Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Prędkość przy siewniku do nawozów czy opryskiwaczu się przydaje i na  tym w sumie koniec. Dziwię się że czujkę na magnesy stałe dali. ja mam na czujnik zbliżeniowy indukcyjny, działa na szpilki koła.

Edytowane przez seweryn20
Opublikowano

Oglądałem też ten roltronic , właściwie to ma chyba więcej opcji aniżeli ten pierwszy i nawet tańszy a ten pierwszy pokazuje więcej funkcji jednocześnie i może być łatwiejszy w obsłudze (ogólnie szczegóły) . Potrzebuję go głównie do kombajnu no i przenosiłbym do ciągnika po sezonie bo też robię sporo usług i czasem dobrze by było rozliczać się za ha 

Czy ten roltronic mierzył by obroty WOM czy dałoby się go jakoś podłączyć przy WOM  bo prędkośc bierze od szpilek a jak by to zrobić przy WOM

Opublikowano (edytowane)

Do prędkości zlicza impulsy ze szpilek koła a można dodatkowo założyć  drugą czujkę i mierzyć np. obroty womu czy czego chcesz. No w nim pokazuje jednoczesnie tylko jeden parametr ale w dowolnym momencie można przełączyć i pokazuje każdy inny kilometry, prędkość, obroty, hektary, przejazd.

Prócz tego na wom, na kole i na podnośniku zakładasz czujniki zbliżeniowe indukcyjne.  Za to ten który ty pokazałeś  siedzi w lepszej puszcze.

Edytowane przez seweryn20
Opublikowano

Nie wiem czy jest to na tyle precyzyjne by reagowało na frezy wałka  czy trzeba by zrobić na wałku większą "nakładkę" z wypustami które spełniały by taką samą rolę jak szpilki koła. 

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez Piotrekk1989
      Tak jak w temacie, jaki ciągnik polecacie? Oczywiście używany.dodamże ma to być ciągnik główny bo narazie mam tylko c-360
    • Przez JARAS
      Mam pytanie i jak sadzicie ile jedna osoba pracująca ( jeżdżaca ciagnikiem kombajnem) może mieć obrobić hektarów oczywiście do udoju mieszania paszy ma pracownika lub pracowników ale też tam często zagląda. A w zniwa jakiegoś kierowce do pomocy czy do obornika. Jak sądzicie 300 ha jest w stanie zrobić na dobrym sprzecie mowa o Nh 2012r 190km do tego zetora z turem 90km rocznik 2005 i mf 130 km czonik 2000. Do tego kombajn do zboża.
    • Przez Hubert21
      Witam mam taki problem może wiecie jak sprawdzić czy działa czujnik licznika hektarów ten który odpowiedzialny jest za wyłączanie licznika gdy maszyna jest uniesiona dokładniej chodzi mi o licznik hektarów w sieczkarni mengele mammut jest to licznik mueller elektronik unimat. Licznik działa tylko nie wyczuwa momentu gdy cheder w maszynie jest uniesiony myślę że może być to wina czujnika ale nie wiem jak mogę to sprawdzić
    • Przez TheRolniczy
      Witam
      Czy mógł by mi ktoś wytłumaczyć obsługę oto takiego licznika hektarów (O ile jest to licznik Ha )

• Przez JakubBasiak
      Cześć ! tak jak jest w tytule chodzi o to czy jest jakieś dofinansowanie na powiększenie areału bo kiedyś o tym słyszałem a sam mam okazje teraz kupić trochę fajniej ziemi ale z kasą krucho . I jak istnieje coś takiego to jakie są wymogi do tego i co trzeba zrobić żeby dostać to dofinansowanie.
  • Dodaj nową pozycję...
v