Polecane posty

Michał6180    2

Witam mam problem w mf 6180 problem jest taki ze nieraz słuchać jak stuka coś w traktorze odczepiajac maszynę usłyszałem dziwny stukot z tyłu traktora wsiadłem do traktora zwiększyłem obroty na chwile i stukanie znikło co to może być jak to naprawić? Za wszelkie odpowiedzi bardzo dziękuję :)

Michał6180    2
2 godziny temu, iron napisał:

przekładnia może być skrzynia albo wom .

Skrzynia to raczej nie bo wszystko normalnie pracuje też myślałem ze to WOM ale co mu może dolegać tulejki się już wyrobiły?

Wiadomość z agroFakt.pl

iron    1003
u mnie też dlektanie słychać coś ale tak było od nowości a nwm jak u ciebie

Arek    213

Stukanie womu na wolnych obrotach to normalka w tych ciągnikach.

Michał6180    2
Dnia 13.04.2018 o 06:26, iron napisał:

u mnie też dlektanie słychać coś ale tak było od nowości a nwm jak u ciebie

Ale gdy wom jest wyłączony?

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

• Podobna zawartość

• Gość
      Przez Gość
      Xxx
    • Przez zyzek
      Orientuję się ktoś może, co może być przyczyną delikatnego stukania (jakby coś w środku się odbijało) w okolicy tylnego WOMu? Odbijanie nasila się przy ruszaniu na niskich obrotach. Coś w środku wpada w wibracje i słychać to wyraźnie we wnętrzu ciągnika. Dźwięk ustaje gdy wyłączy się WOM (wysprzegli). Gdy nie jest wysprzeglony, a tylko prędkość ustawiona na N problem występuje. Ustaje tylko po wysprzegleniu. 
      Spotkał się ktoś z podobnym problemem? Da się to zdiagnozować lub naprawić bez demontowania kabiny i rozbierania połowy ciągnika?

• Przez Michał6180
      Witam mam problem w mf 6180 problem jest taki ze ostatnio jak pracowałem na polu wciskając sprzęgło do zmiany kierunku i puszczając traktor stał i po 3 4 sekundach sam gwałtownie ruszał czym to może być spowodowane jak to naprawić czy ten traktor tak ma? Za wszelkie informacje z góry dziękuję
    • Przez RedPower
      Witam,
      Od  jakiegoś czasu wydaje mi się że spod kabiny słychać stuki podczas jazdy. Słychać je jedynie gdy jadę po nierównościach ... (dołkach lub gdy mocno skręcę) Na równej drodze jest dobrze.
      Dodatkowo gdy wcisnę ostro pedał hamulca to słychać właśnie takie stuki.
      Załączam nagranie: W 19-20 sekundzie słychać dwa charakterystyczne stuknięcia.
      Co może być nie tak... wyjąłem wałek od przedniego napędu bo myślałem że to on ma luzy jednak stukanie nie ustało.
      Z góry dziękuje za pomoc

20180426_002.m4a
    • Przez bocianlask
      Witam,
      W moim MF 6180 nie posiadam zbiornika na płyn do spryskiwaczy. Chciałbym go zalozyc, ale niestety nie mogę namierzyć, ani kostki do podłączenia, ani rurki na płyn. Moglibyscie sprawdzić u siebie skąd dokładnie wychodzi ta rurka oraz zrobić zdjęcie kostki podpiętej do pompki? 
      U siebie znalazłem jedną wolna kostkę (zielony i czarny przewód)i jeden wolny przewód(niebieski). Lokalizacja na zdjeciu. Od czego to jest? 
      Z góry dziękuję za odpowiedzi.
      Pozdrawiam

• Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.

Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj