-
Podobna zawartość
-
Przez lukbold
Wiem, że to z kategorii debilnych problemów ale potrzebny traktor tylko do zamiatania drogi i aby interes był opłacalny to sprzęt musi tylko wąchać paliwo. Teoretycznie C330 daje rade no ale to nie te czasy aby uprawiać sado maso po 12h dziennie. Z tego powodu ma to być MF serii 3000 bo po prostu nic mnie tam nie zaskoczy. Wiadomo że teoretycznie model 3050 powinien palić najmniej ale jest okazja na ładnego 3075 a więc silnik turbo. Zastanawia mnie jedno: czy pyrkając na 1000-1200obr silnika ten silnik spali tyle co w 3050? Ta dawka paliwa w silniku z turbo zawsze jest jednakowa czy dopiero jak turbina da odpowiednie ciśnienie to wzrasta? Pytam bo w końcu w pompie jest ten korektor dawki połączony wężykiem z turbiną i dlatego łudze się że to ma wpływ na faktycznie spalanie.... Fakt faktem nawet 3080 pracował z tą zamiatarka i zużywał śmieszne ilości paliwa podczas pyrkania ale czy silnik z turbo też tak zrobi?
-
Przez yanek78
Zastanawiam się nad zakupem ciągnika używanego do kwoty 20 tys. (kwota może ulec zwiększeniu o kilka tysięcy, o ile maszyna będzie w super stanie) o mocy do 60 KM. Nie obrabiam roli, ciągnik będzie mi potrzebny do zwózki drzewa z lasu, czasami zrywki, może odśnieżania. Nie miałem do tej pory styczności w pracy z ciągnikami poza sporadycznymi przejażdżkami C
330, C 360 i zetorem 7211, więc wszelkie wskazówki będą mile widziane. Spotkałem na portalach ciągnik Case 585 xl - jakieś opinie użytkowników na ten temat? Z góry wykluczam C 330 i T 25 - uraz osobisty.
Koniecznie musi mieć:
-kabinę (najlepiej z drzwiami z obu stron) im bardziej komfortowa tym lepsza
-dobra dostępność części
-nieskomplikowana budowa (tak, aby miejscowi mechanicy poradzili sobie z naprawami)
-koniecznie zarejestrowany/ubezpieczony
-dobrze, gdyby miał wspomaganie kierownicy
-
Przez rolnikus21
Witam.
Stoję prze wyborem kupna beczkowozu. Mam kilka ofert i chciałbym się was poradzić. Mam kilka pytań.
1.Jakie firmy polecacie i co uważacie na temat beczkowozów z Agromaxu?
2.Czy ciągnik 135KM da sobie rade z 14000l czy będzie miał ciężko ?
3.Jakie są wasze opinie na temat turbonapełniacza ?
-
Przez wojtal657
Witam
Jaki polecacie rozrzutnik 10 tonowy do obornika ?
Myślałem nad metal-tech albo ursusem jakie macie zdanie o tych rozrzutnikach?
-
Przez kilgro123
witam na jesien jest planowane odpisanie gospodarki mam 2ha łąki I 5 ha ktore moge przeznaczyć na uprawy które mogą służyć jako pokarm dla bydła które zamieżam kupić I tu jest problem bo nie wiem ile byków mi sie zmieści do boxa 3,5m na 3,5m moge mieć takie 4 kojce . byki zamieżam karmić sianokiszonką,śrutą, sianem . Moglibyście mi doradzić ile byków by sie zmieściło oraz co bym mógł zasiać na tych 5ha jako pokarm nie zamieżam robić kiszonki z kukurydzy ponieważ mam mało miejsca na to 😏😉
-

Rekomendowane odpowiedzi
Massey Ferguson 698 wycie
URSUS C325