Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, bobienko napisał:

czyli + 2 miechy bo 100 kg po urodzeniu nie miały,i czemu takie małe sprzedajesz? Waga ekonomiczna to min 750 brutto znawco tematu

tak plus 1-2 miesiące pisałem wczesniej  - przerabiam oborę i przechodze na vat 

Opublikowano (edytowane)

firma to jarex a miejscowość Borek w internecie macie telefon,  tylko tam jest kilku kupujących i jak przyjeżdża pracownik to i cena jest inna

u nas jak przyjeżdża to ma w jednym miejscu prawie zawsze 12 sztuk sąsiadowi za te krowy policzył nawet za okarmienie 6% za nagonkę bo to jego znajomy  

a i z tym przyjazdem to taki słowny to on nie jest bo tak jak pisałem u niego jutro to jest nieraz za miesiąc, jeden tir kiedyś zwoził bydło ze spędów a biją 250 stuk na dobę 

Edytowane przez Gość
Opublikowano

tak jak pisałem wcześniej u nas 8 % to standard a jak się nie podoba to chcą na wbc, pod stoczkiem łukowskim podobno też dobrze płacą za krowy

Opublikowano
8 godzin temu, robert123farmer napisał:

Tylko mi się wydaje , że ceny są absurdalne w stosunku do wagi? O.o

tu wsztstko możliwe

8 godzin temu, karol6130 napisał:

waga i swoja i kupującego zgadzała się sztuki szału nie robiły, teraz im chyba bydła brakuje bo jak się kiedyś dzwoniło i mówił że będzie jutro to przyjeżdżał za miesiąc a teraz był na drugi dzień a i okarmienie wysokie bo 8% ale u nas to norma bo z krów to nawet i 10%

przy takiej obcinnce nawet na wadze nie trzeba jebać można legalnie :D

Jednak i tak cn a wydaje mi sie abstrakcyjna za takie wagi-ile to dało mięsa??

4 godziny temu, karol6130 napisał:

firma to jarex a miejscowość Borek w internecie macie telefon,  tylko tam jest kilku kupujących i jak przyjeżdża pracownik to i cena jest inna

u nas jak przyjeżdża to ma w jednym miejscu prawie zawsze 12 sztuk sąsiadowi za te krowy policzył nawet za okarmienie 6% za nagonkę bo to jego znajomy  

a i z tym przyjazdem to taki słowny to on nie jest bo tak jak pisałem u niego jutro to jest nieraz za miesiąc, jeden tir kiedyś zwoził bydło ze spędów a biją 250 stuk na dobę 

12 szt to taka duza partia??Co jaki czas??Na tydzień?Miesiąc?Rok?

Opublikowano

średnio na pół roku i dlatego tak przyjeżdża jak mu się chce,  tam kolo Maciejowic mają kupę bydła a u nas to tak po znajomości podjedzie, inaczej by było z 50 groszy mniej u innych, a u ciebie ile okarmienie? ty jak masz sporo to możesz sobie negocjować a w naszych stronach to same krowy hf które przeważnie odjeżdżają erką po 4 zł za kilogram mięsa, teraz mleczarnia przysłała kopertę z ofertą od Sokołowa 

Opublikowano

a w jakim wieku te młode? bo tutaj na wiek nie patrzy tylko jałówka po cielaku idzie już jako krowa, obok mnie jest ubojnia biją byki, jałówki i cielaki,toteż ceny były niezłe ale trzeba dowieść i pierwiastka idzie jako jałówka i krów nie bierze  

Opublikowano

Bawię się świetnie czytając to forum.

Panowie, ceny są wszędzie jednakowe,na tą chwilę dla pośredników maksymalnie 14 zlotych za O ,przy takiej cenie wyboje 52% to wszystko

Gdzie wyboje lepsze cena 50 gr niższa

Opublikowano
Dnia 1/22/2018 o 21:50, stachu18021996 napisał:

kolego ale papier wszystko przyjmie, myślisz że każdy pisze w paszporcie tak jak jest w realu. Ci co mają dużo do zgłaszania jadą raz z dużą ilością i wtedy tak jest, że zgłaszają cielaka który ma już ponad miesiąc(i wtedy muszą podać inną datę, podają że jest młodszy), a powinni zgłosić w ciągu tygodnia.

To moge to samo powiedziec o waszych cenach za byki ze sa z kosmosu. Rok stał przy krowie.

Niedługo straczka widze że zniknie bo już nawe słyszałem ze trzy biora od krowy hehe a jak sie dowiezie do ubojni to 70kg nie ma na duzej głębokiej krowie.

Opublikowano
16 minut temu, AdamRo napisał:

Weźmie 3% wtedy jeśli 100 kg dziwnym trafem zginie

I tu się zgadzam  z twoja opinią. Człowiek uczciwie zwarzy (waga ogólna żeby nie było ze na swojej chociaż na mojej jest 5 kg ruznicy na plus lub minus.) przelew odrazu to jeszcze  ci opasa wody przez waż leja zeby tylko w kaudunie było. Tego nikt nie widzi.

Opublikowano
11 godzin temu, szymon09875 napisał:

Daj mi nr na prv tego co placi 8 zl za 500 kg :) 19 sztuk mam takich a 30 sztuk ponad 400 to oddam za 7.5 :)

Co wam daje wypisywanie tych bzdur to nie wiem...

Na prawde sprzedal bys takie wagi w tak ch****ej cenie? przeciez najgorsze czyli odchow cielaka masz za soba i teraz juz leci wiekszy zarobek niz przez pierwsze 0,5 roku, troche sie zastanow...

Opublikowano
1 godzinę temu, AdamRo napisał:

Bawię się świetnie czytając to forum.

Panowie, ceny są wszędzie jednakowe,na tą chwilę dla pośredników maksymalnie 14 zlotych za O ,przy takiej cenie wyboje 52% to wszystko

Gdzie wyboje lepsze cena 50 gr niższa

A ja się wqurwiam - 90 % spamu. Chłopak z lubelskiego coś se wymyśli i jeb 5 stron dyskusji, innego jebli na wadze to samo, o jakiejś śliwowicy były ze dwie stony(!!!) na "CENY BYDŁA". Czat się zrobił a nie forum!

Żaden moderator już tego nie kontroluje??

Opublikowano (edytowane)

Prawda, po kij drazyc ten temat, niech kazdy sprzedaje jak chce, ich wybor i strata.Niech ktos utworzy temat tak jak ten z luznymi rozmowami producentow mleka, a nie ktos chce sprawdzic ceny a musi przejrzec  10 stron.

Edytowane przez RolAnonim
Opublikowano
13 godzin temu, karol6130 napisał:

a w jakim wieku te młode? bo tutaj na wiek nie patrzy tylko jałówka po cielaku idzie już jako krowa, obok mnie jest ubojnia biją byki, jałówki i cielaki,toteż ceny były niezłe ale trzeba dowieść i pierwiastka idzie jako jałówka i krów nie bierze  

Młode jest do 30 miesięcy,nawet jak jalowka da cielaka to też można  W cenie jałówki 

Opublikowano
23 godziny temu, ozzborn napisał:

ja nie widze zeby tu były jakies kosmiczne ceny ...

skoro za odsadka 300 kg chca po 12zł to chyba za byka ok 500 kg cena 7-8zł szału nie robi ? :D

Miałem to samo napisać...

Gdzie tu piniondz? To musi być jakieś drugie dno.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v