Skocz do zawartości

Ceny usług 2018

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

36szt bel 170cm po clasie variant 280 noże wyłaczone ile brać? A za zwiezienie tych bel do stodoły i recznym ukladaniem 3osoby i 2 ciagniki 100zl/h bedzie dobrze?

Opublikowano

Ile biorą u was za usługę mielenia kukurydzy młynem na ciągnik?

Opublikowano

ale na ziarno nie na kiszonkę 

40 minut temu, AleksanderX napisał:

po ile koszą kukurydze na ziarno  bo mi zacenili po 350 zł za ha ale już prawie po sezonie więc chyba zejdą na 300

jak po sezonie sezon w pełni a zresztą czemu mieli by ci z ceny po sezonie schodzić ??

Opublikowano

Ja koszę po 400zł/ha cięcie kukurydzy na ziarno.

Ale z tego co wiem inni w okolicy co są nastawienie głównie na usługi to po 350 zł/ha koszą.

Opublikowano

Tak jak Damian piszesz Lendzion po 350 kasuje, miałem sciagac ciebie, ale do moich 5ha nie opłacalne, a reszta  w okolicy nie mogła sie zdecydowac czy kosic czy nie. Ci co chcieli suszyc to do ciebie daleko, a okoliczny gosciu co tylko suszył sprzedał suszarnie. Chyba bedzie kosił u nas Kieł-ROL b takze suszy a znajomy co chce suszyc z nim gadał i  tez po 400 ma kasowac.  Mi to obojetne bo ja bede 2 ha kisił w BB, a reszta na patelke i wywoze odrazu  chyba ze mi sie cos odmieni. 

Opublikowano (edytowane)

Ale jeszcze nie kosiłeś, możesz mieć problem z zakiszeniem bo są zajeb..iście suche. Najmokrzejsza jaka się trafiła to 24%. A były i takie po 18%. A gdzie chcesz wywieźć i po ile mokrą? Mokrą to wiesz że dopłacają tylko do iluś tam %, w wipaszu chyba do 23% po 10 zł za każdy 1%.

To chłopaki nie trzymają jednej ceny, wcześniej ponoć się prześcigali który taniej wykona jakąś usługę 🤣

Edytowane przez damianzbr
Opublikowano (edytowane)

no włąsnie nie kosiłęm bo od wtorku siałem ozimine i dopiero wczoraj skonczyłem. "Kiełek" ma przyjechac jutro popołudniu lub wtorek.  Co do wilgotnosci to jak sprawdziłęm tydzien temu  miała u mnie 33% na dołku po łace i 24% na górce. Dziłka ktora planuje zakisic jest niska 70% kuku jeszcze zielona i mysle ze srednio około 30% bedzie to powinno sie udac. JAk bedzie ze 25 to bede musiał suszyc i bede sie kierował albo do ciebie albo do Kieł-rol :)

Od czwartku wipasz 500netto za 30% + 10zł za kazdy procent Sergiusz nic nie mówiłze tylko do 23 dopłacaja czyli max 570 wychodzi.

Edytowane przez bialy2005
Opublikowano

No tak mi kolega mówił. Tylko że on przez sobianka sprzedaje i ma mieć 510zł na polu + po 10 zł za każdy % ale do 23 tylko dopłacają. Chyba że ten sobianek chce go zrobić w balona.

Opublikowano (edytowane)

Hektar kosiłem ok. 45 min. i za to wziąłem 150,- ale za te 0,5 ha powinieneś policzyć trochę lepiej bo za 75 zł. nie opłaca się nawet maszyny podczepiać.

Edytowane przez extrabyk
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Tanos
      Cześć, mam pytanie do Was – rolników praktyków.
      Rozważam wynajem maszyn do łąk i chciałbym poznać Wasze zdanie:
      Czy ktoś z Was byłby zainteresowany wynajmem takich maszyn jak:
      aerator 3 m – 900 zł/dzień (około 30 ha/doba = ~30 zł/ha),
      włóka łąkowa 6 m – 800 zł/dzień (30–40 ha/doba = ~20–27 zł/ha),
      podsiewacz traw 3 m – 1300 zł/dzień (około 15 ha/doba = ~87 zł/ha).

Jak myślicie – cena jest realna czy za wysoka?

Czy sami korzystaliście z wynajmu, czy raczej każdy woli mieć swoje?

Macie takie maszyny u siebie – faktycznie dają efekty (większy plon, mniej chwastów)?

A może Waszym zdaniem inny sprzęt byłby bardziej potrzebny na wynajem?
      Chętnie poczytam opinie i doświadczenia.
      Pozdrawiam
    • Przez Matey
      Jakie przewidujecie stawki za poszczególne usługi rolnicze w 2025? Względem sezonu 2024 planujecie zwiększyć stawki? Przyjmujecie stała kwotę na cały sezon czy w zależności od wahań cen np. oleju napędowego modyfikujecie ceny?
      kontyunacja tematu z 2024 roku:

• Przez r49
      Proszę omijać firmę serbol .mieszcząca się srebrny Borek 18c.sprzedaja tam ruiny ciągników. Na ogłoszeniach piszą Zambrów. Zakop ciagnika tam to porażka trzeba jeszcze tyle mieć na naprawy.zaniżaja faktury. Cwaniaki
    • Przez Karolek132
      Witam ile bierzecie za gniecenie pryzmy z kukurydzy 
    • Przez Tanos
      Cześć, mam pytanie do Was – rolników praktyków.
      Rozważam wynajem maszyn do łąk i chciałbym poznać Wasze zdanie:
      Czy ktoś z Was byłby zainteresowany wynajmem takich maszyn jak:
      aerator 3 m – 900 zł/dzień (około 30 ha/doba = ~30 zł/ha),
      włóka łąkowa 6 m – 800 zł/dzień (30–40 ha/doba = ~20–27 zł/ha),
      podsiewacz traw 3 m – 1300 zł/dzień (około 15 ha/doba = ~87 zł/ha).

Jak myślicie – cena jest realna czy za wysoka?
       Czy sami korzystalibyście z wynajmu, czy raczej każdy woli mieć swoje?
       Macie takie maszyny u siebie – faktycznie dają efekty (większy plon, mniej chwastów)?
       A może Waszym zdaniem inny sprzęt byłby bardziej potrzebny na wynajem?
      Chętnie poczytam opinie i doświadczenia.
      Pozdrawiam 

• Dodaj nową pozycję...
v