Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

johnybravo napisał:

Mam gospodarstwo o pow. 9 ha. Na jednej działce ewidencyjnej mam na połowie pszenicę, a na drugiej pszenżyto. Jak zaznaczyc to na mapie we wniosku. Rysować granicę upraw i nazwać je odrębnie tj. pszenica i pszenżyto ? 

Wpisz w YouTube: arimr e wniosek i tam są różne przykłady pokazane i jak to zrobić. Jest tam kilka filmików i na pewno dużo się dowiesz z nich...

Gość marekfarmer
Opublikowano

umnie  rano  się zalogowałem  ale wniosku nie było  a teraz  ,,Nieprawidłowy login lub hasło. W przypadku trzykrotnego wprowadzenia błędnych danych konto zostanie zablokowane. W takim przypadku należy skorzystać z funkcjonalności „Nie pamiętasz hasła". ,,  Masakra

Opublikowano

No co Ty gadasz ? Wszędzie trąbią jak to świetnie działa . Znowu półkłamstwo ?:P

Opublikowano

Pewnie, że świetnie działa!!! W maju Jurgiel powie, że wspaniałomyślnie przedłuża o 2 tyg. termin składania wniosków. A w ostatnim tygodniu powie, że w związku z tym, że polski nieobyty z komputerem (głupi) rolnik ma problemy z e-wnioskiem można złożyć wniosek papierowy.... Ale system będzie cały czas perfekt!!!

Gość marekfarmer
Opublikowano (edytowane)

Działało  ale się  zes*ało   tydzień temu  jeszcze bydło wrzuciłem  dzisiaj chciałem zmienić Rzepak na pszenicę  jarą  i wysłać  a tu  lipa rano nie było wniosku  teraz nie idzie się zalogować  ani  nowego hasła  dostać.

To termin  jest  przesunięty  do  31 maja  ???

edit.  Logowanie działa  ale wniosku  nie ma :(

Edytowane przez marekfarmer
Opublikowano

jak mogliscie sie zalogowac jesli od piatku trwaja prace serwisowe do dzisiaj do 14 ??????? przynajmniej u mnie taki komunikat sie pojawia...

jesli ktos ma 9 ha ornego to mogl skladac oswiadczenie-poza pewnymi wyjatkami-to po co sie dzisiaj meczy z wnioskiem ???  przy tylu ha to nie wystarczy tylko jpo przy zbozach ??

marus przeczytaj dokladnie to co napisal lukejro-zreszta czytanie ze zrozumieniem to twoj staly problem:P.

znajomy ma 3,2 ha i wczoraj mowi ze nie zlozyl oswiadczenia-nie wiedzial,bo nie oglada telewizji:D- a papiery gdzies wyrzucil, wiec poradzilem mu zeby pojechal do biura powiatowego i sie probowal dowiedziec co ma robic.

Opublikowano

Zalogować się zalogowałem ale co z tego jak wy****ło mi cały wniosek z wersji roboczej i muszę wszystko od nowa klepać. 

Ten system działa tak nieudolnie jak nasz "KOCHANY MINISTER ŚPIOCH JURGIEL" czyli nieudolnie. 

Opublikowano
1 godzinę temu, Nikita_Bennet napisał:

A jak ma się sprawa dla nowego producenta który nie może wyświetlić wniosku bo nie ma dodanych działek?

Trzeba zaznaczyć jakąś płatność np. JPO i aplikacja powinna przejść w tryb pełny z mapą. Następnie trzeba wyszukać działki po pełnym numerze teryt i je dodać.

Opublikowano
2 godziny temu, johnybravo napisał:

Mam gospodarstwo o pow. 9 ha. Na jednej działce ewidencyjnej mam na połowie pszenicę, a na drugiej pszenżyto. Jak zaznaczyc to na mapie we wniosku. Rysować granicę upraw i nazwać je odrębnie tj. pszenica i pszenżyto ? 

Ja właśnie tak zrobiłem. Mam kilka upraw na jednej działce i każdą rysowałem i oznaczałem.

2 godziny temu, maly1906 napisał:

Ja walczę już ponad tydzień z wysyłaniem i cały czas wyskakuje błąd na końcu podczas wysyłanie i że w razie problemów prosimy się skontaktować mailowo z agencją, tylko tyle że tydzień minął a ja nie dostałem żadnej odpowiedzi

Spróbuj wykasować ciasteczka i historię przeglądarki od początku. Mi pomogło.

Gość marekfarmer
Opublikowano

Wniosek już działa wszystko  jest   jak należy  :D  :D  :D 

Opublikowano

A ja nawet zalogować się nie mogę.. wiecznie pisze że podaje niewłaściwą kwotę. Mam wyciąg z banku więc powinno być ok ,ale nie jak zwykle. Miała być ostania najwyższa kwota czy coś się zmieniło?

Opublikowano

Składam wniosek po raz pierwszy w tym roku - zeszłego roku przejąłem gospodarstwo po moich rodzicach. Czy dostępna w systemie opcja "Płatność dla młodych rolników" jakoś mnie dotyczy i powinienem z niej skorzystać (gospodarstwo ma 3.5 ha i prowadzę je samodzielnie)?

Dzięki za pomoc! 

Opublikowano
1 godzinę temu, marekfarmer napisał:

umnie  rano  się zalogowałem  ale wniosku nie było  a teraz  ,,Nieprawidłowy login lub hasło. W przypadku trzykrotnego wprowadzenia błędnych danych konto zostanie zablokowane. W takim przypadku należy skorzystać z funkcjonalności „Nie pamiętasz hasła". ,,  Masakra

mam to samo ,nic nie mogę otworzyć

Opublikowano

Do utworzenia konta ostatnia kwota z 2017 r. chyba że w jednym dniu dostałeś dwa przelewy to ta wyższa.

Potwierdzam. Sumuje już powierzchnie przy łączonych działkach dobrze. Szkoda że jeszcze na wydrukach nie na oznaczeń literowych A/A1...itd...bo z tym to już byłoby prawie idealnie ;p Pominę jednak to, że teraz system zawiesza się bardzo...no ale przecież nie można mieć wszystkiego.

Ja jeszcze czekam na oznaczenia literowe na wydrukach map, bo jakby do ARiMR wniosek wpłynął tak jak się drukuje to jest to błąd formalny wniosku przecież..

Opublikowano
5 minut temu, bboyUrsus napisał:

A ja nawet zalogować się nie mogę.. wiecznie pisze że podaje niewłaściwą kwotę. Mam wyciąg z banku więc powinno być ok ,ale nie jak zwykle. Miała być ostania najwyższa kwota czy coś się zmieniło?

dobrze rozpatrz ten wyciąg z banku bo ja też miałem to samo co ty i dopiero wpisałem kwote z pierwszego przelewu tzn zaliczki i jest ok.koledzy mam maly problem z mapa bo mapka przyszła tak jak składałem 2 lata temu a teraz  jest inaczej i jak rysóje zarys uprawy to mi wyskakuje komunikat że dwie uprawy pokrywają się wzajemnie.co zrobić

Opublikowano

Dzięki @stempos1980 Właśnie podałem kwotę pierwszej zaliczki, tą najwyższą bo dostałem w jednym dniu dwa (ta druga kwota też niby zła). Trzeba zajechać do banku i niech dadzą wszystkie kwoty to może któraś zadziała. Jak nie męczarnie w polu to męki ze wnioskiem.

Gość marekfarmer
Opublikowano
14 minut temu, Wicherek napisał:

mam to samo ,nic nie mogę otworzyć

próbuj  umnie  za 3 razem się  udało  i poprawiałem co miałem zapisałem   w tygodniu się wyśle 

Opublikowano
31 minut temu, Freeman napisał:

Trzeba zaznaczyć jakąś płatność np. JPO i aplikacja powinna przejść w tryb pełny z mapą. Następnie trzeba wyszukać działki po pełnym numerze teryt i je dodać.

O i pojawiło się /Wniosek o wystąpienie z SMG/ a nie było tego wcześniej.

A wracając do tematu -  łopatologicznie poproszę, loguję się i od razu mam wyszukiwać działki wybierając z lewej strony LPIS??
Bo jak wybiorę Wnioski i  'Wniosek o przyznanie płatności 2018' to dostaję 'Nie udało się odczytać danych wniosku. O zaistniałym problemie proszę poinformować ARiMR poprzez portal POMOC.ARIMR.GOV.PL'

Opublikowano
6 minut temu, Nikita_Bennet napisał:

O i pojawiło się /Wniosek o wystąpienie z SMG/ a nie było tego wcześniej.

A wracając do tematu -  łopatologicznie poproszę, loguję się i od razu mam wyszukiwać działki wybierając z lewej strony LPIS??
Bo jak wybiorę Wnioski i  'Wniosek o przyznanie płatności 2018' to dostaję 'Nie udało się odczytać danych wniosku. O zaistniałym problemie proszę poinformować ARiMR poprzez portal POMOC.ARIMR.GOV.PL'

U mnie to samo jest.najpierw wpuścilo mnie do wniosku a potem wyskoczyl bląd systemu i po ponownym wejściu właśnie wyskakoje ten komunikat

Opublikowano

Zalogowałem się, trochę pogrzebałem we wniosku, teoretycznie 100% wypełniłem i zapisałem wersję roboczą. Na dziś starczy roboty, nie będę się stresował czy jest ok. Przejdę się kiedyś do BP, posadzę obok pracownika i przejrzymy razem czy jakiego babola nie zrobiłem. Potem się wyśle:D

A teraz pora wstawić piwko do lodówki na odstresowanie bo od jutra znowu zapierdziel:P

Opublikowano
2 godziny temu, ONA77 napisał:

Do utworzenia konta ostatnia kwota z 2017 r. chyba że w jednym dniu dostałeś dwa przelewy to ta wyższa.

Potwierdzam. Sumuje już powierzchnie przy łączonych działkach dobrze. Szkoda że jeszcze na wydrukach nie na oznaczeń literowych A/A1...itd...bo z tym to już byłoby prawie idealnie ;p Pominę jednak to, że teraz system zawiesza się bardzo...no ale przecież nie można mieć wszystkiego.

Ja jeszcze czekam na oznaczenia literowe na wydrukach map, bo jakby do ARiMR wniosek wpłynął tak jak się drukuje to jest to błąd formalny wniosku przecież..

Poprawili tylko ten jeden błąd ( miesiąc im to zajęło). Miałem nadzieję, że więcej błędów poprawią ale nie.

Zapisz wersję roboczą, wyloguj się i ponownie zaloguj a zobaczysz stare błędy na pdf.

pozdr

Opublikowano
1 godzinę temu, Agrest napisał:

Zalogowałem się, trochę pogrzebałem we wniosku, teoretycznie 100% wypełniłem i zapisałem wersję roboczą. Na dziś starczy roboty, nie będę się stresował czy jest ok. Przejdę się kiedyś do BP, posadzę obok pracownika i przejrzymy razem czy jakiego babola nie zrobiłem. Potem się wyśle:D

A teraz pora wstawić piwko do lodówki na odstresowanie bo od jutra znowu zapierdziel:P

O ile zapisalo Ci wersje roboczą :P