Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W czasie jazdy wyskakuje wajcha od ab.Na A jak jade do przodu do nie wyskakuje a to tyłu wyskakuje  na zakresie co jest B to wyskakuje przod i tyl. Przewaznie wyskakuja jak ruszam i wiecej gazu dam 

Opublikowano
miałem podobnie w swoim 3065 ...za duży luz był na synchonizatorze...trochę roboty z tym było bo trzeba ciągnik rozpolowic i dekiel od biegów odkręcić żeby rewers wyciągnąć ale tam już wystarczy o ile dobrze pamiętam podkładek pod łożysko dorzucić żeby tryby razem z synchronizatorem ścislej były
Opublikowano

Też to niedawno robiłem i żadnej podkładki tam się nie wkłada tylko wymiana łożysk regeneracja trybu i lub wymiana synchronizatora jeszcze może dojść ząbek na wodziku a nawet rozwalone AB podobno może powodować wyrzucanie rewersuimage.png.1eccc1cbdda42a933a06f1889f9fcce6.png

Opublikowano

A jaki koszt mniej wiecej takiej naprawy znaczy za robote bo czesci to zalezy co poszlo.a i jeszcze take pytanko walek od wom mi sie rozlancza nieraz co to moze byc

Opublikowano (edytowane)

opór mu zmierz choć... pewno tarczki padły. Ciśnienie ma być 17bar więc znów może być z tego powodu poślizg i rozłączanie WOM

Edytowane przez lukbold
Opublikowano

a moze to byc wszystko powiazane z tym niskim cisnieniem ze walek mi sie rozlancza i grupa ab wyskakuje moze to ten trójdzial szwankuje nad silnikem.Robilem troche rzeczy przy tym ciogniku sam bo jest taniej ale teraz niemoge bo zdrowie mi niepozwala

Opublikowano
koszt serwisu 180zl brutto za godzinę robocza plus dojazd. a jak przyjedzie mechanik co na swojej działalności jest to ok 120zł brutto plus transport.
Opublikowano
13 godzin temu, john1 napisał:

A nie odpowiada tam jeszcze siłownik od grupy biegow A B są tam 2 oringi

To wymień te 2 oringi i miej nadzieje ;) tylko ten siłownik AB wyreguluj żebyś więcej strat nie narobił