Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

do tyłu i na boki rozproszone, a na przód dobrze by było dać też dalekosiężne. I tu robi się już choinka, trochę tych chinoli pozakładałem i najbardziej spodobały mi się te pseudo 126w , te prostokątne z ledami do połowy rozproszone a druga połowa skupione światło, kosztowały ok 25zł

Opublikowano
22 godziny temu, pawlik794 napisał:

do tyłu i na boki rozproszone, a na przód dobrze by było dać też dalekosiężne. I tu robi się już choinka, trochę tych chinoli pozakładałem i najbardziej spodobały mi się te pseudo 126w , te prostokątne z ledami do połowy rozproszone a druga połowa skupione światło, kosztowały ok 25zł

wiesz co ja mam ursusa 1614 rocznik 2000r   i on orginalnie miał halogeny dwa z przodu i dwa z tyłu ja nie chciałbym nic przerabiać i sie bawić i chce założyć łacznie 4 lampy dwa przód dwa tył i tylko rozproszone żadne skupione bo to nic nie da mi chodzi o dobrą widoczność i oświetlony duży obszar i tyle i mówię ze na tyle są te dwea panele jeszcze ojciec kupował niby 3800lm i jakby były dzielone i mozliwe ze maja część ledów rozprosozne część skupione ale to i tak chu.... świeci niby daleko ale blisko ciagnika mało widac a nie o to chodzi do tego oszukali go bo miał być rozproszone a dali cholera wie co w kartonach po jakiś chińskich niewiem czym. 

Opublikowano

Witam,  gdzie szukać przyczyny w braku świateł mijania w c 330. Światła postojowe oraz żarówka w drogowych się świeci. Bezpieczniki są całe, w stacyjce też wszystko podłączone ok.

Opublikowano (edytowane)

Zacznij od najprostszej rzeczy  , zewrzyj blaszki w skrzynce bezpieczników od świateł mijania i drogowych( lub pozycją)., odrębnie przed i za bezpiecznikiem . Może być przyczyna w kablach, stacyjce jak też w skrzynce bezpieczników.

Edytowane przez andrzej78
  • Thanks 1
Opublikowano

@andrzej78 szkoda strzępić klawiatury jak ktoś ma problem w tak prostej instalacją to niech od razu wola fachowca Albo jakiś dzieciak się w ferie nudzi i ojcu traktor z dymem puści niech żarówki sprawdzi bo że włókna od drogowych dobre to nie znaczy że od mijania są ok

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, andrzej78 napisał:

Zacznij od najprostszej rzeczy  , zewrzyj blaszki w skrzynce bezpieczników od świateł mijania i drogowych( lub pozycją)., odrębnie przed i za bezpiecznikiem . Może być przyczyna w kablach, stacyjce jak też w skrzynce bezpieczników.

Dziękuję bardzo za radę problem był w skrzynce bezpieczników zrobiłem tak jak Pan poradził