodzenie na samej granicy między swoją łąką a drogą gminną po dwóch stronach drogi. Z przyczepą czy składaną maszyną dasię przejechać, natomiast z agregatem uprawowosiewnym 3m haczę po płocie na zakręcie, a o kombajnie nie ma mowy. Może ktoś z was miał podobny problem.
    • Gość
      Przez Gość
      Witam. Planujemy wykonać płot wokół chlewni tak aby spełniał wymogi bioasekuracji. Moje pytanie jest takie: Z czego płot może być wykonany? Musi być zrobiony z betonu? Pozdrawiam
  • Dodaj nową pozycję...
v