Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,jeżeli posiadasz któryś z tych ciągników to pewnie mi pomożesz. . . 

Posiadam od niedawna pierwszego w swoim gospodarstwie jd o modelu 6920 na pompie cr. . . . A mam taki problem że jak zapale ciągnik i minie 15 minut,za każdym razem jest to ten sam czas co do sekundy to traktor wchodzi na inne obroty ,staje się taki metaliczny głos,wyraźnie chodzi głośniej. .  Wyłącze zapłon chodzi normalnie cicho,czekam 15 minut i znowu to samo i tak w kółko. . . Moc i spalanie bez zmian,błędów brak. . .  

Proszę o pomoc czy to normalne że te ciągniki tak robią? Jeżeli posiadasz taki ciągnik to pewnie pomożesz! Pozdrawiam!

Opublikowano
35 minut temu, johniy861 napisał:

a czy dzieje sie tak samo na zimnym i ciepłym silniku? ogólnie johny tak mają ze na ssaniu mają trochę inny głos silnika. Dźwięk zmienia sie przy 3 kresce temperatury?

Wiem o co Ci chodzi,na ssaniu chodzi chwilę zaczyna od obrotów tak jak jest teraz ciepło 890 i spada. . . Ale to nie o to chodzi. . . 

Zapale go, co 15 minut co do sekundy zmieni głos na taki ciężki. . . . Głośniej chodzi po prostu. . . .  Mechanik twierdzi że każda dwudziestka tak robi. . . .  Więc się pytam czy wasza też tak zmieni a głos na postoju co 15 minut. . . 

Opublikowano

No w serii 30 tego nie ma,tylko 20 tak mają. . . Dowiedziałem się że jak ciągnik pracuje to nie zmieni głosu silnika jak wcześniej. . . Zmienia głos na postoju po 15 minutach. . . . 

Podobno ta seria tak ma i nic dziwnego w tym,tak niby ma być. . . 

Może ktoś inny coś powie. . . . 

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez Dawid2015
      Na czym polega błąd i co z tym zrobić. . . Jakieś pomysły? Ciągnik odpala i chodzi normalnie,nic się nie dzieje. . . Jeżeli ktoś coś wie to zapraszam. . . 
    • Przez brodzik2207
      witam, chciałem was zapytac ile macie filtrów w swoich jd  6920... ja dzis byłem w serwisie po nowe i powiedzieli ze sa dwa wiec wiozłem, wymieniłem jeden pod papka zasilajaca a drugiego nie ma ? nie moge znalesc ? prosze o jakas podpowiedz zdjecie przedstawia jak jest u mnie

• Przez sebastiankula120
      Nie mogłem znaleźć podobnego tematu.. a więc co sądzicie o John deere 6820? jak spalanie? awaryjność? wady, zalety? Przymierzam się do kupna i chce wiedzieć jak najwięcej, pozdrawiam. 
    • Przez CezaryRoszkowski
      Siemanko, zakupiłem John Deere 6820. Ciągnik posiada fotel pneumatyczny Grammer. Siedzenie po zakupie było napompowane, chcąc dobrać ilość powietrza do swoich potrzeb, spuściłem powietrze. Problem jest taki że nawet jak pociągne za klamerke to kompresor 12v nie pompuje fotela. Czy da się w inny sposób napompowac fotel? Słyszałem że można to zrobić sprężarką. Kupować nowy kompresor a może coś źle robię? 
    • Przez brodzik2207
      witam, po zimie mam problem z odpalaniem mojego jd mianowicie ciagnik kreci i nie moze załapac  tak jakby nie dostawal paliwa ale pompka paliwowa podaje, sciagam filtr powietrza psikne troszke samostartu i ciagnik pali od strzała nastepnie gdy sie zgasi odpala bez zarzutu ale gdy postoi z poł dnia znow nie chce zlapac moze ktos cos podpowie ?
      moge dodac tylko ze zima wymieniłem filtr paliwa oczywiscie na orginalny no i nie wiem co jest wygladało by na to ze paliwo schodzi no ale pompka przeciez podaje po przekreceniu stacyjki a i ostatnio zauwazyłem ze ta pompka zasilajoca zaczeła sie lekko pocic.... 
      z gory dzieki 
  • Dodaj nową pozycję...
v