Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak od ślimaka, już miałem dorabiana tą oś ona ma 80mm średnicy. Całe szczęście puścił spaw. Dosyc siły to przenosi a było roztoczone w srodku i w to nowy walek, wszystko gładkie to puściło. Zespawane na nowo i nawiercone otwory i wbite kolki dodatkowo między dwoma materiałami

Opublikowano

Od jakiego wieku byka ucinają cenę za kg żywca ? Będę miał na sprzedaż jednego ale bym go potrzymał jeszcze żeby przytył tylko czy warto jak mi utną za kg jak skończy jakiś tam wiek. Na bse od jakiego wieku trzeba badać ?

Opublikowano
4 godziny temu, szymek napisał:

nie mam pojecia, nigdy nie było liczone ani wazone. w tamtym roku skoszone 7ha je to 15 krów 4byki (teraz na wylocie) i 8 jałówek ok 200kg. i myślę w tym roku koło 16 skosić bo teraz na marzec 10 jałówek cielnych przyjeżdża no i pod koniec roku drugą stronę stodoły chce przerobić gdzie wejdzie 14sztuk, a nie chciał bym żeby mi brakło.

Tą kukurydze to do szyi masz ? :D , strasznie duży areał jak na tyle szt. 

Opublikowano

Gdzie tu jest zysk? Ziemi mało, kuku jak na 100 sztuk która wymaga nawożenia odpowiedniego, dokupywanie jałówek i coś mi się kojarzy  że i sianokiszonki, prognozowane spadki ceny w najbliższych miesiącach; Młody ty opowiadasz o swoim gospodarstwie? Bo jak tak to ja się nie znam i chętnie przyjdę się douczyć jak robić biznes

Opublikowano

temu duży areał bo jak będzie suchy rok to na mojej ziemi kukurydza będzie właśnie do szyi a jak urośnie to pójdzie na ziarno i CCM. ziemia wszystkiego obrabiamy 55ha, sianokiszonke kupuję po 100zl z fakt że to zwykła trawa dopiero swoje będzie od maja. tak o swoim które razem z bratem ciągniemy a jeśli chcesz to zapraszam chętnie pogadamy.

• Thanks 1
Opublikowano

@norbert098 Osobiście jeszcze nie zamawiałem duplikatów kolczyków w tej nowej odsłonie, ale tam gdzie wybiera się jaki dokument chce się utworzyć jest taki zapis "Wniosek o zezwolenie na zastąpienie środka identyfikacji" więc po kliknięciu na to i spojrzeniu jakie dane trzeba tam wprowadzić to biorąc to tylko na logikę wychodzi na to, że to będzie to.

Opublikowano (edytowane)

,

11 godzin temu, WitekRolnik napisał:

@norbert098 Osobiście jeszcze nie zamawiałem duplikatów kolczyków w tej nowej odsłonie, ale tam gdzie wybiera się jaki dokument chce się utworzyć jest taki zapis "Wniosek o zezwolenie na zastąpienie środka identyfikacji" więc po kliknięciu na to i spojrzeniu jakie dane trzeba tam wprowadzić to biorąc to tylko na logikę wychodzi na to, że to będzie to.

No właśnie próbuje przez to, zobaczę co wyjdzie ;)

To chyba będzie to, dokument złożony 

IMG_20230116_203133.jpg

Edytowane przez szymon09875
  • Like 1
Opublikowano

@szymon09875 Już będzie gdzieś koło 3 lat jak zacząłem wszystko zgłaszać przez portal i tak dobrze poukładaną poprzednią wersję zamiast delikatnie udoskonalić to po prostu wzięli i skopali, że aż szkoda strzępić język, no ale co mamy wymagać, czego dotknie się nasz obecny rząd to wszystko się przecież sypie. Moim zdaniem rząd jeśli nie poprawi tej obecnej wersji to wprowadzając tą lipną zmianę wersji po prostu zakpił z nas rolników bo inaczej tego nazwać nie można.

• Like 3
Opublikowano

Jak dla mnie to aplikacja jest ok. Tylko by zrobili jeszcze wersję na telefon bo aktualnie praktycznie się nie da normalnie, ale na komputerze bez problemu. Na starej wersji na telefonie szlo jak burza zrobienie zgłoszenia.

• Like 2
Opublikowano

Panowie, zgłosiłem przemieszczenie bo sprzedałem krowę na rzeźnie i mi wyskakuje błąd po złożeniu zgłoszenia że nie wpisałem numeru przewoźnika, co z tym zrobić ?

Opublikowano

Dejta spokój z tym IRZ, zarejestrowałem cielaka to mi wyskoczył jakiś błąd że matka nie posiada zdarzenia rejestracji. Ja za telefon i do agencji, a oni że spokojnie, to normalne że wywala błędy w aplikacji rządowej za grubą kasiorę. Pewnie jakiś szwagra brata syn to coś wyprodukował żeby swoi zarobili pieniążek, w dodatku ta nowomowa urzędnicza zastosowana w aplikacji na pewno z rolnikami konsultowana nie była. Badziew z dykty. Ciekawe jak teraz tego cielaka sprzedać jak od 2 dni wisi na nim błąd, chociaż żadnego błędu nie zrobiłem.

• Like 2