Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wiem że da się taniej, fotka przykładowa. Mam niebieskie do poudojowego te najtańsze i dziś zastanowiłbym się czy nie dopłacić do czegoś markowego. Ściskasz kubek, a tu Ci spod gwintu jodowy po rękach cieknie... Weź to domyj 🤦‍♂️Drugi po tygodniu na zgrzewie pękł i też cieknie

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, danielhaker napisał:

Wiem że da się taniej, fotka przykładowa. Mam niebieskie do poudojowego te najtańsze i dziś zastanowiłbym się czy nie dopłacić do czegoś markowego. Ściskasz kubek, a tu Ci spod gwintu jodowy po rękach cieknie... Weź to domyj 🤦‍♂️Drugi po tygodniu na zgrzewie pękł i też cieknie

Tak samo jest z tymi do piany te droższe pękają na zgrzewie  lub sitka tak się zapychają ze nie da się tego domyć i wtedy robienie piany to czysta męka  najlepiej spisują się te z pompką w kubku i z głowy najlepiej zalewać niecałe ¾ kubka żeby to była bardziej piana niż taka mokra piana a co do tych sitkowych to także płyn od piany może lecieć bokiem taki to badziew a nie ds się dopasować grubszej uszczelki aby nie leciało bo ona tam nie wejdzie jedyna opcja uszczelnienia to silikon ale kto będzie to ciągle po dolewaniu silikonował 

W niektórych przypadkach kubków cena nie równa się jakość 

Edytowane przez Domiś10
Opublikowano
23 minuty temu, danielhaker napisał:

Osobiście mogę polecić  z gea, tylko ponad 100zł kosztuje. 

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Qwazi napisał:

Nie będę ciągnął. To moje zdanie..niech sobie każdy przemyśli 🤷

O i moje też ,zgadzam się z tobą i twoim zdaniem.

Edytowane przez robert1226
  • Like 2
Opublikowano
danielhaker napisał:

doi się w rękawicach 🤭 ja mam czerwone ze szczotką idzie mniej dipa i tak nie wylewa się jak się przechyli...

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, danielhaker napisał:

Każda konkurencja jest z korzyścią dla klienta. Tylko czemu nikt dotąd nie wpadł na pomysł by wejść na rynek 😛

Który kubek pianowy jest lepszy?

obraz.png

Weź z kerbla,parę złoty droższy a wytrzymalszy ,ten co na zdjęciu  szybko mi pękł dokładnie na zbiorniczku w miejscu gdzie się ściska , zgadzam się z @Domiś10 nie lać pełnego tylko max 3/4

Edytowane przez michal_19
  • Like 1
Opublikowano

Miał ktoś taki przypadek że jałówka miała zarośnięty kanał strzykowy ?, mleko nie leci kompletnie nic. Wet przyjechał, podłubał i mówi że raczej nic z tej ćwiartki nie będzie ale kazał 1x próbować zdoić czy będzie coś kapać. No i co za tym idzie teraz daje 1l mleka ... ( oczywiście + zapalenie...)

Opublikowano
2 minuty temu, ThePerkins napisał:

Miał ktoś taki przypadek że jałówka miała zarośnięty kanał strzykowy ?, mleko nie leci kompletnie nic. Wet przyjechał, podłubał i mówi że raczej nic z tej ćwiartki nie będzie ale kazał 1x próbować zdoić czy będzie coś kapać. No i co za tym idzie teraz daje 1l mleka ... ( oczywiście + zapalenie...)

Miałem taką jałówkę z zarośniętym kanałem. 

Nic nie ruszałem. 

Doiła się na trzy. 🤷‍♂️

Opublikowano

Miałem swego czasu sporo takich przypadków. Jakaś plaga to chyba była. Do tej pory mam stres jak przedzdajam pierwszy raz jałówkę. Jak pójdą 4 strugi to ulga wielka. Próbowałem przebijać taką długą kaniulą. Jak nie poszło to odpuszczałem i dój na trzy. Mleko się przepali w tym czwartym. Jak występowała gorączka to vetaprofen raz na dobę kilka dni. Mam dwie teorie dlaczego tak się dzieje. Moim zdaniem to sprawka genetyki lub trzymania w zbiorczych kojcach jak wtedy u mnie i cmoktanie po cyckach cielaków.

• Thanks 1
Opublikowano

Raczej to drugie. Taki to "dobrostan" z tym grupowym utrzymaniem 🙄 Mam partię 4 jałówek z krótkimi kikutami zamiast ogonów, bo zaczęły sobie wzajemnie obgryzać. Wszystkie, każda każdej. Pomogło dopiero rozdzielenie na uwięź każdej z osobna

Opublikowano
ThePerkins napisał:

swoja czy kupiona?

Opublikowano

a jaką ja mam wydajność tylko tą ze zbiornika a nie ,,papierową,, 🤔

czyli dprzedał typowy odpad...

kiedyś w sokołowie kupilem jałówki i jedna doiła na dwa ...

jak ktoś nie chce się uczyć niech płaci....

Opublikowano

To daj mi takiego hodowcę na super towar, bo jak taki nie to ja nie wiem skąd brać ? może od Konrada będą lepsze....? i co ma zarośnięty kanał strzykowy do tego jaką mi wybrał ?, przecież tego nie widać... druga sprawa raczej hodowca który doi 40l ze zbiornika nie można go nazwać złym hodowca ? , bo jeśli tak to ja siebie jak mam nazwać xd. Mam gwarancję że jakbym kupił od ciebie to by było wszystko w porządku ?

• Like 2
  • Haha 1
Opublikowano

O co chodzi?🤔

Hodowco nie badz obojetny na bezprawne wyrzucenie 6000 hodowcow z Federacji 
Mazowiecki i Podlaski Zwiazek solidarnie zawieszaja od stycznia Ocene na 70dni

Opublikowano
ThePerkins napisał:

To daj mi takiego hodowcę na super towar, bo jak taki nie to ja nie wiem skąd brać ? może od Konrada będą lepsze....? i co ma zarośnięty kanał strzykowy do tego jaką mi wybrał ?, przecież tego nie widać... druga sprawa raczej hodowca który doi 40l ze zbiornika nie można go nazwać złym hodowca ? , bo jeśli tak to ja siebie jak mam nazwać xd. Mam gwarancję że jakbym kupił od ciebie to by było wszystko w porządku ?

powyżej 14tys to grubo... w konradzie moze byś co odzyskał...🤭

Opublikowano
38 minut temu, slawek74 napisał:

nie mam więcej pytań... kupuj u dobrego hodowcy a nie papraja tanio było....

Sławku tu akurat nie ma reguły czy z własnego chowu czy kupna. 

Takie przypadki się trafiają. 🤷‍♂️

Opublikowano

widzisz, nie odpowiedziałeś na żadne pytanie, jak jesteś tak idealnym hodowca to możesz pomóc i powiedzieć czym się kierować tym słabszym ... Bo jeśli twoim zdaniem to jest odpad to ja nie wiem, możesz wspomóc dobra radą

Opublikowano

z własnego chowu nie miałem ale kupna tak od handlarza co zacielił jałówki ... jak jałówka nabrała wymię bylo widać że coś z nim nie tak jak się ocieliła z dwóch tylnich mleko nie szło...

warto zadbać o dobrą genetykę...

nie do wszystkich wszystko dociera

Opublikowano

Też kiedyś taka miale z własnego howu (nic nigdy nie kupuje do chodowli) tynie ćwiartki obydwie nieczynne przez tyle lat jedną taka była. 

33 minuty temu, ThePerkins napisał:

Te 40 l od ilu sztuk , opuść trochę masz z czego.

Opublikowano
1 godzinę temu, slawek74 napisał:

nie mam więcej pytań... kupuj u dobrego hodowcy a nie papraja tanio było....

A masz zdolność do sprawdzania drożności strzyków jak tak to się nią podziel 😅

Zdarza się tak i tyle tego nie przewidzisz 

3 godziny temu, Troker1979 napisał:

Miałem swego czasu sporo takich przypadków. Jakaś plaga to chyba była. Do tej pory mam stres jak przedzdajam pierwszy raz jałówkę. Jak pójdą 4 strugi to ulga wielka. Próbowałem przebijać taką długą kaniulą. Jak nie poszło to odpuszczałem i dój na trzy. Mleko się przepali w tym czwartym. Jak występowała gorączka to vetaprofen raz na dobę kilka dni. Mam dwie teorie dlaczego tak się dzieje. Moim zdaniem to sprawka genetyki lub trzymania w zbiorczych kojcach jak wtedy u mnie i cmoktanie po cyckach cielaków.

Dokładnie tak jak piszesz 👌👊 nic dodać nic ująć 

• Like 1