Jaki wybrac Kultywator podorywkowy? 100KM
-
Podobna zawartość
-
Przez kot003
Witam, kupiłem ostatnio używany agregat i chciałbym wymienić przy nim wałki strunowe które idą na końcu.. Ale nigdzie nie moge znaleśćsamych wałków bez ram/koszyków... a nie ma sensu kupić razem z ramami/koszami skoro moje są w niezłym stanie, możecie polecić jakąś firme/prywaciarza który sie tym zajmuje? jestem z okolic sochaczewa
-
Przez damianos95
Witam wszystkich serdecznie
Niestety nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie dlatego zakładam nowy temat
Jestem nowym urzytkownikiem i jako ze poszukuje ciągnika w kwocie 50do max 60 tys im mniej tym lepiej
Ciagnik na około 18ha jako głowny ciagnik do orki współpracy z turem oraz agregat uprawowo siewny i ciezkich prac do pomocy sa 2 T-25
Czego wymagam moc min 85KM max lekko ponad 100KM
mało awaryjny silnik dobra hydraulik i najlepiej jakby mało palił
chciałbym zminimalizowac elektronike ale zalezałoby mi na rewersie elektrochydraulicznym oraz na podnośniku i mozliwosci sterowania z błotników fajnie gdyby była klima oraz radia dało sie słuchać w czasie pracy
Czytajac ogłoszenia czesto pojawia sie rewes elektrochydrauliczny i mechaniczny mógłby ktoś wyjaśnic róznice i jak to sie odbywa czy trzeba wciskać sprzegło itp ?
No i teraz dylemat jaki ciagnik kupic by sprostał tym wymaganiom fajnie tez gdyby był od 2000r w zwyz ?
Najcześciej pojawiaja sie w tej kwocie Renaulty i Pronary móglby ktoś podac w miare sensowny model i co najwazniejsze zeby podzielił sie wrazeniami spalaniem awaryjności dostepnościa cześci i cenami ich
Prosze o odpowiedzi i pozdrawiam
-
Przez Adrian_URSUS_1999
Witam! Założyłem ten temat po to, aby dowiedzieć się jakie są oczekiwania użytkowników forum Agrofoto wobec ciężkiej serii ciągników marki URSUS.
(Ciągniki w przedziale mocy 100 – 160 KM)
Pytania:
1. Jakiej marki silniki powinny być montowane w tej serii? Czy marka DEUTZ to dobry wybór?
2. Czy transmisja Vigus Power 160 spełnia wasze oczekiwania?
3. Jaki udźwig tylnego TUZ powinny mieć ciągniki tej serii?
4. Co oczekujecie w wyposażeniu standardowym, a co w opcjonalnym?
5. Jakich modeli oczekujecie?
6. Wygląd i komfort.
Moje odpowiedzi na zadane pytania:
1. Uważam, że marka DEUTZ to dobry wybór.
2. Moim zdaniem transmisja Vigus bardzo dobrze się zanosi, jest potężnej konstrukcji i ma dużo opcji.
3. Ciągniki do 140 KM powinny mieć udźwig tylnego podnośnika ok. 7000kg, a powyżej 140 KM ok. 8000kg.
4. To co jest zapowiedziane mnie zadowala.
5. Modele czterocylindrowe:
U-4100, U-4110, U-4120, U-4130, U-4140
Modele sześciocylindrowe:
U-6130, U-6140, U-6150, U-6160
6. Maska taka jak w modelu 18014A z Kielc pasowała by moim zdaniem do tej serii, kabina powinna mieć więcej świateł roboczych na dachu i koniecznie ma być czterosłupkowa.
Bardzo proszę o nie usuwanie tego tematu, ponieważ że dzięki niemu będziemy mogli wymieniać swoje spostrzeżenia dotyczące tej serii, jak i również podsunąć kilka pomysłów producentowi z Lublina.
Dziękuje i pozdrawiam.
-
Przez corrado
Tak jak w tytule bądź coś podobnego o podobnych gabarytach, najlepiej gdyby posiadał podwójne wałki.
-
Przez bartal
Witam wszystkich.
Jestem nowy na tym forum i nie mogę znaleźć odpowiedzi na moje pytanie.
Szukam traktora 95-120KM
Traktor będzie wykorzystywany głównie przy orce i przy pracy z turem
Zastanawiam się jaki ciągnik wybrać czy coś zachodniego używanego za 50 000 zł znajdę (i długo nim pojeżdżę, ma to być ciągnik na lata)
Za używanego nie dam więcej, nie ma mowy o tym.
Wiadomo, żęo chodzi o to by to był traktor w miarę bezawaryjny.
Nie ukrywam ze mile widziany rewers, do pracy z turem wg mnie to podstawa.
A mam Pronara 82SA i w nim skrzynia jest porażką...
Czy może warto jednak kupić coś nowego z marek - Zetor, Pronar Farmtrac itp? wiadomo w tym przypadku liczę się z tym że to będzie ponad 120 tyś. Proszę o pomoc.
-

Rekomendowane odpowiedzi
Kosiarka bijakowa orkan co to za model
Gruber Landsberg SG