Skocz do zawartości

Ile czasu spędzasz z dzieckiem?  

22 użytkowników zagłosowało

1. 1. Ile czasu w tygodniu, w dni robocze oraz sobotę spędzasz ze swoim małym dzieckiem (do 3 roku życia)? Chodzi o opiekę. Nie liczymy obiadów z rodziną, czy wspólnych zakupów. Chodzi o to ile Ty czasu spędzasz wyłącznie na opiece nad dzieckiem, liczy się też, kiedy śpi w ciągu dnia.

• 1-2 godziny w tygodniu.
      0
    • 3-4 godziny w tygodniu.
      2
    • 5-6 godziny w tygodniu.
      1
    • 7-8 godziny w tygodniu.
      2
    • powyżej 8 godzin.
      2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zetorki...nie błysnąłem, ponieważ nie jest moją rolą, pełnić rolę Twoją;)

Jeśli uważasz, że ojcowska opieka nad dziećmi jest przejawem pantoflarstwa, czy wręcz popadaniem w skrajność, to gratuluję...godnie pełnisz rolę swoją

Opublikowano

No to ja Ci odpowiem, żeby kobietę zmusić do wysiłku, porozciągać to i owo.

@bezbarwny tu masz rację opieka nad dziećmi to nie przejaw pantoflarstwa tylko obowiązek :)

co nie zmienia faktu że są kobiety które wykorzystują ciążę bo to lenie :ph34r:

Gość ZosiaSamosia
Opublikowano

No słów brakuje... bezbarwny ty tak serio?

Opublikowano

No daj Mu spokój . Widocznie tacy też są potrzebni , bo co bez takich zrobiły by styrane całodzienną opieką nad dzieckiem "księżniczki" .:D

Opublikowano
zetorki nikt tu nie popada w żadne skrajności tylko ty tu jakieś swoje wywody wszystkim chcesz wciskać.
Opublikowano

Wyrażam swoje zdanie . Nie każdy musi się z nim zgadzać . Co ja zrobię że wiem jak to jest .:D

Opublikowano

Nawet zdaje się że dwie , a przynajmniej laika dała . No ale może "to złe kobiety były" ;).

Opublikowano

Nie podważajmy autorytetu "MATEK" one wiedzą co dobre i jak ma być :P

Opublikowano

bukat Które tutaj to MATKI  , bo czasami się pogubić można kto tu nosi spódnicę ?:ph34r:

Opublikowano

No wiesz . . . chodzi o te z fizycznej strony, o te kobiece te co pociągają mężczyzn, bo czasami fakt że dwie spódnice pod strzechą :P

Opublikowano (edytowane)

Zetorki ,Ty się Chłopie nie w tej epoce urodziłeś . Jeszcze Ci spadną te ciemne okularki ,jak nie zmienisz podejścia . Nie pielęgnuj w sobie tradycji z dziada , pradziada ,ponieważ tamten świat kreowali  właśnie mężczyźni w oparciu o wrodzony swój egoizm i wygodnictwo . Dziś tacy mężczyźni jak Ty ,są posrani przy kobiecie ,która  się realizuje ,również zawodowo i  wymyka się z pod waszej kontroli .  Wtedy najlepiej krytykować ,i próbujecie zagonić do domu jak się da . 

Edytowane przez Meg5
Opublikowano
16 minut temu, Meg5 napisał:

Zetorki ,Ty się Chłopie nie w tej epoce urodziłeś . Jeszcze Ci spadną te ciemne okularki ,jak nie zmienisz podejścia . Nie pielęgnuj w sobie tradycji z dziada , pradziada ,ponieważ tamten świat kreowali  właśnie mężczyźni w oparciu o wrodzony swój egoizm i wygodnictwo . Dziś tacy mężczyźni jak Ty ,są posrani przy kobiecie ,która  się realizuje ,również zawodowo i  wymyka się z pod waszej kontroli .  Wtedy najlepiej krytykować ,i jeszcze jak się da zagonić do domu .  

''Jedyną rzeczą jaką mam naprawdę[...] , jest moje życie i mój własny punkt widzenia''  - i niech tak zostanie ''posrane'' brednie ala Magdalena Środa zostaw do siebie.

Opublikowano

7 minut temu, binek napisał:

''Jedyną rzeczą jaką mam naprawdę[...] , jest moje życie i mój własny punkt widzenia''  - i niech tak zostanie ''posrane'' brednie ala Magdalena Środa zostaw do siebie.

Binek ,a co już się posrałeś na samą myśl ? Do XIX  wieku ,tak się dobrze będziesz miał ,obiecuję .:D

Opublikowano

Ooo Qchwa to nie tylko bitwa to wojna :ph34r:

Nie mam nic do spełniania się zawodowo kobiet i dzielenia obowiązków domowych między ludzi :)

Ale sprawiedliwość musi być po naszej stronie :P

Gość ZosiaSamosia
Opublikowano
4 godziny temu, bezbarwny napisał:

Kolega który napisał, ze jego Żona na kilka dni przed porodem w gospodarstwie jeszcze pracowała, ze wstydu raczej spalić się powinien, niźli szczycić się tym faktem.

Rozumiem również, że kolega Paweł od węgla, obiad gotuje, kiedy jego szczęśliwa wybranka, ów węgiel do kotłowni szufluje?

To dla tej właśnie Żony powinno być i milion like'ów. A dla kolegi duma że ma taką żonę. To po pierwsze a po drugie to można i obiad ugotować i później węgiel szuflować przecież jesteśmy  "niezależne"  ;) 

Co nie wyklucza tego, że żadną ujmą dla taty jest opieka nad dzieckiem. Za co również trzeba chwalić :)

Opublikowano (edytowane)

Binek ,a co to ma do rzeczy ? A Ty ile zrobiłeś ? 

Edytowane przez Meg5
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v