Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 godzin temu, Bogdan_ja napisał:

Nie miałeś racji, piszesz głupoty i ogłaszasz ze masz wiedzę... Cyrk i żenada. 😜

Ten sam przepis. Trzy pisma. Każde inne. Znajdź różnice jeszcze różnice między tym, które wrzuciłem ja i tym, które wrzuciła Paulina

I co Pan doktor odpowie: wolno sprzedać w ciągu 7 dni po porodzie czy nie?

Opublikowano (edytowane)

Paulina spokojnie dwie kobietki tez były ale jak to kobiety nie chciały być na zdjęciach. Jakiś filmik bedzie na kanale chlopaka z powrótdokorzeni bo też był bo z moich okolic jest a ktoś mowil kiedyś ze go oglada

Wystawiłem cielaka na olx a ktoś mi sms ze nie wolno sprzedawać napisał. Kuzwa jakbym juz go sprzedał i mnie za rękę złapał. Oczywiście odbiór 8 dnia😁

Ja karmie na hali z wiaderka i to żaden problem i to jest tania stacja paszowa tylko co jakiś czas trzeba wiaderko nowe kupic😅 z tym wstawieniem więcej sztuk to nie wiem ale u mnie na bank nawet jakby była jedna więcej to już by się w gowno kładła bo przecież to księżniczki i stać w kolejce do leżenia nie będą

Edytowane przez ChiquitaB
Opublikowano
8 godzin temu, Bogdan_ja napisał:

To jest widzimisie ,czy to jak on INTERPRETUJE tego powiatowego ,a drugi będzie   brał za d*pę za    ,,które urodziły w poprzednim tygodniu ,uznawane są jako niezdolne do transportu'' . Ja tu jednoznaczności nie widzę  jako 7 dni . . Tak jak z prawem jazdy ,rok i 12 miesięcy ,jednemu prawko zabrane ,drugiemu nie    .

Opublikowano

A ja powiem ze to moje ogłoszenie i co mi powiesz? Czy ogłoszenie odrazu każe mi go w dzień wystawienia sprzedac? Było zadzwonić i zapytać kiedy jest do odbioru. Bo tak to tylko insynuacja. Ogłoszenie wystawiam szybciej zeby się z nim nie wozic pozniej bo stali odbiorcy mają już pełno.

• Thanks 1
Opublikowano
18 minut temu, ChiquitaB napisał:

A ja powiem ze to moje ogłoszenie i co mi powiesz? Czy ogłoszenie odrazu każe mi go w dzień wystawienia sprzedac? Było zadzwonić i zapytać kiedy jest do odbioru. Bo tak to tylko insynuacja. Ogłoszenie wystawiam szybciej zeby się z nim nie wozic pozniej bo stali odbiorcy mają już pełno.

Taki mądry jesteś to czemu zmieniłeś treść ogłoszenia?

Opublikowano
3 minuty temu, RusiL napisał:

Żeby się takie mądrale jak Ty o jeden dzień nie czepiały😂

Tylko przez takie głupoty i bezmyślność zaczynają się robić coraz większe problemy z hodowlą zwierząt bo daje się podstawę weterynarii oraz różnym obrońcom zwierząt do czepiania się.

Opublikowano (edytowane)

Zapraszam i jenych i drugich nie mam nic do ukrycia. Jak trafisz na fanatyka to się przyp... ze u ciebie liście szybciej z drzew spadają jak u sąsiada. Dodatkowo rozmawiając z takim sprowadzi ci na swój poziom merytoryczny i zniszczy doświadczeniem

Edytowane przez ChiquitaB
Opublikowano

weź ty mi wytłumacz co ma plan sprzedaży byczka (ja nie zostawiam wcale więc chwilę po urodzeniu wiem że wyjedzie z gospodarstwa) ma do złamania przepisu??? to przed 8 dniem nawet pomyśleć o sprzedaży nie mogę? nie wpadamy w paranoję

Opublikowano

przepis z 2004 ,dotychczas sprzedawałem kilkudniowe i do tygodnia ,i nigdy mnie przykrosć nie spotkała . raz spytała czemu dwudniowy ,to odpowiedziałum  ze do sąsiada co zgodnie z prawdą,  i po siarę będzie przychodził.Ale jak widzę to ,,przyzwyczajenie pójdzie do lamusa zamim kąkretnie te dni nie wyjaśnią się to nie będę sprzedawał  ,ocielonych w zeszłym tygodniu ,jaki cieląt tych dniowo nie pewnych , Olać ich

Opublikowano (edytowane)
46 minut temu, RusiL napisał:

weź ty mi wytłumacz co ma plan sprzedaży byczka (ja nie zostawiam wcale więc chwilę po urodzeniu wiem że wyjedzie z gospodarstwa) ma do złamania przepisu??? to przed 8 dniem nawet pomyśleć o sprzedaży nie mogę? nie wpadamy w paranoję

Sprzedać go możesz nawet zanim jeszcze się urodzi. A czy wtedy możesz go wydać nabywcy i przetransportować?

3 godziny temu, kizak napisał:

To jest widzimisie ,czy to jak on INTERPRETUJE tego powiatowego ,a drugi będzie   brał za d*pę za    ,,które urodziły w poprzednim tygodniu ,uznawane są jako niezdolne do transportu'' . Ja tu jednoznaczności nie widzę  jako 7 dni . . Tak jak z prawem jazdy ,rok i 12 miesięcy ,jednemu prawko zabrane ,drugiemu nie    .

Tym bardziej, że facet pisze o sprzedaży a przepis dotyczy tylko transportu. Aż sobie zajrzałem na stronę tego PLW i nie znalazłem tam takiej samej informacji, ale nie miałem też czasu żeby dłużej tam pogrzebać 

Edytowane przez Qwazi
Opublikowano (edytowane)

Jest napisane zakaz transportu i sprzedaży.... 

Dla agencji i weterynari liczy się dzień zgłoszenia do irz... 

Nie umiesz szukać to nie znalazłeś 😋

Pocisz dyrdymały i własne widzimisię wyssane z palca bo nawet czytać nie umiesz. 

Edytowane przez Bogdan_ja
  • Sad 1
Opublikowano
18 minut temu, Bogdan_ja napisał:

Jest napisane zakaz transportu i sprzedaży.... 

Dla agencji i weterynari liczy się dzień zgłoszenia do irz... 

Nie umiesz szukać to nie znalazłeś 😋

Pocisz dyrdymały i własne widzimisię wyssane z palca bo nawet czytać nie umiesz. 

Oj nie wiem, nie jestem przekonany🤔

Opublikowano
2 minuty temu, Bogdan_ja napisał:

Z faktami się nie dyskutuje jeśli tego nie potrafisz pojąć to nie wiele rozumiesz. 

Dobra Boguś nie ważne to co się tu spieramy. Mogę być i głupi i niepiśmienny i nieczytaty. A teraz poważnie wejdź na stronę tego PLW, znajdź tą informację i albo podrzuć tu screena albo link. Mój szwagier się tłumaczy za 9 dni. Dałbym mu to, może by pomogło. Bardzo Cię proszę 

Opublikowano
9 minut temu, Bogdan_ja napisał:

I taki samozwańczy znawca prawa nic nie  potrafi.... 🤔

Poproś ładnie jeszcze raz to podrzucę link i wyjaśnię gdzie to szukać... 

Druga sprawa to wrzuciłem zrzut nie potrafisz tego zrzucić.. 😜😂

No próbowałem ale nie mogę. No to proszę jeszcze raz bo na stronie tez tego nie widze