Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
5 minut temu, ab23 napisał:

jeszcze dopłaty  ograniczają dostępność towaru 

dopłaty rozłożone w czasie  więc mało prawdopodobne żeby miały wpływ na cenę żywca co innego na cenę cieląt

Opublikowano (edytowane)

rozmawialem z gosciem co skupuje  to wtym roku niezauwazył miejszej podazy ze wzgledu na dopłaty . jałowke mozna i 3 lata trzymac ale byk ma do 2lat nadopłaty i tyle , jest na niego okreslony czas  .

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
11 godzin temu, Gringo1 napisał:

8,2 to i kowalczyk mi dał za hfa tylko okrągławy 760kg w tym tygodniu

A 100 kg biega sobie po Dąbrówce. Najważniejsze że rolnik został w dobrym humorze i dobrą reklamę robi.

O klasa około 13,5 dla pośredników

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, kr9292 napisał:

Co to za handlarz i gdzie ma punkt? Nigdy o nim nie słyszałem

Chcesz na niego namiary jak dla mnie to on jest wporzadku. A firma to MARION

Edytowane przez John23
Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, AdamRo napisał:

A 100 kg biega sobie po Dąbrówce. Najważniejsze że rolnik został w dobrym humorze i dobrą reklamę robi.

O klasa około 13,5 dla pośredników

Sprawdzałeś?? Za rękę złapałeś?? Słyszałem tutaj same takie opinie o nim... aż sam sprawdziłem - raptem 10 kg różnicy (ważone o 10 a brał popołudniu). Wcześniej sam kilka razy myślałem jak Ty i wqrwiony chodziłem. Kasa pewna po 3 dniach, póki co odbiorcy nie planuje zmieniać

Edytowane przez flakns
Opublikowano
2 godziny temu, flakns napisał:

Sprawdzałeś?? Za rękę złapałeś?? Słyszałem tutaj same takie opinie o nim... aż sam sprawdziłem - raptem 10 kg różnicy (ważone o 10 a brał popołudniu). Wcześniej sam kilka razy myślałem jak Ty i wqrwiony chodziłem. Kasa pewna po 3 dniach, póki co odbiorcy nie planuje zmieniać

Widocznie kolega Gringo sprzedawał nie hf tylko lepszą sztukę bo na pewno za hfa nie ma ceny 8,2 nawet brutto.

Ja nikogo nie łapie za ręce, ale znam wszystkie meandry tej branży. No może nie wszystkie.

Opublikowano
1 godzinę temu, AdamRo napisał:

Widocznie kolega Gringo sprzedawał nie hf tylko lepszą sztukę bo na pewno za hfa nie ma ceny 8,2 nawet brutto.

Ja nikogo nie łapie za ręce, ale znam wszystkie meandry tej branży. No może nie wszystkie.

Jak nie ma 8zl brutto za hf. Ja juz 3 tury sprzedalem po 8zl brutto. Waga sprawdzana 6% skitki.

• Like 1
Opublikowano
17 godzin temu, Bugii napisał:

6- 6.2 brutto 

Chyba netto

47 minut temu, bodzioman18 napisał:

dzisiaj sprzedane hf, cena 7.25 netto. Firma Kojs

A waga Twoja? Bo cena nierealna. Kojs tez u mnie był i ceny szalowej nie dawał

Opublikowano

A jak zwłaszsza że gnoje jedyne co maja to tel na kartę. A w sieci Teksas  farmer

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v