-
Podobna zawartość
-
Przez Sadek
Od kilku lat jestem losowany do badania pogłowia trzody, i mam takie pytanie czy wy też jesteście do tego "losowani" i traf jest taki że od kilku lat trafia na wasze gospodarstwo.?
Informacje staram udzielać się sumiennie ale czy ma to sens jeżeli badane są te same gospodarstwa ?
-
Przez Theprzemo205
Witam!! Prosze o szybka pomoc! Problem polega na tym ze własnie u prosiaków okoó 30kg zauwazyłem u uszach taką narosl.Wyglada to tak samo jak parch w uszach u królików. Prosze o szybką pomoc. Jak to wyleczyc?? czy to grozne?? I skąd to sie bierze u swin?? Z góry dziekuje!!
-
Przez razor275
"Krajowy producent traktorów podpisał z początkiem tygodnia umowę na dostawę 3 tys. ciągników do Etiopii. Kurs spółki rósł we wtorek nawet o 60 proc"
http://wyborcza.biz/biznes/1,101562,14684580,Jak_Ursus_zdobyl_wielki_kontrakt_w_Afryce_i_ile_kosztuja.html
Co sądzicie o tym odważnym kontrakcie naszego krajowego producenta ciągników, w kontrakcie wspomniano o 180km ciągniku, czy Ursus w tak krótkim czasie zdąży skonstruować taką maszynę?
Zapraszam do dzielenia się swoimi spostrzeżeniami na ten temat.
-
Przez gibos95
Witam mam 8ha ziemi klasy 3/4 i 6ha klasy 5 i chciałbym się dowiedzieć przy dobrym nawożeniu ile dałbym rade z tego zboża wykarmić macior i tuczników.
-
Przez Patryk1996
Witam
Chciałbym na wiosnę założyć chów tuczników ok 12-15 szt a w żywieniu tych tuczników chciałbym podawać ziemniaki, pszenice oraz pszenżyto... pomóźcie czy mi się to uda.... jest jeden problem ponieważ mam tylko 1,5 ha pola... proszę doraćcie mi co mam robić
-

Rekomendowane odpowiedzi
Dotacje do dobrostanu świń i bydła