Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

takie mieśniaki przewaznie za ciezkie nie są chyba ze naprawde wyrosniete. No i to raj dla handlarzy płaci  niewiele ( całościowo) bo ogólonie lekki a po wybiciu kupe miecha  i R klasa

Opublikowano
9 godzin temu, bluecows1 napisał:

pytanie do hodowców z łódzkiego

był ktoś na rolszansie w piotrkowie przy stoisku sokołowa ?

u nas za super jałówki 8 zł netto też można dostać

no ja byłem..ale tylko ladnie gadaja,,mam znajomych co sprzedawali im a teraz gdzie idziej

Opublikowano

Haha 634 kg coc ona ma z 750 z tego foto ....Jak za***ali Ci z 100 kilo to i tak mało co dali powinni chociaż te 8.2 żeby chłop był w niebo wzięty. 

Opublikowano

zkordalski tez mi się wydaje ze 100 kg ma wiecej ale podobno waga była pewna wiec moze to byc złudzenie optyczne ze zdjecia... albo waga h*jowa )))))))))))

Opublikowano

w zeszłym tygodniu sprzedałem jałowke mm po 7,6 netto... waga moja i wazyła niecałe 600kg. Była to ostatnia urodzona w moim gosp. bo juz nie mam zadnej krowy... zreszta ta tez była z przypadku bo kiedys sie zerwal byk i zapylił krowe która miała isc tez na rzeź

Opublikowano

Zaraz Ci napiszą że taka cena niemożliwa i na pewno sam siebie na wadze oszukałeś .

Opublikowano

Tu wszystko jest możliwe, plony rzepaku po 4 T, żyta, pszenżyta po 6-7, spalanie 5 L na ha.

Opublikowano

NIEDAWNO SPRZEDAŁEM JAŁOWKE TEZ PO 8 brutto była 50 limusein    ładnie umiesniona na oko 750 kg na wadze 100 kg miej a waga moja  ten co brał powiedział ze jak bym niemiałwagi to bym sie kłucił ze mie oszukał  duza a lekka a nieraz mała krowka awazy 700 kg

Opublikowano
53 minuty temu, soltys48 napisał:

Wiem i tym samym próbowałem się odwdzięczyć

sołtys ile w twojich stronach moge dostać za HF/HO i NCB????? bo mi tu jeden  zaproponował średnio za 9 sztuk 7, 3 i mi sie mega nędza wydaje

Opublikowano
13 godzin temu, nikolas29 napisał:

no ja byłem..ale tylko ladnie gadaja,,mam znajomych co sprzedawali im a teraz gdzie idziej

w sobote na wystawie przedstawiciel mówił że za byka w O płacą 13,2  dziś zadzwoniłem bo myślałem że się przesłyszałem a tam cena już 12,8

nie skusze się

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v