Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ciągnik ma zrobić swoją robotę, a jeszcze lepiej jak sam umiesz naprawić i nie bierzesz parobkow do tego. Mam swoją opinię, starsze ciągniki były lepsze, zetorow nie lubię paliwozerne, jd z przednim napędem na hydraulice to masakra. A jak się obrabia gline to maszyny mają co robić. Szumne 10 mld zaliczek ☺ tvpis już rozdalo to co miało. Teraz znowu będą obiecanki bo niedługo nowe wybory. W tvpis już sukces odrabili. Teraz po nowym roku będę pisma. I czekanie do czerwca. 

Opublikowano

Tvpis gada że 70 procent, a jest napisane do 70. Ja nigdy nie dostałem 70 nawet jak nie było kontroli. 

Opublikowano
47 minut temu, damiandg napisał:

U mnie wygląda że około 20% czy jest to w ogóle możliwe żeby było tak mało. Nie Miałem niby żadnej kontroli.

Ja kiedy dostałem jeszcze mniej. Uslysalem w agencji ze musieli podzielić i padło na mnie. Dostałem najmnie. To jest polityka.

1 godzinę temu, songo napisał:

Nadal ani widu ani słuchu, szkoda bo liczyłem że w listopadzie powinny dojść a tu taka lipa :/

Jak byś zagłosował na marka już portwel by Ci swiecil 😉

Opublikowano
4 godziny temu, tumiwisizm napisał:

To mówisz że o ile tam walczysz, 60zł? 

Jak to wyliczyłeś? Chyba zbyt dobry z matematyki to nie byłeś.

Zresztą nie chodzi o samą kwotę dopłat (też ONW, PRŚK), ale o to, że co roku obcinają po kilka arów.

Czyli odwoływanie się z żądaniem kontroli na miejscu i pomiaru działki nic nie da - i tak nie przyślą kontroli? To jest chore, a jeżeli za dwa lata znowu urwą kilka arów to będę musiał ponownie wznawiać granice? przecież w wypisach powierzchnia działek jest nawet większa niz deklarowana przeze mnie do dopłat -więc sugerują, że sąsiad się worał?

Opublikowano
11 godzin temu, mateusz25 napisał:

Ok 25% zaliczki, a miało być 70%. Czekamy dalej.

Prawdopodobnie dostałeś ONW

11 godzin temu, damiandg napisał:

U mnie wygląda że około 20% czy jest to w ogóle możliwe żeby było tak mało. Nie Miałem niby żadnej kontroli.

,

11 godzin temu, kristofer85 napisał:

KUJ-POM dzis przelew ok 25%

.

Gość Damian1994rolnik
Opublikowano

Na ONW inny jest tytul. Z bezpośrednich dostałeś 

Opublikowano (edytowane)

znalazłem w necie jakiś kalkulator dopłat, troszke go przerobiłem no i można się chociaz pobawić i policzyć ile dopłat kiedyś tam przyjdzie :D oczywiście każdy dla swoich tam potrzeb może go zmodyfikować :D

kalkulator_dopłat-1.xlsx

Edytowane przez irus353
Opublikowano
16 godzin temu, sylwekbarca2 napisał:

mi dziś mówił znajomy że jak ktoś nie dostanie zaliczki w ostatni dzień to miał jakąś kontrole i nie dostanie? Prawda to, czy wszyscy dostaną?

Z nimi to nigdy nie wiadomo można miec kontrole i dostac zaliczke albo byc po prostu pechowcem i bez kontroli nie dostac do 30 zaliczki....

W końcu dziwnym trafem na początku chwalili się, że robia 70 000 przelewów dziennie a potem przez tydzień nie byli w stanie tylu zrobić... 

• Thanks 1
Opublikowano

Dalej 0 %, jak nie dzisiaj, to już nie wiem kiedy. Mówią, że przelew z piątku może dotrzeć w poniedziałek, jakoś słabo w to wierzę> po 1. pracują do 15-j, więć ok 14- 14.30 robią ostatnie przelewy ( póżniej należy już przygotowywać się do wyjścia po cięzkich 5 dniach w pracy), po 2. w większosć^bankow jak przelwe wyjdzie do 15-j to pieniądze księgują się tego samego dnia ostatnią sesją wieczorną. Po 3. nie mam konta w banku rolniczym,wiec może u was jest inaczej ;/