Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.  Szukam dla siebie opryskiwacza na 20ha. Interesuje mnie tak jak w temacie brandi, Promar lub Biardzki.  Pojemność 1200 litrow przyczepiany,  szerokość 12m. Co powiecie na temat tych maszyn?  żadne bardziej markowe niestety nie wchodzą w grę z uwagi na ograniczone środki finansowe. Proszę o pomoc w wyborze i opinie 

Pozdrawiam 

Opublikowano
promar to odradzam, mam 1500 litrów i 15 m. ze 3 lata jest u mnie. ginie w oczach. jakość jak i wykonanie słabe.
Opublikowano
no ale cóż może z biegiem lat poprawią się pod każdym względem, tego trzeba im życzyć bo to Polska firma.
Opublikowano
2 godziny temu, griga napisał:

A musisz mieć nowy? Za kwotę do 10tyś mozesz kupić super pilmeta lub krukowiaka a za 15 raz widziałem wypasionego bragil czy jakoś tak

Dobrze prawisz. Promar i Brandi to jest dno dna. Biardzki też nic lepszy. Sam teraz żałuję, że zachciało mi się nowego. Było brać pilmeta albo Krukowiaka.

Opublikowano

Mam Biardzkiego 1,5r i póki co bez awarii. Za tą cenę było warto na pewno, bo sprzęt nowy to nowy jednak.

Jak bym miał teraz kupować większy to też by to był Biardzki (chyba, że z czasem mnie zdenerwuje to zmnienie zdanie)

Opublikowano (edytowane)

Czesio też tak myślałem, ale jak w tym roku przyszło mi pryskać 50ha biardzkim 600l, to 3 razy pompę w ciągu sezonu robiłem.

Panowie co powiecie o Woprolu? Na dobrych podzespołach zrobiony, czy może Tad lena? opryskiwacz ma oganiać ponad 50ha gospo.

Edytowane przez mateusz25
Opublikowano

No ja swoim teraz bd pryskał 35hai też 600l. jak kupowałem to miałem 20 ha i był spoko a dziś już bym brał coś większego pewnie ciąganego.

Tylko u mnie większość to piach czyli na ha jedzie sie 1-2 zabiegi na rok więc nie ma tragedii nie to co  pszenica czy rzepak.

Opublikowano

ja mam w biardzkim pompe włoską i zapierdziela, w końcu to ona jest najważniejsza, bo koncówke czy węzyk to i na polu wymienie bez narzędzi albo samymi kombinerkami. Trzeba pod siebie skonfugurowac i nawet w.w marki nie bedą tragiczne.

Opublikowano

Ja mam ok 10-15ha rzepaku, a to dużo zabiegów, gospo cały czas się powiększa i nie chcę zmieniać opryskiwacza co trochę , swojego 600l kupowałem na 15 ha, ale chciałbym belkę 21 m, bo przy 12m przy rzepaku dużo strat...

Opublikowano
Dnia 3.01.2018 o 16:30, tomas318 napisał:

Zależy jakie środki finansowe kolego ja kupilem firmy agrofart gniewkowo i polecam bo wykonuja taki opryskiwacz jaki sie chce 

Jak ten opryskiwacz sprawuje sie po latach użytkowania? Jak z wytrzymałością ramy i belki? Kupiłbyś drugi raz?