Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ceny poubojowe od chłopaków ze Starachowic 13,7 netto O 14 netto R 14,4 netto U  Mowa o byku

brali byki od sąsiadów na żywą jeden na moje U klasa 790 kg 8,7 Brutto

O klasa 810 kg 8 zł brutto

jałówka O klasa 700 kg 7.5 brutto

Krowa O+/R-  cena 6 zł brutto waga 720kg (6 lat) 

Waga ok sprawdzana 2 dni wcześniej ważone u mnie 

Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, bluecows1 napisał:

telefony

gdzieś od radomia przyjeżdżają w moje strony sieczkowski i kłosiewicz , płacą bardzo dobrze

znasz może ?

Kłosiewicz potrafił za***ać 70 kg na byku przynajmniej tyle mu udowodnili a Sieczkowski nie znam chyba że mówisz o Stykowskim to ten sam typco kłosiewicz i kasa za 3 miechy 

2 minuty temu, RafaKdziela napisał:

Dlaczego ???

Jeżeli sprzedasz na żywą też odejmujesz na brudy .Zawsze dostajesz zapłacone za mięso ,a nie bebechy .

Jak nie okarmiony twój to  brutto jak obżaty od  netto najłatwiej sprawdzić 

Edytowane przez TelefonyRadom
Opublikowano
2 minuty temu, RafaKdziela napisał:

Dlaczego ???

Jeżeli sprzedasz na żywą też odejmujesz na brudy .Zawsze dostajesz zapłacone za mięso ,a nie bebechy .

tak ale jak idzie na WBC to i tak bebech odliczaja .Licząc od wagi netto takie zakłamywanie rzeczywistości wg mnie

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, soltys48 napisał:

u siebie zawsze liczę od wagi brutto,

Liczysz brutto , a jak powinno być właściwie liczone? Jest na to jakiś paragraf, przepis, który w jakiś sposób to reguluje czy zależy to od kaprysu ubojni? 

Opublikowano

nie ma zadnych przepisów. wchodzi byk na wage przed zabiciem i potem wazą tusze po zabiciu  i liczysz potem wybicie. Jak głodny to wiadomo lepiej sie wybije a najedzony słabiej.

Najśmieszniejsi są ludzie  którzy sprzedaje głodnego a potem jeszcze odlicza skite 7% a potem mówi ze hf wybił mu sie na poziomie 60% mimo ze na kwicie z ubojni ma 54%.

Na pytanie dlaczego tak liczysz to zawsze ci odpowie ze trzeba odliczyć bo handlarz by Ci odliczył skite. i nie wytłumaczysz mu ze handlarzowy byś sprzedał najedzonego. W kazdym razie na kwicie z ubojni ma 54% i za tyle mu zapłacili ale tu na forum podaje " po przeliczeniu wyszło mi 60%"

Opublikowano
20 godzin temu, Tuńczyk napisał:

Chcę sprzedać pierwszy raz do ubojni w Mościbrodach, czy może ktoś wie czy są rzetelni z wypłacalnością? 

Kasa równo po 2 tygodniach, ale pilnuj wagi.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v