Skocz do zawartości

Case MX - obsługa licznika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!Mam pytanie odnośnie obslugi tych trzech klawiszy co są na liczniku. Wiem że przelącza się nimi np funkcje która pokazuje prędkość walka przekaźnika lub prędkość obrotową silnika. Jest tam licznik hektarów ale niewiem jak go się ustawia. Jeśli ktoś zna obsluge to proszę o pomoc.

Opublikowano

Wiec może prześlij mi na PW swój numer telefonu to wtedy zadzwonie. Dzwonilem na serwis ale oni niewiedzą "niby" !!! Wiedzieliby gdyby u nich nowy traktor bral.

Opublikowano

Bez instrukcji tego nie zrobisz nie ma mowy nawet przez tel bedzie ci ciężko. Nie mem skanera to bym Ci przeskanował to chyba ze trzy strony jest kombinacja tych trzech przycisków+stacyjka. Poproś kogos kto ma instrukcje i zrób ksero. Pozatym trzeba było męczyc tego co Ci traktor sprzedał niech da.

Opublikowano

Traktor sobie sam sprowadzilem z francji. Dam na flaszke jak mi ktoś podrzuci tą instrukcje.A nie móglbyś zrobić zdjęcia dobrej jakości tych trzech stron? Później przeslać na email?

Opublikowano

Mam troche roboty i na juz to Ci tego nie zrobie ale postaram sie sprężyc i jak bedą ładne zdjęcia to Ci wyśle a jak słabe to poszukam skanera. Narazie!

Opublikowano

Niema takiego pospiechu. Podasz mi później numer konta to zgodnie z obietnicą prześlę kasiore na flaszke :) W możesz mi aby tylko wymienić jakie funkcje on posiada? Jestem bardzo tego ciekaw.

Opublikowano

Kombinacją trzech przycisków i stacyjki wpisujesz wszystko od obwodu kola, ustawienie zagarka, interwały serwisowe. Hektary i odległości są najprostsze. Z tego co pamiętam to jest chyba 6funkcji do wpisania.(przynajmniej u mnie)

Opublikowano

Nie chwaląc tego co się ma uważam że każdy traktor jest dobry o ile ktoś o niego wcześniej dbał. MZ jest bardzo komfortowym ciągnikiem i w miare ekonomicznym. Problemów też jakichś większych nie stwarza.

Opublikowano

zetor12245@ ja miałem kiedyś Case MX 100 C ogólnie bardzo mocny podnośnik wygodne miejsce pracy nawet bardzo cichy solidnie wykonany ciągnik tylko najwikszo jego wadą był silnik Perkinsa jak mu dałem 4 obrotowe to tak sie z nimi męczył że nie wiem na pusto pod góre musiałem zchodzić z 1 półbiegu bo sam nie mógł sie uciągnąc jak było 4 biebi i 4 półbiegi mo musiałem jechać na 4 i 3 półgniegu nie wiem czego był taki mulasy i nie maiła takiej mocy bo miałem wtedy też Zetora 9540 to do Zetora jak się podczepiło te 4 to ciągnął jak głupi latał z nimi duzo szybciej niż ten Case a palił tyle samo co mnie Zdziwiło bo wczesniej słyszałem że Case mało palą. fakt że tem ój Case miał 5 lat i miał 8,5 tyś mth to ciągnik ostro chodził a podobno trzeba było mu skrzynie kalibrowac bo co jakiś czas sie ją podobno kalibruje .

Opublikowano

Panowie ja tylko się przypominam-czy móglby ktoś zrobić skan dokmumentów dotyczących obslugi tego licznika. Będe bardzo wdzięczny-odrobie w polu :lol:

Opublikowano

jeśli chcesz ustawić szerokość maszyny to stacyjka w pozycji wył. Wciskasz i trzymasz skrajny lewy jedną ręką i w tym samym momencie drugą przekręcasz stacyjkę w lewo! Wyskakuje komunikat CAL i prawym lub lewy zmieniasz szerokość.

Opublikowano

Przesyłaj na mojego emaila inginio@onet.eu flaszka będzie obozwiązkowo albo na flaszke jak podasz numer konta. Potrafię uszanować Twój czas :;) Dotrzymuje słowa!

Opublikowano

Przesyłaj na mojego emaila inginio@onet.eu flaszka będzie obozwiązkowo albo na flaszke jak podasz numer konta. Potrafię uszanować Twój czas :;) Dotrzymuje słowa!

Ktoś tu się flaszką zarzekał, a tu drugi miesiąc i nic. Mam nadzieję, że chociaż innym scany podesłałeś

Opublikowano

Przykro mi ale nadal nie otrzymałem żadnych informacji w tym temacie :( Skontaktuj się z człowiekiem z firmy adrol.pl oni mają na 100% takie instrukcje bo kiedyś dzwoniłem i na tym się zatrzymałem. Miałem zadzwonić jeszcze raz bo nie mieli wtedy czasu i nie zadzwoniłem.

Opublikowano

Witam! Czy mógłby mi na e-mail lukaszdzierzawski94@interia.pl przesłać skan owej instrukcji? Bo męcże się z tym i nie mogę ustawić prędkościomierza bo wymieniałem czujnik i teraz muszę wprowadzić obwód koła a nie wiem jak bardzo proszę o pomoc i z góry dziękuję