pieniu2506

renault Ares 626

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
pieniu2506    0

Witam . Mam problem z ehr przy renault Ares 626 rz . Chodzi o to że podnośnik na blotnikach podnosi natomiast nie działa funkcja opuszczania. Sprawdzałem przyciski przekładając wtyczki i są dobre. Ma ktoś jakiś pomysł? Podnośnik sterowany z kabiny działa ok

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
mariusz(ZDUN)    223

kable


Mechanika Rolnicza.
Naprawy ciągników zachodnich , wszystkie podzespoły i układy, regeneracja uszkodzonych części, regeneracje pomp hydrauklicznych tłoczkowych. Części zamienne nowe i używane. 501832246 Mariusz

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
pieniu2506    0

Ok. Jak coś znajdę to dam znać.

Właściwie to jest jeszcze jeden problem. Chodzi o to że traktor tuż po odpaleniu od razu zgasnie. Potrafi to zrobić nie raz 3 i 4 razy. Innym razem nawet stoi dłużej i pali od strzała. Coś się przycina?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

mariusz(ZDUN)    223

Bez diagnostyki pisanie czego cokolwiek mija się z celem.


Mechanika Rolnicza.
Naprawy ciągników zachodnich , wszystkie podzespoły i układy, regeneracja uszkodzonych części, regeneracje pomp hydrauklicznych tłoczkowych. Części zamienne nowe i używane. 501832246 Mariusz

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
pieniu2506    0

Obiecałem że jak coś znajdę to dam znać. Miałeś rację kolego z tymi kablami. Problem był w pinach przy kostce do komputera. Jakimś cudem się wysunely i przez to nie łączyły. Na razie jest ok.

 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
pieniu2506    0

Koledzy mam jeszcze pytanko. Co może być przyczyną drgania podnośnika. Chodzi o to ,że jak ustawie sobie wartość stałą np do orki , żeby mi podnośnik opuszczał do pewnej wysokości to migają na przemian na wyświetlaczu TCE strzałki lewa i prawa i podnośnik delikatnie drży i pulsuje do góry i na dół. Czyżby coś się działo z czujnikiem podnoszenia ramion?. Dodam że podnośnik działa prawidłowo. Problem jest tylko przy podczepionej maszynie .

Edytowano przez pieniu2506

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
pieniu2506    0

Masz rację kolego. To mi wygląda na amortyzację jeśli pojawiają się na ekranie tę 2 Strzaleczki. Jedno mnie zastanawia. Na postoju jest ok. Moge przyciskami plus i minus regulowac .Jak ruszę w pole to wtedy podnośnik drga. Może jakiś zawór albo czujnik od amortyzacji.Gdzie go szukać. Ktos podpowiada ze to wina sterownika , że jest za bardzo czuły na tę opcje.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
pieniu2506    0

Koledzy już jest ok. W sterowniku jest taki przycisk z zygzakami musialem wartość zmniejszyc do zera i juz nie drga podnośnik. Fajnie tylko,że nikt za bardzo nie pomaga na forum. Mam problem i sam go rozwiązuje. Ale niech to będzie pożyteczne dla innych mających podobne problemy.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Podobna zawartość

    • Przez krzysztofgru1
      Witam, mam problem z moją renią, otóż po zapaleniu ciągnik działa prawidłowo ale po około 20-30 minutach pracy przestają działać półbiegi, żółw-zając, wom oraz blokada mostu, działa tylko przedni napęd. Skrzynia blokuje się na zółwiu lub zającu - zależy na którym zakresie akurat jadę a półbiegi przełanczają się same na 1lub4 (czasami na 2lub3 ale zdecydowanie rzadziej). Komputer (autotronic 2) właśnie odebrałem z naprawy - podobno na 100%sprawny, filtry nowe, olej jest ok zawór trójdrożny rozebrany wyczyszczony i złożony . Ma ktoś jakiś pomysł co może być przyczyną lub co jeszcze sprawdzic? 
    • Przez Gustawek
      Siemanko. Cyrki z moją Renią. Po wymianie olejów i uszczelnieniu kilku miejsc sylikonem podnośnik dziwnie się zachowuje. Po uruchomieniu ciągnika podnośnik idzie na maksa do góry i pompa jakby dalej ciśnie. W 4-5h na wyłączonym ramiona opadną powoli. Zaznaczę że druga dźwignia od podnośnika jest przyblokowana (ta z numeracją). Ktoś zaradzi?
    • Przez Reno123
      Witam jestem posiadaczem Renault 103.54 mam problem z hydraulikom. Po odpaleniu rurka od pompy hydraulicznej do rozdzielacza mocno drży , przewody do hydrauliki wywrotu są ok nie wiem co powoduje drganie i jak to usunąć . Czy to może być przez rozdzielacz. Po dłuższej pracy słabnie wspomaganie. Proszę o poradę 
    • Przez BartekCiszek
      witam mam problem a mianowicie pólbiegi nie chca sie przelaczac jak pojezdze troche to wtedy sie przelaczy ale to dopiero po polowie dnia gdy przelacze z polbiegu 2 na 3 to kontrolka przeskakuje jak by sie przelaczyl a zaraz wskakuje spowrotem na 2 to samo z 1 póbiegiem
    • Przez zieli88
      Witam,
      Ostanio podczas ruszania ze skrzyżowania znikły półbiegi i przełączyło automatycznie na najwyższy (było trzeba zredukować głównymi żeby ruszyć). Na wyświetlaczu przy zegarach normalnie przełączają się od 1 do 4 ale brak jest żadnej reakcji. Sprawdzone zostały elektrozawory za prawymi schodami i wogóle nie dochodzi tam prąd, ewidentnie jest problem z elektryką, z góry dziękuję za podpowiedzi.
×
×
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.