Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
21 godzin temu, RafaKdziela napisał:

Kolego nie sądzę ,że świnie na zachodzie kosztują 4 zł netto .Co do paszy odpadowej to masz trochę racji .Tu może być przykładem chleb .

Kolego na szeroko rozumianym Zachodzie  są fermy które zadowalają się zyskiem na czysto 1 euro/sztuka ,a znajomy wet jezdzi na staże do USA , tam fermy przy 1$/szt już kombinują jak tu zwiększyć produkcję,wielkość  przeciętnej fermy  pow 500 tyś tucznika na stanie

Opublikowano

@ws71 kolego wszytko możliwe liczy się tylko kasa ,a konsumenta mają głęboko .

Ja od nowego roku będę trochę lepiej zarabiał .

Za tydzień podpisuję umowę .

Gwarantowana cena 1 zł netto więcej za kg żywca niż rynkowa plus pasza za zeta tona i pracownik za zeta na godzinę .

Nic tylko bykiem leżeć :-).

Oczywiście tucz bez GMO

Obecnie cena 4 zł netto .

• Like 1
  • Haha 2
Opublikowano
33 minuty temu, staszek131415 napisał:

Wątpię że więcej zarobisz no ale próbuj

Co boisz się że kolega zarobi więcej jak ty? 

8 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Kurła germańcy nie zrobili promocji na Święta😡

🇩🇪0🐖

Teraz to polski rolnik będzie robił promocje germańcom 

Opublikowano

Nie boję się tylko znam rzeczywistość cena rynkowa 3,50 + 1 zł to żadna łaska

Opublikowano

RafaKdziela napisał:

@ws71 kolego wszytko możliwe liczy się tylko kasa ,a konsumenta mają głęboko . Ja od nowego roku będę trochę lepiej zarabiał . Za tydzień podpisuję umowę . Gwarantowana cena 1 zł netto więcej za kg żywca niż rynkowa plus pasza za zeta tona i pracownik za zeta na godzinę . Nic tylko bykiem leżeć :-). Oczywiście tucz bez GMO Obecnie cena 4 zł netto . Rafał jaką rase świn masz? Nadal będzie soja tylko bez GMO czy inne rośliny białkowe?

Opublikowano

no ale chłopaki wiecie, normalnie byście zastrajkowali, wszyscy strajkują, to może bambry też pokażą co potrafią, a nie tylko gadać, nauczycielom źle(mimo pracy na 1/2 etatu), górnikom źle, lekarzom do kompa trza dopłacać, a bambry dalej zadowolone

Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, staszek131415 napisał:

Wątpię że więcej zarobisz no ale próbuj

Staszek zakładam się z Tobą o skrzynkę wódki ,że przegrasz .Stawiasz każdemu koledze z forum po flaszcze z mojej wygranej .

Jak masz jaja to przyjmiesz mój zakład .To jak ???

Cena  ok 4zł jak jest teraz plus zeta za kg netto za żywą wagę .

@rudinho11 kolego obecnie mam pbz i część będzie karmiona paszą na soi a część łubinem i grochem z mojego gospodarstwa .12 grudnia będę wiedział dokładnie .

Tak masz rację @kopin

Edytowane przez RafaKdziela
Uzupełnienie danych
  • Haha 2
Opublikowano

Zakładał się nie będę bo nie ma takiego zakładu napisałem daj namiary mogę  im jutro tucznika zawieżć za 5 zł poco czekać po co umowa aby kasę wyciągnąć

Opublikowano

całe wydanie dzisiejszych wiadomości to było jedno wielkie kłamstwo aż żal to było oglądać, u mnie w okolicy nawet zwolennicy pisu mają juz powoli dośc tej całej obłudy, wschodnia wlkp 3,6 zł netto

• Like 1
Opublikowano
31 minut temu, daanny napisał:

całe wydanie dzisiejszych wiadomości to było jedno wielkie kłamstwo aż żal to było oglądać, u mnie w okolicy nawet zwolennicy pisu mają juz powoli dośc tej całej obłudy, wschodnia wlkp 3,6 zł netto

19.30 jedyne prawdziwe treści xD

Opublikowano
44 minuty temu, zetorki12 napisał:

Gdzie takie ceny ?

Pewnie Krakowskie

Opublikowano

jakaś masakra trzy tygodnie temu gadałem z pośrednikiem o odbiorze tuczników odpowiedział ok tylko nie wiem kiedy  dzwonił dziś i mam jeszcze czekać ponieważ nikt nie chce wszyscy mielą belga  a tuczniki żrą i rosną jeszcze troche i policzy jak za maciory 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez lukasz222
      Witam serdecznie
      Chciałbym bardzo prosić o wypełnienie mojej ankiety, która będzie podstawą do stworzenia pracy inżynierskiej. Ankieta dotyczy postępu technicznego i technologicznego w chlewniach macior w latach 2004-2012 w woj. śląskim (jednakowoż zachęcam także rolników z okolic mojego województwa). Ankieta jest przystępna, większość to pytania testowe, więc nie powinna zająć więcej niż 5-10 minut, a jest to dla mnie bardzo ważne by zebrać jak najwięcej informacji na ten temat. Każdy kto cokolwiek robił i modernizował przy swoich maciorkach niech poświęci parę minut podczas wieczornego odpoczynku i pomoże mi w stworzeniu czegoś, co może stanowić o tym jak potoczy się moja kariera w przyszłości.
      Ankieta jest w pełni anonimowa. Podaję link do niej:

http://moje-ankiety....pond-43841.html

Z góry bardzo serdecznie dziękuję za pomoc i pozdrawiam!!

Ponawiam prośbę o Wasz udział w ankiecie
    • Przez 14tija14
      Czy ktoś współpracuje z jakąś firmą zajmującą się tuczem kontraktowym np. agri plus ?
      Chciałabym się dowiedzieć jakie trzeba spełnić warunki i czy to jest opłacalne lub przy jakiej ilości ?
    • Przez Lukasz210692
      Co sądzicie o stosowaniu żyta hybrydowego dla tuczników. W odpowiednim składzie procentowym oczywiście z innymi zbożami.
      Czy to będzie opłacalne i czy nie ucierpią na tym tuczniki.?
    • Przez TomaszWoniak
      Witam Firma Agri plus jake ma wymagania budynków poniewaz chciałbym podjąć wspołprace z ta firmą ale na poczatek chciałbym sie dowiedziec jak muszą wyglądać budynki

prosze o pomoc

pozdrawiam
    • Przez ZETOREXX85
      Witam.
      Wymieniam swój stary śrutownik na coś innego. Myślałem nad śrutownikiem Bąk. Zamieszczam aukcję na której można kupić nowego Bąka: http://allegro.pl/pt-nowy-srutownik-rozdrabniacz-bijakowy-talex-i5015335177.html
      Co o nim myślicie? Będę go używał do żywienia macior. Jaką wydajność ma taki Bąk? Miałem okazje zobaczyć u wujka jak on rozdrabnia.Ziarno jest dobrze zmielone                         

• Dodaj nową pozycję...
v