Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
12 godzin temu, dokar2 napisał:

Panowie znacie jakis handlazy cielami polskimi (nie rozworza po domach) z lodzkigo dokladnie tuszyn promien do 80 km?

Mam byczka i jałówkę Rzgów. 

Opublikowano
2 godziny temu, Luki2000 napisał:

Kupiliśmy 2 takie cielaki pingzauer razem z 3 SM z Eko-Natury, te dwa sprzedane w wieku 24 miesięcy w wadze 740 i 848kg. Ten mniejszy był w typie mięsnym, ale krótki i niski na nogach. Ten drugi słabszej budowy ale za to mocno długi. Bardzo spokojna rasa

Ale SM byl lepsze?

Opublikowano
10 godzin temu, Luki2000 napisał:

Kupiliśmy 2 takie cielaki pingzauer razem z 3 SM z Eko-Natury, te dwa sprzedane w wieku 24 miesięcy w wadze 740 i 848kg. Ten mniejszy był w typie mięsnym, ale krótki i niski na nogach. Ten drugi słabszej budowy ale za to mocno długi. Bardzo spokojna rasa

jak oceniasz cielaki z Eko-Natury? jak ze zdrowotnością itd.??

Opublikowano
10 godzin temu, Sebaaaa94 napisał:

Mam byczka i jałówkę Rzgów. 

No peroszę a jeszcze w zeszły tydzień chciałeś kupić ;)

Opublikowano
1 godzinę temu, mateuszu1818 napisał:

sam brałem z Eko natury. bardzo ciezko zeby sie odbiły i zaczęły jeść tak jak powinny a i bez weta sie nie obyło . gorączki zapalenia płuc.

miałeś jakieś upadki?

Opublikowano
17 godzin temu, rolnikw napisał:

Ale SM byl lepsze?

Simentale miały 830-890 kg i lepiej wypadły.

10 godzin temu, martinezo napisał:

jak oceniasz cielaki z Eko-Natury? jak ze zdrowotnością itd.??

Raz braliśmy od nich. Ogólnie zamówione było 5 simentali, przyjechały 3 i te dwa białogrzbiety (wszystkie cielaki z Austrii), paszporty po jakichś 2 tygodniach przysłali. U nas były zaszczepione, dwa z nich zaraz po przyjeździe gorączkę miały ale po zastrzykach im przeszło. Później w niczym nie odbiegały od polskich z apetytem itp. Znajomy brał w tym samym czasie 15 sztuk i u niego też trochę chorowały ale na szczęście bez upadków.

Opublikowano

Jeszcze mały tylko orientacyjnie się pytam :) Jak urośnie do tych 2 tyg to będę wiedział ale i tak na kg nie sprzedaje tylko "na oko". Na kg mało wychodziło a od sztuki to nawet hf nieźle mi wychodzi.

Opublikowano

Za dużo Ci jeszcze nie powiem bo jeden ma dopiero rok nie pełny drugi 4 miesiące. Na razie budową wyglądają lepiej od LM a przyrosty mają podobne. Są dość szerokie i lepiej odznaczają partie mięśni niż LM i SM, dlatego teraz stawiam głównie na PI i CH bo lepiej mi się widzą ale coś więcej będę mógł powiedzieć za rok jak sprzedam pierwszego PI. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v