Skocz do zawartości

Ładowcz czołowy własnej roboty c 360

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Odkopuje temat ponieważ mam ładowacz czołowy w trakcie budowy i jestem juz na etapie montazu rozdzielacza i podłączania hydrauliki i tu moje pytanie jak podłączyć 3 sekcyjny rozdzielacz do C 360 3P tak aby można było jednoczesnie pracować i turem i np wywrotką czyli używać na raz rozdzielacza do tura i rozdzielacza wbudowanego w ciagnik. Z góry dziękuje za ewentualne sugestie i podpowiedzi

Opublikowano

Witam postanowiłem ze zrobię tura do swojej bieduli.

Tur ma być 3 sekcyjny samopoziomujący tak więc mam parę pytań 

Kupiłem siłowniki i obawiam się ze są trochę przy duże średnica tłoczyska 8 cm ok długość złożony od sworzni 100 cm samo tłoczysko wychodzi na 87 cm nie wiem czy nie będzie za wolno podnosić myślałem żeby dołożyć hydraulikę zewnętrzna mam pompe hydrauliczna od mtz 82 ,nsz 32 chyba wydajność 42 dm/na min w moim ursusie jest pompa wzmacniana 32 dm/min co wy na to ? postaram wrzucić jakieś zdjęcia nie bawem 

Opublikowano

Przy tej pompie powinny chodzić płynnie ,a na pewno udzwig będziesz  miał dużo większy więc to na plus ,ale  to zależy pod jakimi kątami będą pracowały ,bo to ma wpływ na szybkość pracy i udzwig 

Opublikowano

80 mm to sporo wysów trochę za duży przy tej średnicy 50 cm by wystarczyło jeśli zrobisz na tej pompie nsz 32 i cala reszta będzie sprawna to 2 tony będziesz szarpal tylko do tej ruskiej pompy rozdzielacz o przepływie 60l/ min minimum bo na mnieszym będzie grz

Opublikowano

Chyba z cyklopem ci się pomylilo skoro uważasz ze prawie 90 cm wysuwu to ideał do tura przy c360 kolego luknij sobie na ładowacz hydramet Giżycko 3b ma 63 cm wysuwu albo hydrometalu at5 ten to nawet ma mniej niz 63 cm do podnoszenia wysięgnika. Jeśli zainteresowany będzie robił samopoziomujący to te do pochyłu narzedzia proponuję 63/36/320 bąć 50/28/400. Te siłowniki co ma to idealnie się nadają ale do tura na ciągnik 100 KM a nie 52

Opublikowano (edytowane)

Połączone

Witam jestem w trakcie tworzenia tura do ursusa c360 proszę o jakieś rady co do konstrukcji 

Tur wykonany z profila 100x50x4 wzmocnienia blacha 10 tur będzie 3 sekcyjny z poziomowaniem. Grubość tłoczyska siłownika 8 cm ok będzie podnosił na wyskokość 2.7 m może lepiej mi to wystarcza będzie więcej czasu dodam jeszcze zdjęcia te są na szybko.

Pozdawaim

post-150222-0-24882800-1426707630_thumb.jpg

post-150222-0-41551900-1426707689_thumb.jpg

post-150222-0-19750300-1426707698_thumb.jpg

post-150222-0-51889500-1426707718_thumb.jpg

post-150222-0-52790300-1426707727_thumb.jpg

Edytowane przez kris14
Pkt. 1.2 +1p. ostrzeżeń
Opublikowano (edytowane)

sugerujesz sie kolego standardowymi ,a robiąc samemu to tylko kombinacja kątów i mocowań silownika i według mnie wcale nie za duże .

Edytowane przez Tomasz78
Opublikowano

Zastrzał oczywiście dasz do przodu ?Fajnie bo mocno go wyłamałeś tylko czy nie za mocno ?pytam bo robiłem podobny i problem sie pojawił przy łyżce siłowniki musiałem dac pod profil ramy bo sie zatrzaskiwał ,miał za duży kat .

Opublikowano

Tak zastrzał będą mocowane do ramy tylko nie wiem co wybrać profil ze ścianką 4 mm czy pręt karbowany fi 25 mm. Chciałem aby tur był jak najbardziej przybliżony do kół lepiej się manewruje i nie ma takiego nacisku na przednią oś trochę ucierpiała na tym wysokość podnoszenia ale podnosić ponad 2.7 m to mi wystarcza na strych sięgnie 

Opublikowano

Witam po krótkiej przerwie trochę czasu minęło od ostatni prac nad turem praca itp. Tak więc bawiłem się trochę nad hydrauliką mam węże nie wiem jaki rozdzielacz wybrać myślałem nad rozdzielaczem od białoruśki od łap nie wiem jaką on ma wydajność ale powinien być dobry i nie drogi jutro wstawię foty. pozdrawiam