Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy miał ktoś z kolegów, a może i koleżanek ;-), problem ze sterownikiem ARAG BRAVO 180S w następującej formie: sterownik na pinach J i K (to piny odpowiadające za sterowanie zaworem regulacji ciśnienia) ma napięcie ok. 6V co uniemożliwia niestety działanie zaworu regulującego ciśnienie, a przez to sterownik nie działa i nie reguluje zadanej dawki. Jest tak jakby działał w manualnych ustawieniach ale przy manualnej próbie regulacji ciśnienia oczywiście również zawór nie działa bo dostaje napięcie ok. 6V, a powinien dostawać ok. 12V. Czy ma ktoś z szanownych forumowiczów wiedzę gdzie może leżeć przyczyna awarii, ewentualnie czy ktoś może wie gdzie można taki sprzęt odesłać do naprawy? Może ktoś miał taki problem lub inny przy sterowaniu np. sekcjami, lub zaworem głównym? Będę bardzo wdzięczny za wszelką pomoc.

Opublikowano

Dawka pozostanie ta sama, tam punktem odniesienia jest ilość płynu idącego przez przepływomierz. Jedynie co wymagało by zmian to ustawienie zaworów kompensacyjnych jeśli chcesz zamykać pojedyncze sekcje.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez leon8875
      Witam 
      Mam pytanie do posiadaczy tego komputera otóż  ostatnio kupiłem opryskiwacz z tym pc i mam problem że gdy ustawiam wydatek 200l/ha  to w realu idzie mi gdzieś 250l, ciśnienie na komputerze pokazuje mi 3 bar a na.manometrze 3.5 I nasuwa się pytanie czy można to skalibrowac ?
    • Przez kar0711
      Witam. Mam problem z rozdzielaczem ARAG 5 sek. w opryskiwaczy Krukowiak 1500l.
      Nie mogę zwiększyć ilości podawanej wody na dysze ID 120-03 max jaką mogę ustawić to 1,3l. Czy ustawie 4 czy 5 bar to niema znaczenia.

A ma ktoś instrukcję regulacji ww. zaworu. Dziękuję z góry.

• Przez ZetorPower
      Witam mam w opryskiwaczu własnie taki sterownik ale nie mam podświetlonego manometru i chciałbym go podświetlić w płytce sterownika są 4 wsówki męskie 2 to zasilanie płytki a 2 są wolne wie ktoś może do czego one są i czy można by tutaj podłączyc to podświetlenie a może one po to są ????
    • Przez Makis2111111
      take jak na zdjeciu sa dobre na ciezke redziny?
      To bedzie jaka cylindryczna?

• Przez Konrad2510
      witam czym zwalczyć oset w pszenicy bo jest jego w ciul wiem że już późno ale muszę opryskac zanim wydali nasiona
  • Dodaj nową pozycję...
v