Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

pół nowego mtz 🤔🥴 a na cholerę to komu 🤭🤪

Troker1979 napisał:

5 godzin temu, krzychu121 napisał:

Najważniejsze że zeszli z ceny. Ciekawe czemu z taka wysoka cena wystartował. To mają już ta owijarke na placu i po świętach dostawa? Kupiłeś owijarke z przednim zaladunkiem i pół automatem?

Ponoć stoi w Ełku. Załadunek boczny , sterowanie ręczne niestety. Automat to pewnie z 10-12  tys +

używki nie chciałeś ? sporo się tego ostatnio sprzedaje nie wyjechanych bo ludzie w pryzmy robią....

• Haha 1
Opublikowano
30 minut temu, slawek74 napisał:

pół nowego mtz 🤔🥴 a na cholerę to komu 🤭🤪

Podałem proporcje cenowo wypadające.  Tego roku  kupiłem za cenę połowy wyżej wymienionej owijaki Ciągnik z napędem ,z Niemiec wraz z beczką . I to była cena z zarobkiem kogoś i przywozem. Teraz rocznikowo podobne gnioty by kosztowały   cenę  owijarki,wręcz by się nie kupiło . Czyli prawdę powiedziawszy to traktory i przyczepy cholernie podrożały według owijarek .  

Opublikowano
40 minut temu, Eliot napisał:

Z Niemiec to są sprzęty schodzone jak buty Mojżesza. 

Może i tak być ,mój od krowiarza , dokonywał żywota ponoć przy rębaku bo gospodarz zemerytował i olał ogony ,a potem tylko garaż . Gdy zobaczyłem jego zdjęcie ,to po budowie dociekłem jaki to model ,gdyż znajomy co go targowal  pisał co innego ,  z powodu rupieci nie mógł do niego dolezdz ,a syfem był tak zajeb... że i on nie doszedl co to za model. Jak przywiózł to mówił że szyflował z niego . Traktor kupiony w ciemno . U mnie jak stał palić olej ,o ooooo , Ale po zmianie oleju cud .  Teraz w miarę jego możliwości ,aczkolwiek skutecznie ,odwdzięcza się za wyrwanie z ciurmy 

Opublikowano
Dnia 23.12.2022 o 09:18, slawek74 napisał:

za pół ceny to chyba tylko psychiczny sprzeda 🤭😁

A z czego Ty się chichrasz?🤨

Za 6k kupiłem samaszke bębnową 1,85 z 16 roku która wykosiła max 10 ha .

A ile nowa teraz się ceni?

Opublikowano

Jak najbardziej bym kupił 😁

Rzadko to się zdarza ale się zdarza, sprzęt warty 18tysiecy kupiłem za 3900, innym razem sprzęt warty około 25tysiecy za 4800. Żeby tak się udawało cały czas to by dobrze było 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, krzychu121 napisał:

Ceny masakryczne. Wszyscy handlarze i firmy mają żniwa aż miło. W 2015 za przedni załadunek i pełen automat zapłaciłem lekko ponad 41 brutto. Nie chciałeś z przednim zaladunkiem? W przyszłości mógłby z prasą zagregowac 

Prasę mam już padakę więc przyszłość to pewnie usługa bo za cenę nowej to będę miał 15 lat prasowania. Zaczep trzeba przestawiać w czołowej to tego jedna wajcha więcej od hydrauliki. Wygodniejszy chyba tylko podjazd pod belkę.

Oglądałem też trochę używek ale jak mam dać ponad 20 tys w porywach do 30 tys za 10 letnią maszynę to wolałem dołożyć.

Edytowane przez Troker1979
Opublikowano

Z 350 sianokiszonki i ze 100 słomy. Sąsiad już z 10 lat użytkuje bezawaryjnie tego pronara i chwali. Spoglądałem jeszcze w kierunku nowej owijarki kvernelanda 58 netto (bez sterowania) m.in ze względu na kredyt fabryczny ale nie przekonała mnie konstrukcją. Jakaś taka delikatna.

Opublikowano

https://www.facebook.com/100063533665321/posts/pfbid02wKth3QoABB8r1LVAyZpKqSHaMXmy1t5rWRZdJxM3FP5v4cX1YSM4yBMokMyNVJLJl/ mam nadzieję że na Podlasiu ostry bojkot tej firmy. My u nas w gospodarstwie zrezygnowaliśmy z produktów agrocentrum w 100%

Opublikowano
Kierownik napisał:

https://www.facebook.com/100063533665321/posts/pfbid02wKth3QoABB8r1LVAyZpKqSHaMXmy1t5rWRZdJxM3FP5v4cX1YSM4yBMokMyNVJLJl/ mam nadzieję że na Podlasiu ostry bojkot tej firmy. My u nas w gospodarstwie zrezygnowaliśmy z produktów agrocentrum w 100%

W sumie nie dziwię się im. Latem jak w kolnie kupowali zboża to nie było chętnych do sprzedaży to załatwili sobie inny kierunek dostaw 😜

Opublikowano
gregor1284 napisał:

A do kogo należy to agrocentrum? 🤔

W roku 1993 Stanisław Pietruszyński został prezesem Zarządu firmy. Firma AGROCENTRUM jest spółką z ograniczoną odpowiedzialnością, wyłącznie z kapitałem polskim. Obecnie w skład firmy wchodzą wytwórnie pasz i magazyny zbożowe.

Opublikowano

Ja biorę delicję. Mimo że kuku mocno w dół, rzepak także, soja nie wiem ale pewnie nie za wiele jej tam jest, zboże nasze tańsze a okazuje się że idzie ukraińskie(kierowca już parę miesięcy temu wspominał że korki przez tiry z Ukrainy) a pasza co róż to do góry ostatnio.