Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Koledzy świnie to coraz bardziej cenne są, hehhehe. Odebrałem wczoraj protokół oszacowania szkod szuszowych. 79% strat na polu ale ponieważ mam i bydło i świnie  to utrata dochodu na poziomie 23%!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!. Niech nam żyje PIS Pola wypalone a ja nawet niema 30 % wiec zadna pomoc mi sie nienależy. Niech jasny h*j strzeli ten rząd i tego ministra kłamce.

Opublikowano (edytowane)

5,20 netto

Edytowane przez staszek131415
Opublikowano
Dnia 29.08.2018 o 20:48, tyran3 napisał:

Koledzy świnie to coraz bardziej cenne są, hehhehe. Odebrałem wczoraj protokół oszacowania szkod szuszowych. 79% strat na polu ale ponieważ mam i bydło i świnie  to utrata dochodu na poziomie 23%!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!. Niech nam żyje PIS Pola wypalone a ja nawet niema 30 % wiec zadna pomoc mi sie nienależy. Niech jasny h*j strzeli ten rząd i tego ministra kłamce.

to ci co szacowali to ładnie ci popisali. U mnie 58% w całym gospodarstwie ( mam bydło + trzode)  natomiast w uprawie policzyli mi po 65% 😕  komisja nie była na polu !!! 70% i 1000zł do ha bym miał ..............

Opublikowano

Ale Ci co szacowali to dobrze osacowali (80%) nawet lepiej bo realnie straty były ok 50 %  sądząc  co było na przyczepach ,ale potem wszystkie dane wrzuca sie w jakiś system i systam mi wyliczył ze mam tak małe straty. Podobno jak masz 1 DPJ na ha to nie wyjdzie 30% Innymi słowy mam za dużą hodowle w stosunku do posiadanych hektarów. A ja mam bardzo dużo dzierżaw na tzw gębe i niestety d*pa blada wyszła

Opublikowano

Duńskie warchlaki  już w polskich chlewniach więc cena wraca do normy 4- 4,5 zł.

Opublikowano

czyli jest tak jak miesiąc temu mówiłem szybkie 3-4 podwyżki nawet spektakularne a teraz cena powolutku wraca do ustalonego poziomu przez Duńską świńską mafie. 

Pociesz wszystkich za 2 miesiące będa kolejne spektakularne podwyżki  i ludzie na forum zaczną po raz kolejny 6 zł za zywą na świeta widzieć.

w kazdym razie widać 10 lat robienia w ciula a polski trzodziarz kolejny raz daje sie nabierać.

Opublikowano (edytowane)

Podwyżki byly po to żeby ludzie trochę prosiąt z danii pociagneli, kupili to cena na dół, w mojej okolicy całe szyby o klejone ogłoszeniami "sprzedam prosięta" cene podam jutro. 

I nie - 7 tylko - 8

Edytowane przez reniu86
Opublikowano (edytowane)

1,55-1,48=7 ,czyżby w matematyce coś się zmieniło przy odejmowaniu.Na niemieckiej stronie jest podane 1,48 (VEZG)   , na polskiej 1,47[cenyrolnicze.pl],ktoś strzelił byka przy przepisywaniu ,albo nadgorliwiec żeby zwiększyć zamieszanie[powiększyć spadki]

Edytowane przez ws71
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez lukasz222
      Witam serdecznie
      Chciałbym bardzo prosić o wypełnienie mojej ankiety, która będzie podstawą do stworzenia pracy inżynierskiej. Ankieta dotyczy postępu technicznego i technologicznego w chlewniach macior w latach 2004-2012 w woj. śląskim (jednakowoż zachęcam także rolników z okolic mojego województwa). Ankieta jest przystępna, większość to pytania testowe, więc nie powinna zająć więcej niż 5-10 minut, a jest to dla mnie bardzo ważne by zebrać jak najwięcej informacji na ten temat. Każdy kto cokolwiek robił i modernizował przy swoich maciorkach niech poświęci parę minut podczas wieczornego odpoczynku i pomoże mi w stworzeniu czegoś, co może stanowić o tym jak potoczy się moja kariera w przyszłości.
      Ankieta jest w pełni anonimowa. Podaję link do niej:

http://moje-ankiety....pond-43841.html

Z góry bardzo serdecznie dziękuję za pomoc i pozdrawiam!!

Ponawiam prośbę o Wasz udział w ankiecie
    • Przez 14tija14
      Czy ktoś współpracuje z jakąś firmą zajmującą się tuczem kontraktowym np. agri plus ?
      Chciałabym się dowiedzieć jakie trzeba spełnić warunki i czy to jest opłacalne lub przy jakiej ilości ?
    • Przez Lukasz210692
      Co sądzicie o stosowaniu żyta hybrydowego dla tuczników. W odpowiednim składzie procentowym oczywiście z innymi zbożami.
      Czy to będzie opłacalne i czy nie ucierpią na tym tuczniki.?
    • Przez TomaszWoniak
      Witam Firma Agri plus jake ma wymagania budynków poniewaz chciałbym podjąć wspołprace z ta firmą ale na poczatek chciałbym sie dowiedziec jak muszą wyglądać budynki

prosze o pomoc

pozdrawiam
    • Przez ZETOREXX85
      Witam.
      Wymieniam swój stary śrutownik na coś innego. Myślałem nad śrutownikiem Bąk. Zamieszczam aukcję na której można kupić nowego Bąka: http://allegro.pl/pt-nowy-srutownik-rozdrabniacz-bijakowy-talex-i5015335177.html
      Co o nim myślicie? Będę go używał do żywienia macior. Jaką wydajność ma taki Bąk? Miałem okazje zobaczyć u wujka jak on rozdrabnia.Ziarno jest dobrze zmielone                         

• Dodaj nową pozycję...
v