Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie która kwotę trzeba wpisać? Ja mam ostatnia największa w roku 2017 dokładnie 10222.33 xo i wpisuje i ciągle zła kwota i nie mogę się zarejestrować 

Opublikowano

U mnie przedostania kwota zadziałała

Czy też tak macie, że na działkach na mapach jest większy areał niż w poprzednim roku?

Np. w ewidencji mam kawałek 11,05ha i tak zawsze głosiłem, a we wniosku na mapce jest 11,10ha. I co zostawić jak na mapce czy samemu obcinać pole żeby uzyskać te 11,05?

Opublikowano

Co za.... u rodziców wpisuje i też nic  piszecie po przecinku z odstepami jak np zapisać 1110.10 zł 111010 czy może 1110,10

Opublikowano
8 godzin temu, Agrest napisał:

U mnie ciągle kontynuuj - i tak od kilku dni.

Chyba czekają czy czasem plany zasiewów mi się nie zmienią i służą pomocą abym dwa razy nie wypełniał. A może liczą że coś dokupię?:D

Jaka przeglądarka?

Opublikowano

Google chrome 

19 minut temu, zkordalski napisał:

Panowie która kwotę trzeba wpisać? Ja mam ostatnia największa w roku 2017 dokładnie 10222.33 xo i wpisuje i ciągle zła kwota i nie mogę się zarejestrować 

Wpisujesz z przecinkiem i nie musi to być kwotą z dopłat obszarowych. 

Może to być np dopłata mrozowa lub do materiału siewnego 

Opublikowano
58 minut temu, fezoi napisał:

Osobiście mam 8GB i nic . Logowałem się dzisiaj w ODR , gdzie na dwóch komputerach robią ludziom normalnie wnioski , a na moim koncie to samo co " w domu", czyli stoimy na "kontynuuj".Zgłosiłem problem do ARIMR przez tę ich stronę i czekam na odp.

mam dokladnie to samo, działało tylko 15 marca od tamtej pory zatrzymuje mi sie na "kontynuuj"

Opublikowano

Wykończy mnie ten e-wniosek...

Macie coś takiego:

Po wyrysowaniu upraw na jednej działce i zaznaczeniu zgłoszenia do płatności po kilku/kilkunastu sekundach następuje zawieszenie się aplikacji i "skasowanie" zgłoszenia uprawy do płatności (JPO)- pojawiają się błędy. Niezależenie czy wcześniej zmiany zostały zapisane czy nie.

Do tego jeszcze po wyrysowaniu upraw na jednej działce, pojawieniu się ich jako działki podrzędne (tj. A- A1, A2,...) następują jakieś błędy i kazdą uprawę oznacza jako oddzielną działkę A, B, C, ...

A zgłoszenie problemu? Fajnie, idzie już jakiś czas i się wysłać nie może 

Opublikowano
2 godziny temu, Forsze napisał:

U mnie przedostania kwota zadziałała

Czy też tak macie, że na działkach na mapach jest większy areał niż w poprzednim roku?

Np. w ewidencji mam kawałek 11,05ha i tak zawsze głosiłem, a we wniosku na mapce jest 11,10ha. I co zostawić jak na mapce czy samemu obcinać pole żeby uzyskać te 11,05?

Ja też tak mam  i obcinam ręcznie na mapkach do takich powierzchni jak mi przyszły we wniosku papierowym 

Opublikowano
12 godzin temu, zkordalski napisał:

Co za.... u rodziców wpisuje i też nic  piszecie po przecinku z odstepami jak np zapisać 1110.10 zł 111010 czy może 1110,10

Ja wpisuję kwotę tak 111010 tzw. ciurkiem i bez problemu przyjmuje

12 godzin temu, zkordalski napisał:

A spróbuj wpisać 1022233 bez przecinka tylko ciurkiem jak to nie pomoże to wpisz całą sumę dopłat jaką otrzymałeś za rok 2017 ale bez przecinka

Opublikowano
12 godzin temu, romek6340 napisał:

Wykończy mnie ten e-wniosek...

Macie coś takiego:

Po wyrysowaniu upraw na jednej działce i zaznaczeniu zgłoszenia do płatności po kilku/kilkunastu sekundach następuje zawieszenie się aplikacji i "skasowanie" zgłoszenia uprawy do płatności (JPO)- pojawiają się błędy. Niezależenie czy wcześniej zmiany zostały zapisane czy nie.

Do tego jeszcze po wyrysowaniu upraw na jednej działce, pojawieniu się ich jako działki podrzędne (tj. A- A1, A2,...) następują jakieś błędy i kazdą uprawę oznacza jako oddzielną działkę A, B, C, ...

A zgłoszenie problemu? Fajnie, idzie już jakiś czas i się wysłać nie może 

u mnie te cuda robi po wysłaniu na podglądzie wniosku, dodzwoniłam się dziś - próbować po niedzieli bo w tej przerwie mają naprawić:D

Opublikowano

Mam 3 krowy i jałówkę, która zalicza się do bydła, i moje pytanie jest takie ile miesięcy musi mieć bydło aby można go zgłosić do dopłat ? I ile sztuk trzeba mieć minimum ?

Opublikowano
48 minut temu, zabawik napisał:

Mam 3 krowy i jałówkę, która zalicza się do bydła, i moje pytanie jest takie ile miesięcy musi mieć bydło aby można go zgłosić do dopłat ? I ile sztuk trzeba mieć minimum ?

Bydło wg definicji agencji to samiec lub samica, które na dzień 15 maja ma nieskończone 24 miesiące. Trzeba mieć 3 sztuki by zgłosić o dopłaty

• Thanks 1
Opublikowano

Mam pytanie jak już wyśle ten nieszczęsny wniosek to przychodzi jakieś potwierdzenie że złożyłem ?

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, Ursus932 napisał:

Mam pytanie jak już wyśle ten nieszczęsny wniosek to przychodzi jakieś potwierdzenie że złożyłem ?

Powinno pojawić się potwierdzenie, które można zapisać na kompie i wydrukować.

Edytowane przez Lizelotta
Opublikowano
29 minut temu, Ursus932 napisał:

Potwierdzenie w pobranych. Można też wydrukować wersję papierową wniosku co dziwne często jest ona różna o tego co widzimy na monitorze;)

Opublikowano (edytowane)

Panowie czy macie ten sam problem?. Czy to błąd aplikacji. Mianowicie gdy sąsiadują dwie działki obok siebie z tą samą uprawą aplikacja podwaja powierzchnie gruntu ornego w kol. 10 str. 2 wniosku?

Edytowane przez grezak
Opublikowano
18 godzin temu, zkordalski napisał:

Podaj ostatnia kwote ktora wplynela Ci z arimr w 2017r. U mnie byla to zaliczka w listopadzie. Podalem z przecinkiem.

Opublikowano (edytowane)

po wysłaniu zgłoszenia otrzymałem odp. 

Użytkownik Pomoc ARiMR skomentował:

skomentowane przez Komisarski Marcin:
Uprzejmie informujemy iż została wdrożona poprawka rozwiązująca problem długiego ładowania która uniemożliwiała poprawne wczytanie wniosku,

a wniosek dalej nie działa dalej się ładuje w nieskończoność

mam mu wysłać dane ; 

przedostatnia pozycja gdzie w to wejść żeby to wsiąść 

• login do aplikacji;
  • szczegółowy opis problemu;
  • data i godzina wystąpienia błędu (mimo, że dane przekazywane są dopiero w momencie zapisu/wysłania);
  • typ i wersja używanej przeglądarki internetowej;
  • logi z przeglądarki internetowej;
  • adres email, numer telefonu

Edytowane przez suzuki18l
Opublikowano
Dzisiaj zakładałem konto jednu gościowi to dopiero założyło się po podaniu ostatniej kwoty z 2016, bo jak wpisałem z 2017 to ciągle był błąd. Co ciekawe na infolini powiedzieli mi że nie ma takie opcji żeby podawać z 2016.Także trzeba próbować różnie bo na infolini też nie zabardzo się orientują.