Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dnia 4.12.2018 o 15:31, RafaKdziela napisał:

Kolego nie sądzę ,że świnie na zachodzie kosztują 4 zł netto .Co do paszy odpadowej to masz trochę racji .Tu może być przykładem chleb .

To Twój post,na informację o wleczeniu tucznikow z Łotwy,Litwy[zachód??]

Pozwolę sobie wkleić kolego całą Twoją wypowiedź ponieważ mijasz się całkowicie z prawdą .Ja bym na Twoim miejscu się nie awanturował .

A wiesz dlaczego ???

Ponieważ kraje ,które wypisujesz są na wschodzie ,a ja pisałem o zachodzie .

To na moje zupełnie inny kierunek .Po duo moje zdanie wyrywasz z kontekstu ,które tyczy się żywienia na zachodzie europy w cenie wyższej niż 4 zł .Nic nie pisałem o imporcie mięsa .

Tak więc nie masz racji w każdym jednym calu .

Opublikowano

sprzedane we wtorek 20 sztuk sokołów S.A oddział Gądki wyjsciowa cena 5,30 za E  po przeliczeniu wyszło mi srednia  WBC 5,18 , miesność 57,2% wybicie  76,2%- jakieś jaja chyba. po przeliczeniu 3,9 netto 4,22 brutto nastepny odbór po nowym roku 3 stycznia w tym roku kolejki pełne

Opublikowano
4 minuty temu, krilan06 napisał:

5,30 za E brutto?

netto

Opublikowano

Do mnie jutro przyjeżdżają, a potem przerwa i wznawiają działalność po nowym roku... Na nowy rok do sprzedania zostanie niecałe 40 sztuk i koniec hodowli.

Opublikowano
3 minuty temu, krilan06 napisał:

Jestem ciekawy ile będzie polskich świń za pół roku? 3mln?

JA SIE CIESZE JAK BEDZIE 3 MLN ALBO MNIEJ zakłady beda opłacić wtedy wiecej jak rafałowi za pasienie bez gmo, hehehehe Już widze te ogłoszenia " kupie swinie urodzone, tuczone i pasione w Polsce  na luksusowy eksport za granice  super atrakcyjne ceny - jezeli masz masz ten ginacy gatunek dzwoń o kazdej porze dnia i nocy"

Opublikowano

polskie są po przebiciu numerów  czyli po ''dodatkowym oznakowaniu''

Opublikowano
3 minuty temu, soltys48 napisał:

chodziło mi o te w parlamencie;)

ja też o nich piszę ,nie ważne gdzie urodzone;-)

4 minuty temu, soltys48 napisał:

Opublikowano
13 godzin temu, soltys48 napisał:

północna wlkp

nikt nie chce świń już w tym roku...

Sypniewo w kuj-pom,lub Zakrzewo[nie jest pewne na100%] wchodzi w grę, będą brać  we wtorek

Opublikowano

Tyle że to tylko ze strefy czerwonej a nie z całej Litwy np,a o Belgijskich świniach nic-ROBIMY DZIAŁAMY ,NIE PROTESTUJCIE!!!!

http://www.agrofoto.pl/finanse/podatki-rachunkowosc/czy-rolnicy-wezma-sprawe-kontroli-weterynaryjnej-w-swoje-rece,82753.html

Opublikowano
I tu cytat z farmer: Jak informują protestujący, rozmowy z dyrektorem zakładów Food Serwice okazały się bezcelowe. Rolnicy usłyszeli jedynie groźby, iż żaden z nich swoich tuczników do ubojni w Rawie Maz. nie odstawi. ******* mój komentarz : Taki cwaniak z niego Minister jest chętny do rozmów. Proponuję naciskać na przeprowadzenie dokładnej kontroli. Najlepiej przez kogoś z Głównej inspekcji weterynaryjnej i to kilku dniową Odechce się zachodniego szmelcu
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez lukasz222
      Witam serdecznie
      Chciałbym bardzo prosić o wypełnienie mojej ankiety, która będzie podstawą do stworzenia pracy inżynierskiej. Ankieta dotyczy postępu technicznego i technologicznego w chlewniach macior w latach 2004-2012 w woj. śląskim (jednakowoż zachęcam także rolników z okolic mojego województwa). Ankieta jest przystępna, większość to pytania testowe, więc nie powinna zająć więcej niż 5-10 minut, a jest to dla mnie bardzo ważne by zebrać jak najwięcej informacji na ten temat. Każdy kto cokolwiek robił i modernizował przy swoich maciorkach niech poświęci parę minut podczas wieczornego odpoczynku i pomoże mi w stworzeniu czegoś, co może stanowić o tym jak potoczy się moja kariera w przyszłości.
      Ankieta jest w pełni anonimowa. Podaję link do niej:

http://moje-ankiety....pond-43841.html

Z góry bardzo serdecznie dziękuję za pomoc i pozdrawiam!!

Ponawiam prośbę o Wasz udział w ankiecie
    • Przez 14tija14
      Czy ktoś współpracuje z jakąś firmą zajmującą się tuczem kontraktowym np. agri plus ?
      Chciałabym się dowiedzieć jakie trzeba spełnić warunki i czy to jest opłacalne lub przy jakiej ilości ?
    • Przez Lukasz210692
      Co sądzicie o stosowaniu żyta hybrydowego dla tuczników. W odpowiednim składzie procentowym oczywiście z innymi zbożami.
      Czy to będzie opłacalne i czy nie ucierpią na tym tuczniki.?
    • Przez TomaszWoniak
      Witam Firma Agri plus jake ma wymagania budynków poniewaz chciałbym podjąć wspołprace z ta firmą ale na poczatek chciałbym sie dowiedziec jak muszą wyglądać budynki

prosze o pomoc

pozdrawiam
    • Przez ZETOREXX85
      Witam.
      Wymieniam swój stary śrutownik na coś innego. Myślałem nad śrutownikiem Bąk. Zamieszczam aukcję na której można kupić nowego Bąka: http://allegro.pl/pt-nowy-srutownik-rozdrabniacz-bijakowy-talex-i5015335177.html
      Co o nim myślicie? Będę go używał do żywienia macior. Jaką wydajność ma taki Bąk? Miałem okazje zobaczyć u wujka jak on rozdrabnia.Ziarno jest dobrze zmielone                         

• Dodaj nową pozycję...
v