Skocz do zawartości

Ceny usług 2018

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
7 godzin temu, KrowieBieszczady napisał:

Jeszcze nie widziałem takiego co by robił widłami przy gnoju za 12/h i nie lubił coś dziabnąć xD 

To trza było dziś do mnie zajrzećO.o

MIędzy 9 a 17.30 sam wywalałem bo nie było chętnych do pomocy

Opublikowano
u mnie to od wywalenia z np z kojcy to trzeba 15 -20zl dać. Jeśli chodzi o %% to już kto chce to stawia. Problem jest tylko w tym że i za 20zl ciężko o człowieka do takiej roboty. Ile proponujecie za zwiniecie balata prasa jd 540 i c360?
Opublikowano

Północna wlkp. Kombajn zachodni- u nas za rzepak są stawki 280-300/ha, zboża 260-280/ha bez sieczkarni, a z szarpaczem 270-300/ha. Ogólnie usługi u nas są na niskim poziomie. 

Opublikowano
Dnia 24.02.2018 o 22:59, ENDRIUROL napisał:

na piewrsza  godzine znalazlbym za ok 20zl, ale 2 na godzine hahah jak huy nima nikogo, za ciezko

Jak dasz 20 zł za godzinę przy gnoju to jest ryzyko,że taki pracownik po pół godzinie kupi za 10 zł to co mu do szczęścia potrzebne tego dnia i dopiero na drugi dzień przyjdzie żeby zarobić na "klina" :D

• Like 1
Opublikowano

hehexD zgadza sie. ale u mnie to i tak sukces jak kogokolwiek sie znajdzie. zawsze sam pare tonek pykne na trzezwoB|:9_innocent: a po pracy pifko. nastepnego dnia zapalenie nadgarstka i stawu lokciowego oraz bol kregoslupa

Opublikowano

Dzięki. Część wywiozłem na pryzmę, a część na płycie koło domu. Moim będę to dwa dni woził jak kumpel pomoże turem, bo cyklopem to nie wspominam nawet, no i myślę żeby wziąć kogoś do pomocy. Widziałem jedno ogłoszenie u nas, ale bez ceny, to chciałbym mieć jakieś porównanie. U mnie myślę, że koło 120-150m by było łącznie. Zobaczymy jak pogodę będą zapowiadać, czy będzie czas samemu się w to bawić małym rozrzutnikiem i cyklopem, czy wydać tego tysiaka i mieć w jeden dzień już rozrzucone u przyoranie.

A takim dużym ile jest w stanie w godzinę rozrzucić przy pryzmie na polu i ładowaniu turem? Zależałoby mi żeby jak "najcieniej" rozrzucic.

3-4?

Opublikowano
Dnia 1.03.2018 o 12:13, soltys48 napisał:

Za 3,5tonowy brałem 35,-/szt jak pryzma na polu

sołtys to mówisz że 10zł/t ? jesteś z wlkp? ale jak większa gnojara powiedzmy 6 lub 10t to tak samo liczyć?

Opublikowano
15 godzin temu, bartek15208 napisał:

Witam panowie ile brac za siew kukurydzy nowym 6 rzedowym siewnikiem Kuhn Maxima talerzowy myslalem o 140zl za ha co myslicie jakie uwas sa ceny ?

150zl z podsiewaczem- kuhn

Opublikowano (edytowane)

Witam ile liczyć za kombajn cx 6080 do tego przyczepa przeladowcza 15 t z wagą? Gdyby kogos interesowalo Możliwość wstawienia sprzętu do dowolnego gospodarstwa przy dużym areale;) 

Edytowane przez Wrajn90
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Matey
      Jakie przewidujecie stawki za poszczególne usługi rolnicze w 2025? Względem sezonu 2024 planujecie zwiększyć stawki? Przyjmujecie stała kwotę na cały sezon czy w zależności od wahań cen np. oleju napędowego modyfikujecie ceny?
      kontyunacja tematu z 2024 roku:

• Przez r49
      Proszę omijać firmę serbol .mieszcząca się srebrny Borek 18c.sprzedaja tam ruiny ciągników. Na ogłoszeniach piszą Zambrów. Zakop ciagnika tam to porażka trzeba jeszcze tyle mieć na naprawy.zaniżaja faktury. Cwaniaki
    • Przez Karolek132
      Witam ile bierzecie za gniecenie pryzmy z kukurydzy 
    • Przez Tanos
      Cześć, mam pytanie do Was – rolników praktyków.
      Rozważam wynajem maszyn do łąk i chciałbym poznać Wasze zdanie:
      Czy ktoś z Was byłby zainteresowany wynajmem takich maszyn jak:
      aerator 3 m – 900 zł/dzień (około 30 ha/doba = ~30 zł/ha),
      włóka łąkowa 6 m – 800 zł/dzień (30–40 ha/doba = ~20–27 zł/ha),
      podsiewacz traw 3 m – 1300 zł/dzień (około 15 ha/doba = ~87 zł/ha).

Jak myślicie – cena jest realna czy za wysoka?
       Czy sami korzystalibyście z wynajmu, czy raczej każdy woli mieć swoje?
       Macie takie maszyny u siebie – faktycznie dają efekty (większy plon, mniej chwastów)?
       A może Waszym zdaniem inny sprzęt byłby bardziej potrzebny na wynajem?
      Chętnie poczytam opinie i doświadczenia.
      Pozdrawiam 

• Przez Tanos
      Cześć, mam pytanie do Was – rolników praktyków.
      Rozważam wynajem maszyn do łąk i chciałbym poznać Wasze zdanie:
      Czy ktoś z Was byłby zainteresowany wynajmem takich maszyn jak:
      aerator 3 m – 900 zł/dzień (około 30 ha/doba = ~30 zł/ha),
      włóka łąkowa 6 m – 800 zł/dzień (30–40 ha/doba = ~20–27 zł/ha),
      podsiewacz traw 3 m – 1300 zł/dzień (około 15 ha/doba = ~87 zł/ha).

Jak myślicie – cena jest realna czy za wysoka?
       Czy sami korzystalibyście z wynajmu, czy raczej każdy woli mieć swoje?
       Macie takie maszyny u siebie – faktycznie dają efekty (większy plon, mniej chwastów)?
       A może Waszym zdaniem inny sprzęt byłby bardziej potrzebny na wynajem?
      Chętnie poczytam opinie i doświadczenia.
      Pozdrawiam 

• Dodaj nową pozycję...
v