Skocz do zawartości

Ceny usług 2018

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No niech będzie , że obydwie strony .Podchodzę realnie . Mały traktor , polska prasa , nie ma co szaleć z ceną .

Opublikowano (edytowane)

Kostka nie miałem , a tu muszę sobie zrobić miejsce . Są lepsi . Muszę ceną , no ale wiadomo że bez przesady . 10 zł chyba oki .

Edytowane przez zetorki12
Opublikowano (edytowane)

Wydaje mi się że zysk jest . Próbowałem wagowo na kostki przeliczyć wcześniej robione , to i tak lepiej wychodzi . Szczerze mówiąc to nie nyślałem że będą jakieś usługi tym zestawem , ludzie chyba z przyzwyczajenia przychodzą . Nie wiele , ale jednak .

Opublikowano

Po mojemu oprysk też , z tym że bardziej "ryzykowny" . Pozdrawiam .

Opublikowano (edytowane)

Dzięki . Dobrze jak czasami ktoś realnie i mądrze podpowie . Też sadzę że taka cena oki , tym bardziej że to drobne usługi . No ale zawsze coś .

Opublikowano (edytowane)

Nie liczyłem dokładnie .No ale tak jak napisałem wcześniej . Jedynie porównuję z kostkowaniem , to moim zdaniem i tak jest dobrze . Na jeden . 40 sekund samo owijanie . Mniejsza o to . Mniej brałem za kostkowanie , niż wychodzi belowanie .

Być może za kostkę brałem za tanio . Wiem że gość , który musiał nająć kogoś innego zapłacił w te żniwa za taką samą usługę o 40% więcej niż co roku u mnie .

Opublikowano

W naszych stronach za belownie z siatką od 12zl wzwyż, ja biorę po 13zl inny ursusem także bele takie same jak po sipmie bierze 14 jeszcze inny pasówką za 120stke po 15zl, a belki robi takie że ja nie wiem czy po 12zl bym my dał. Także ile kto chce tyle bierze. Jeden natomist starą welgerką rp 12 bierze po 10zł i trzeba mu dać sznurek.

Opublikowano (edytowane)

Zetorki - więc   brałeś za tanio za kostkę :D no ale z drugiej strony - amatorska robota to i amatorskie wynagrodzenie 🙃

Edytowane przez Gość
Opublikowano
Dnia 16.08.2018 o 19:52, soltys48 napisał:

liczyłeś ile Ci spali na belę ??Owijasz jednym sznurkiem?

prasa case rb344 rotor + lambo r3 85 

belki 125x120

spalanie około 1,6zł/bele

siatka coś około 2zł/bele

za belke brałem 12zł 

w ubiegłym roku miałem po 10zł 

Tylko już nie pamiętam przy  jakiej wydajości to liczyłem 

Opublikowano

Panowie mam klienta na wywożenie obornika. Powiedziałem mu cenę od godziny razem z moim załadunkiem 350zł to nie chcę on od godziny. Ile wziąć za załadunek i jeden rozrzutnik? Ciągnik 120KM + rozrzutnik 8 ton, do ładowania Forterra z ładowaczem. 170 zł od rozrzutnika razem z załadunkiem będzie w miare? Pole koło 750 metrów od pryzmy.

Opublikowano (edytowane)

U nas jest jeden który wozi, na dwa zestawy po 20t każdy plus ładowarka teleskopowa i bierze po 220zł od sztuki jeśli pole nie jest dalej jak parę km od pryzmy.

Edytowane przez Skoczek1994
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Matey
      Jakie przewidujecie stawki za poszczególne usługi rolnicze w 2025? Względem sezonu 2024 planujecie zwiększyć stawki? Przyjmujecie stała kwotę na cały sezon czy w zależności od wahań cen np. oleju napędowego modyfikujecie ceny?
      kontyunacja tematu z 2024 roku:

• Przez r49
      Proszę omijać firmę serbol .mieszcząca się srebrny Borek 18c.sprzedaja tam ruiny ciągników. Na ogłoszeniach piszą Zambrów. Zakop ciagnika tam to porażka trzeba jeszcze tyle mieć na naprawy.zaniżaja faktury. Cwaniaki
    • Przez Karolek132
      Witam ile bierzecie za gniecenie pryzmy z kukurydzy 
    • Przez Tanos
      Cześć, mam pytanie do Was – rolników praktyków.
      Rozważam wynajem maszyn do łąk i chciałbym poznać Wasze zdanie:
      Czy ktoś z Was byłby zainteresowany wynajmem takich maszyn jak:
      aerator 3 m – 900 zł/dzień (około 30 ha/doba = ~30 zł/ha),
      włóka łąkowa 6 m – 800 zł/dzień (30–40 ha/doba = ~20–27 zł/ha),
      podsiewacz traw 3 m – 1300 zł/dzień (około 15 ha/doba = ~87 zł/ha).

Jak myślicie – cena jest realna czy za wysoka?
       Czy sami korzystalibyście z wynajmu, czy raczej każdy woli mieć swoje?
       Macie takie maszyny u siebie – faktycznie dają efekty (większy plon, mniej chwastów)?
       A może Waszym zdaniem inny sprzęt byłby bardziej potrzebny na wynajem?
      Chętnie poczytam opinie i doświadczenia.
      Pozdrawiam 

• Przez Tanos
      Cześć, mam pytanie do Was – rolników praktyków.
      Rozważam wynajem maszyn do łąk i chciałbym poznać Wasze zdanie:
      Czy ktoś z Was byłby zainteresowany wynajmem takich maszyn jak:
      aerator 3 m – 900 zł/dzień (około 30 ha/doba = ~30 zł/ha),
      włóka łąkowa 6 m – 800 zł/dzień (30–40 ha/doba = ~20–27 zł/ha),
      podsiewacz traw 3 m – 1300 zł/dzień (około 15 ha/doba = ~87 zł/ha).

Jak myślicie – cena jest realna czy za wysoka?
       Czy sami korzystalibyście z wynajmu, czy raczej każdy woli mieć swoje?
       Macie takie maszyny u siebie – faktycznie dają efekty (większy plon, mniej chwastów)?
       A może Waszym zdaniem inny sprzęt byłby bardziej potrzebny na wynajem?
      Chętnie poczytam opinie i doświadczenia.
      Pozdrawiam 

• Dodaj nową pozycję...
v