Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, AdamRo napisał:

Nie korciło Cię żeby chociaż na wagę wrzucić ?

Kto był

Korciło ale byłem do miasta wyszykowany już praktycznie wsiadałem do samochodu jak zaszedł na podwórze-chodzili od domu do domu za bydłem-a tylko ja mam we wsi:D

FPHU DANIEL gdzieś z pod Łagowa

Opublikowano
no ja oddawałem. naobiecuj im dalszą współpracę to na pierwszej sprzedaży nie powinni cię skubnac
Opublikowano
No tak obok też są byczki LM to napewno im się oko zaświeci;) Oni strasznie napaleni żeby było w paszporcie LM;) Dziś miał przyjechać oglądać to dzwonił i przepraszał że dziś nie może i w następnym tyg przyjedzie bo mu zależy bardzo.
Opublikowano

Radek agromir Sławomir Krzyżanowski. A skąd ty jesteś? Nr ci dam pisz na priv. 

@AdamRo co mnie obchodzi? Być może akurat trafili i opieprzyli na wadze to na swoje wyjdą ☺️. 5zl za 600kg to dawali we wrześniu za ostry grzbiet od mleka nie tuczone. Trzech było i żaden mi  nie podpasował, Milanowski wcale nie chciał z obory wyceniać "tylko na wadze". 

Opublikowano

Nie chciałem nikogo denerwować obniżkami ale skoro sołtys zaczął t dodam że zakłady ograniczają zakupy.

2 minuty temu, pedro2 napisał:

Radek agromir Sławomir Krzyżanowski. A skąd ty jesteś? Nr ci dam pisz na priv. 

@AdamRo co mnie obchodzi? Być może akurat trafili i opieprzyli na wadze to na swoje wyjdą ☺️. 5zl za 600kg to dawali we wrześniu za ostry grzbiet od mleka nie tuczone. Trzech było i żaden mi  nie podpasował, Milanowski wcale nie chciał z obory wyceniać "tylko na wadze". 

Przeczytaj jeszcze raz co napisałem.

Opublikowano

dodam tylko,ze biernacki nie chciał byków tylko odpady najchętniej by wziął

NIby niema co z mięchem robić czy prawda?NIe wiem niech się mądrzejsi wypowiedzą

Jutro przyjdzie rozliczenie to zobaczymy jak wyjdzie

Opublikowano (edytowane)

Biernacki byków nie chce a inni szukali jak ksiądz po kolędzie?  

Soltys to co z tymi TKI Ci nie podpasowalo? Oni nie maja gdzieś tam w twoich stronach jakiejś bazy? 

Edytowane przez mikcom20
Opublikowano

Biernat byków nie chce?to na grom mu taka inwestycja?jałówki będzie opasał

Screenshot_2018-12-05-16-25-18.png

Opublikowano

Możliwe nikt nie jest duchem świętym, tak jak pisałem nie ważone nigdy 100% tylko wybiórczo i nie zdarzyło się jeszcze. Może mają takie szczęście

na oko można strzelić do 20kg przy sztuce 500kg, przy 800kg możesz nie wiem jak patrzeć i tak hu... z oka strzelisz do 50kg. Ja zadowolony oni niech się smażą w piekle

Opublikowano

No bo kazdy handlarz co nie kradnie niby to te 10kg czy tam 15kg zawsze urwie z tej sztuki , ale nie jak inni że potrafią nawet 70kg zaje..c. A jak ktoś ukradnie ze sztuki te kilka kilogramów to i tak tego nie zauważysz bo ciężko zważyć byka co do kilograma przed sprzedażą. No chyba że na swojej wadze zważysz to wtedy okej.

Opublikowano

Kiedyś na skupie byłem i jakiś  gostek wagę przestawił handlarzowi😆ale były emocję .a się skapował jak byka ważyli i na stacjonarnej nie sciagała waga,a na samochodowej 980 i wzieli ze skupu następnego na samochodową i 50 kg mniej.i tak 30 szt

Opublikowano

Temat rzeka maglowany co tydzień. Każdy wie jak jest trzeba się pilnować na tyle ile możemy, a na procentowe uwalanie czy inne na wagach elektronicznych możemy sobie tylko pogadać. Dobra koniec tematu bo mi humor siada, X5-tki na OLXach oglądam 😋

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v