Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dnia 20.07.2018 o 16:06, JarekBazydlo napisał:

Dzis pojechało 10szt tak jak mówiłem 9szt po 14.5+vat U klasa 1szt po 14.3+vat R klasa. Średnia waga wszystkich sztuk 780kg. Zobaczymy jakie bedzie wybicie i ile kasy na konto wpadnie

Wydaje mi się, że nie pisałeś jak Ci to wyszło, a jestem ciekaw? Będziesz dalej odstawial tam?

Opublikowano

Krowy niby w dół a mam 6 na sprzedanie bo jalowki już wysoko cielne i do tego 4-6 byków zależy od ceny.  Zastanawiam się nad sprzedażą wszystkiego po uboju tylko ten strach co oni tam policza

Opublikowano
21 minut temu, zkordalski napisał:

Krowy niby w dół a mam 6 na sprzedanie bo jalowki już wysoko cielne i do tego 4-6 byków zależy od ceny.  Zastanawiam się nad sprzedażą wszystkiego po uboju tylko ten strach co oni tam policza

A do kogo  masz  zamiar  odstawić ? 

Opublikowano

Rozmawiałem już z dabpol i zywpol ten drugi to pośrednik i za każdą sztukę bierze dla siebie 100 zl ale daje gwarancję  (uczciwego wyniku bo idzie niby ma jego konto) a jak koledze ostatnio byk ncb wybił się 52 % to moim zdaniem coś nie halo

Opublikowano

W EcoBeef pytaliście? Moźe to lepsze niż "Warmia" ? Kasa pewna do 14 dnia. 

Opublikowano
o ecobeef słyszałem dobre opinie ale nigdy tam nie sprzedawalem. ponoc bardzo dobra ocena u nich.
Opublikowano

Ja sprzedałem pierwszy raz za namową znajomego 3 krowy. Jedna simentalka 827 kg a dwie to hfxje skóra i kości 450-500 kg. Teraz cen nie pamiętam musiałbym sprawdzić. Nie ważyłem ich przed sprzedażą więc nie wiem czy mnie nie rąbnęli na wybiciu.  Inny znajomy byki im oddawał lm i na cenę nie narzekał a do Warmii ma dużo bliżej. 

Opublikowano

Dąb pol  taki sam pośrednik jak i żyw pol..Przeciez oni nie majo zadnej ubojni mieszkam od nich 15 km .Im oddac poubojowo to trzeba mieć jaja...i odwage.

a co do ecobeef cena wysoka na pierwszy raz , jak zważysz wczesciej to bez rewelacji.Od handlarza można dużo więcej wyrwac..Wiem  z własnego doswiaczenia,oczywiscie  jak znasz wage.

Opublikowano

Możecie polecić dobrą firmę skupującą bydło--świętokrzyskie, która nie ma problemu z tym, że nie waży się na wadze samochodowej tylko ogólnej?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v