Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ale nikt się nie interesuje czy ten motor perkins jest orginalny angielski czy jakaś tam podróba bo jak na targach patrzyłem na tabliczkę na silniku to było to chińskie pismo a może perkins made in turcja to napewno nie jest orginał bo orginał to tylko anglia

Opublikowano

Skad wiesz, ze chinskie? A moze koreanskie? Wszedzie Warfama podkresla, ze montuja originalny silnik Perkinsa z serii 1100. W nowych Ursusach takze jest montowana ta sama seria.

Opublikowano

może mi ktoś odpowiedzieć, dlaczego silniki Perkinsa nie mają najlepszych opinii. krótko mówiąc słyszałem i nawet na tym forum pojawiają się opinie że mułowate i dość paliwożerne. Kiedyś spotkałem rolnika na placu u dilera oglądaliśmy nowe ciągniki, jak dowiedział się że konkretny model ma perkinsa od razu nie chciał dalej rozmawiać :D , powiedział tylko : słaby motor .Zaznaczam że sam nie miałem okazji pracować, dlatego pytam ile w tym prawdy.

Opublikowano

ale nikt się nie interesuje czy ten motor perkins jest orginalny angielski czy jakaś tam podróba bo jak na targach patrzyłem na tabliczkę na silniku to było to chińskie pismo a może perkins made in turcja to napewno nie jest orginał bo orginał to tylko anglia

Na silniku jest tabliczka w okolicach pompy paliwowej jest tam wybity numer silnika np. PJ12345U123456P Gdzie PJ określa rodzinę silnika w tym przypadku jest to 1106 kolejne cyfry to numer fabryczny litera U jest to litera określająca z jakiej fabryki silnik pochodzi U- czyli z Angli Ostatnia litera określa rok produkcji. Tu jest link http://www.perkins.com/cda/files/287332/7/Engine%20Number%20Guide_PP827_01_09.pdf

Opublikowano (edytowane)

Ludzie !!!! Nie kupujcie tego, wiem że znajomy kupił to w czasie jazdy na drodze podośnik sam sie opuszczał i podnosił ! Nie kupujcie ! Oszukali go jeszcz z mocą miało 10KM mniej niż powinien ! Jak chciał zamontować TUR 4 to mu powiedzieli że cały ciągnik się od tego rozleci !

Edytowane przez SEMPRON
Opublikowano

Kolego może jakieś szczegóły podaj, fotki ??? Bo jesteś niewiarygodny!!! Kto ci uwierzy jak w galerii są fotki i chyba film z pracy Pol-mota z ładowaczem !!! Specjalnie założyłes konto żeby podać tą sensacyjną wiadomość ???

Opublikowano

Ludzie !!!! Nie kupujcie tego, wiem że znajomy kupił to w czasie jazdy na drodze podośnik sam sie opuszczał i podnosił ! Nie kupujcie ! Oszukali go jeszcz z mocą miało 10KM mniej niż powinien ! Jak chciał zamontować TUR 4 to mu powiedzieli że cały ciągnik się od tego rozleci !

Buaha ha ha :lol: Pewnie jeszcze mu koła odpadły i kierownica w rękach została :D

Opublikowano

Może ktoś się podzielić swoimi opiniami i spostrzeżeniami na temat tej marki? Chyba ktoś już ten ciągnik zakupił więc podzieliłby się z nami wszelkimi uwagami.

Opublikowano

Jestem świeżym posiadaczem wersi 82 KM i jak na razie wszystko jest OK. Sam rozczarowałem się ale

w pozytywny sposób z wyciszenia kabiny. W porównania do mojego zetorka 5340 to jest o wiele

lepiej wyciszony.

Nie bawem wiosna - to zobaczymy co potrafi ta maszyna.

Opublikowano (edytowane)

cena ciągnika katalogowa wynosi 124 tyś brutto - wyposażenie ful wypas, tylko za ciężarki tylnie,

oraz większe oponki trzeba dopłacić po 1.500

ale cena jaką się płaci-zależy tylko od tego czy się umie handlować !!!

Edytowane przez piotr78j
Opublikowano

Jeśli chodzi o silnik to jest orginalny MF. Kupuje teraz traktor, miałem wielki dylemat... Ursus, zetor, pol-mol h, mtz.... na inne marki typu NH, JD,VALTRA,MF... mnie nie stać :( Jeździłem, doradzałem się i rozmawiałem ze znajomymi którzy posiadają takie ciągniki, oraz brałem pod uwagę zdanie delera. Padło na pol-mot h 82 konny. Ursus jest dobry, ale prawda jest taka, że już jest po ursusie..., kwestia paru lat jeśli chodzi o jego produkcje, a cena też wygórowana :o Sprzedaż zetora w ostatnim czasie spadła o 30%, nabywcy nowych zetorów twierdzą że już zetora nie kupią (nie mówię że wszyscy), zetor jest bardzo dobry, solidny... ale nie te nowe modele. Jeśli chodzi o mtz to jest daleko w tyle patrząc na komfort... choć bardzo mi się podoba wizualnie, no i jest przystępna cena. Nie każdy zgodzi się z moją opinią, ale to jest tylko moje zdanie, nie wyssane z palca tylko stwierdzenie skonsultowane z posiadaczami ciągników i delerami. POL-MOTa będę miał do końca czerwca, dla zainteresowanych cena brutto 120000tys.zł na szerokim ogumieniu, choć widziałem na allegro za 113000tys.zł lecz jest on zbyt daleko.

Opublikowano

Gratuluje wyboru !!!

Zgadzam się z twoją opinią na temat pozostałych ciągników.

Sam posiadam Zetorka 5340 już leciwego bo ma 12 lat, Twarda sztuka na gospodarstwie

20 ha jako traktor główny. Jak do tej pory żadnej poważniejszej usterki nie było.

A co do tych nowych z seri Proxima to z opini ludzi którzy mają te ciągniki to już nie te maszyny.

Stały się "GUMOWE".

Opublikowano

Jeśli chodzi silniki Perkinsa to są to oryginalne jednostki napędowe z Anglii.A "znaczki" widniejące na tabliczce znamionowej nie świadczą o pochodzeniu silnika.

Ja osobiście widziałem ciągnik POL-MOT H w pracy i wiem że jest wart tej ceny.

Opublikowano (edytowane)

Jeśli chodzi o silnik to jest orginalny MF. Kupuje teraz traktor, miałem wielki dylemat... Ursus, zetor, pol-mol h, mtz.... na inne marki typu NH, JD,VALTRA,MF... mnie nie stać :( Jeździłem, doradzałem się i rozmawiałem ze znajomymi którzy posiadają takie ciągniki, oraz brałem pod uwagę zdanie delera. Padło na pol-mot h 82 konny. Ursus jest dobry, ale prawda jest taka, że już jest po ursusie..., kwestia paru lat jeśli chodzi o jego produkcje, a cena też wygórowana :o Sprzedaż zetora w ostatnim czasie spadła o 30%, nabywcy nowych zetorów twierdzą że już zetora nie kupią (nie mówię że wszyscy), zetor jest bardzo dobry, solidny... ale nie te nowe modele. Jeśli chodzi o mtz to jest daleko w tyle patrząc na komfort... choć bardzo mi się podoba wizualnie, no i jest przystępna cena. Nie każdy zgodzi się z moją opinią, ale to jest tylko moje zdanie, nie wyssane z palca tylko stwierdzenie skonsultowane z posiadaczami ciągników i delerami. POL-MOTa będę miał do końca czerwca, dla zainteresowanych cena brutto 120000tys.zł na szerokim ogumieniu, choć widziałem na allegro za 113000tys.zł lecz jest on zbyt daleko.

Kolego który model POL MOTa widziałeś za 113 tys. zł i gdzie on był dostępny. No i oczywiści czy była to cena brutto?

Jestem świeżym posiadaczem wersi 82 KM i jak na razie wszystko jest OK. Sam rozczarowałem się ale

w pozytywny sposób z wyciszenia kabiny. W porównania do mojego zetorka 5340 to jest o wiele

lepiej wyciszony.

Nie bawem wiosna - to zobaczymy co potrafi ta maszyna.

Napisz kolego jak spisuje się w pracy. Pewnie już coś nim robiłeś?

Edytowane przez jlapeta
Opublikowano

@jlapeta na allegro 112990zł (brutto) jest model pol-mota h 82-konnego, wpisz na allegro w wyszukiwarkę "pol mot h" i wszystkiego się dowiesz.

Na allegro sprzedawcy piszą wszystko co trzeba by sprzedać dany produkt.

Dlatego szukam opinii na forum bo tutaj ludzie piszą jak jest w rzeczywistości choć mam wrażenie że niektórzy "słyszeli że dzwonią tylko nie wiedza w którym kościele" ja chcę tylko konkretów

MF 3635 za 36600 euro to jest około 145tys zł brutto

Kolego MF 3635 to model z lat 90 tych i ma 135 koni. zastanów się co piszesz