-
Podobna zawartość
-
Przez Daoran23
Siema może głupie pytanie ale jak wymienić olej w pompie bertolini opryskiwacz biardzki ciągany 1200l przygladam się i nie widze żadnej śruby czy to jest tak głupio zrobione ze muszę wymontować pompę
-
Przez MafiaLolek
Witam dostawiłem wiatę do stodoły, wiata jest niższa, jedna ściana wiaty to ściana stodoły. Chcę tam trzymać zboże, ale jest jeden problem. Mianowicie miedzy dachem wiaty a stodołą jest szpara i jeśli mocno pada to deszcz leci do wiaty, czym to uszczelnić i w jaki sposób, szpara to 10/20 cm
-
Przez HubertFarmer
Witam serdecznie, Otóż sprawa jest następująca . Ciągnik miał bicie na prawą stronę ( jakby felga była krzywa ) po przełożeniu felg ( prawa , na lewą....) bicie nie ustępowało . Po rozkręceniu pochw , oraz zwolnic okazało się , że lewa półoś jest wygięta na banan ( na wysokości koła hamulca ). Po założeniu półosi skręceniu , okazało się że duże koło zębate ( Zwolnicy) nie chodzi , tak jakby te zęby na półosi były większe i nie daje rady obracać . Podobno wymienia się kompletami ( półoś + koło zębate Zwolnicy) czy to prawda ? Pozdrawiam
-
Przez Gość
Witam! Tak się zastanawiałem czy jest możliwe zaprojektowanie i wyposażenie obory na 150 sztuk bydła mlecznego aby celem było 4 roboczogodziny dziennie do obsługi stada. Macie jakieś doświadczenia, spostrzeżenia?
-zadawanie paszy(np. Jedna czy więcej grup, a czas sporządzania paszy?) robot do podgarniania? Stacje paszowe/dokarmianie na hali jak by jedna grupa
-dojenie( potężna hala udojową na takie stado tylko jaka? Może karuzela albo bok w bok?) celem aby dój trwał max 2 roboczogodziny dziennie
-odchów cieląt( stacja odpajania/ butki indiwidualne z taxi/ czy może kilka krów i cielaki w jednym kojcu?
-czyszczenie legowisk (ściółki nie biorę pod uwagę. Głębokie legowiska na separacje z gnojowicy/ materace na deltach/ a może nowy odkurzacz Lely 😀
dodam ze te 4 roboczogodziny mają wystarczyć na całe stado czyli krowy cielęta oraz młodzież. Inseminacja czy inne zabiegi weterynaryjne już zakładam na to dodatkowy czas.
-
Przez kNalk
Witam zamierzam wymienić filtr odśrodkowy na filtr puszkowy i tu pojawia się pytanie czy ten filtr będzie pasował do tej przystawki bo nie chce mi się bawić w odsyłanie
http://www.czescidotraktorow.pl/korpus-podstawa-filtr-oleju-silnika-mtz-belarus-p-1785.html
http://www.czescidotraktorow.pl/filtr-oleju-silnika-wkrecany-puszka-mtz-belarus-p-2270.html
-

Rekomendowane odpowiedzi
Pomoc metal fach z562r
Cielaki HF polski