Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Potrzebuję kosiarkę spalinową z napędem do 1000zł. W marketach znalazłem takie, tylko mógłby ktoś z forumowiczów doradzić którą warto kupić?

1. https://www.castorama.pl/produkty/narzedzia-i-artykuly/maszyny-ogrodnicze/kosiarki-i-traktorki/kosiarki-spalinowe-z-napedem/kosiarka-spalinowa-z-napedem-macallister-b-s-500e-46-cm.html

2. https://www.bricoman.pl/otoczenie-domu/sprzet-moto-i-narzedzia-ogrodowe/spalinowe/kosiarka-spalinowa-nac-b-s450-naped

3. https://m.leroymerlin.pl/maszyny-ogrodnicze/kosiarki-traktorki-kosy/kosiarki-spalinowe/kosiarka-spalinowa-dym1826cq-3kw-159cm3-sterwins,p258725,l73.html

Tak na moje to chyba ta z Leroy wypada najlepiej, 3 lata gwarancji, funkcja ułatwionego rozruchu, regulacja prędkości napędu... ale może macie inne zdanie i doradzicie.

Pozdrawiam

Opublikowano

wojtek554 napisał:

ostatnio kupiłem tą z ostatniego linki. Bardzo fajna maszyna. Pali ladnie, napęd dobrze chodzi. Także pierwsze wrażenie pozytywnie

Jak radzi sobie z dużą i gęstą trawa ?

Opublikowano
nie wiem w sumie o jakiej mówisz, ale ja kosze trawę po starej łące więc wydaje się być gesta. Ostatnio miała koło 20cm, trochę mi przerosla, ale kosiarka radziła sobie nieźle. Parę razy tam gdzie była naprawdę gęsta musiałem bez napędu, trochę wolniej przejechać.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez sunday
      Witam.
      Czy orientuje się ktoś jaki olej lać do kosiarki Pottinger , niby na producent pisze że SAE 90 no ale nie za dużo mi to mówi bo mi wyskakują w różnych specyfikacjach.
      Jeśli by ktoś był w temacie to proszę o info.
      a taki by się nadał
      OLEJ TEDEX GEAR 80W90
      ??

• Przez szymczak
      Witam.
      Proszę o pomoc w następującej sprawie. Mam problem z przednim napędem przy ciągniku SAME SILVER 110 2006r. Nie mogę wyłączyć przedniego napędu. Podobne tematy były już zakładane o Deutzach, ale nie mam pewności, że działanie układu jest takie samo. Opiszę po kolei "historię" awarii. Podczas jazdy bez przedniego napędu zaczęła mrugać kontrolka na włączniku (który nie był wciśnięty). Do tego co chwilę było słychać charakterystyczny dźwięk rozłączania przedniego napędu (takie trzaśnięcie). Po powrocie do domu kontrolka świeciła już światłem ciągłym, a przedni napęd od tego czasu jest już ciągle uruchomiony. Sam włącznik sprawdziłem przy pomocy probówki i prostownika i moim zdaniem działa prawidłowo. Podejrzane jest tylko napięcie na pinach dochodzących do włącznika (1 pin ma około 12V a pozostałe 0,5-1,5V). Według mojej wiedzy cewka/elektrozawór odpowiedzialny za rozłączanie przedniego napędu jest z lewej strony ciągnika koło filtrów hydraulicznych. Ten układ działa w tej chwili w sposób następujący:
      1. przy odpalonym ciągniku tłoczek jest schowany
      2. podczas gaszenia ciągnika tłoczek wychodzi z cylindra
      3. przy ponownym uruchomieniu samego zapłonu (przekręceniu kluczyka) tłoczek znowu się chowa
      4. odpalenie ciągnika nie powoduje żadnej reakcji dopiero ponowne jego zgaszenie powoduje ruch tłoczka
      Zachowanie tej cewki/elektrozaworu jest takie samo bez znaczenia czy włącznik jest wciśnięty czy też nie. Domyślam się, że żeby przedni napęd został rozłączony tłoczek musi wyjść z cylindra. A skoro u mnie przy odpalonym ciągniku tak nie jest, jest to pewnie przyczyna nieprawidłowości w działaniu. Nie wiem oczywiście czy dobrze myślę, jeśli jestem w błędzie proszę o podpowiedź. Jakie są przyczyny takiej usterki? Czy ktoś miał coś podobnego?  Z góry dziękuję za odpowiedź:)
    • Przez Wojtek026
      czy ktoś posiada i jakie ma zastosowania, czy sprzątnąć podwórko z resztek siana słomy trociny, czy wydmuchać kurz z ciągnika czy prasy to przydatne narzędzie, myślałem o narzędzi stihlla i co sądzicie o funkci odkurzacza
      https://www.stihl.pl/Produkty-STIHL/urzadzenia-czyszczace/dmuchawy-i-odkurzacze/Dmuchawy-spalinowe/22400-360/bg-86.aspx
    • Przez Kondzio342
      Witam stoje przed zakupem Kosiarki rotacyjnej. Do pokoszenia na raz okolo 7ha łąki. Szerokość 1.65. Koledzy jakies porady te firmy mam do wyboru. Chcialbym raczej nowa. prosze o opinie.
  • Dodaj nową pozycję...
v