Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam! Mamy u siebie na gospodarstwie Ares 550 rx ponad 7 tyś mth na liczniku choć mógł być cofany zanim do nas trafił ale wszystko działa jak należy i nie było z nim problemów do tej pory teraz czeka nas diagnostyka sekcji od hydrauliki bo coś tam jest nie tak.Oprocz tego mamy jeszcze Ares 547 ATX czyli już w barwach claasa i również problemów z nim nie ma. Oba ciagniki pracują w agregacie talerzowym shark 3 m w agregacie uprawowo siewnym w opryskiwaczu oraz rozsiewaczu nawozu. Jakbyś miał pytania jakieś jeszcze pisz na pw
Opublikowano
2 minuty temu, koomar napisał:

Witam! Mamy u siebie na gospodarstwie Ares 550 rx ponad 7 tyś mth na liczniku choć mógł być cofany zanim do nas trafił ale wszystko działa jak należy i nie było z nim problemów do tej pory teraz czeka nas diagnostyka sekcji od hydrauliki bo coś tam jest nie tak.Oprocz tego mamy jeszcze Ares 547 ATX czyli już w barwach claasa i również problemów z nim nie ma. Oba ciagniki pracują w agregacie talerzowym shark 3 m w agregacie uprawowo siewnym w opryskiwaczu oraz rozsiewaczu nawozu. Jakbyś miał pytania jakieś jeszcze pisz na pw

ok dzięki za odp

Opublikowano
zimrex powiem ci że tak patrząc na zdjęcia z tego ogłoszenia to wygląda na podpicowany do sprzedaży ale wiadomo że dokładne oględziny to już na miejscu
Opublikowano

Który ciągnik nie jest picowany na sprzedaż.

Podejrzewam że jeśli w środku nic poważnego nie siedzi to z awaryjnością będzie jak w każdej innej renówce z tym że tutaj dochodzi już trochę elektroniki i bardziej skomplikowana hydraulika. Mając 103.54 praktycznie nic przy niej nie robiłem przez 2 lata oprócz remontu silnika ale o tym wiedziałem przed zakupem i wymianie tuleji w przednim moście. Jedyne co mnie trochę odstrasza od Aresa to spalanie, choć może mylnie.

Sam się zastanawiam dokładnie nad tym modelem Aresa lub 626.

Panowie duża bedzie różnica w spalaniu między Aresem 696 a 626? Czy praktycznie nie zauważalna?

Opublikowano
Witam chcę zapytać się odnośnie WOM w aresie Oglądałem 556rz i po włączeniu walka słychać było takie postukiwanie jakby łożysko rozwalone albo jakby tak na trybach dzwoniło, choć sam w sobie wałek luzu nie miał i sprzedawca mnie zapewniał że jest tak we wszystkich aresach. Moje pytanie czy faktycznie tak jest czy WOM powinien cichutko pracować? Z góry dziękuję za odp.
Opublikowano

Według mnie to sprawna skrzynia czy wom w takich ciągnikach jest  cicha, a każdy handlarz ci powie że tak ma być. Ja mam co prawda cergosa, ale jak coś zaczyna słychać to przeważnie znaczy AWARia.