Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

dla tego i podobnych przypadków/zjawisk jedynie czytanie o Nich ostatecznie zalecam bo weź zmuś kogo do słuchania ;)

co to jest

7 minut temu, mirro napisał:

członek klubu "27'

czy tam - kto?

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

z której strony by nie patrzył

no bo klub w którym i Joplin i Hendrix i Winehouse, Morrison

nieee

już pomijając tę drugą stronę bo tu - oby nie; znaczy - oby był za mocny
jednak choćby tylko estetyczne ale jednak zjawisko i szkoda by... "oryginalne"; że dyplomatycznie podsumuję

choć "Luna" za ksywę to już nie nazbyt, J.K Rowling była pierwsza, ale nie czepiajmy się szczegółów

skoro w temacie zjawisk
takie skojarzenie - "więcej sprzętu niż talentu" vs Górniak

prawda? ;)

dobra
spadajmy stąd bo jeszcze nas kto pozwie xD

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

Edytowane przez Ceres2
Opublikowano (edytowane)

no Sting jeszcze żyje czyli się w grobie nie przewraca
ja tam wolę oryginały

a chociaż On wie...? ale zaraz - prawa autorskie jak każdy patent chyba też mają swój okres ważności

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

.

Edytowane przez Ceres2
Opublikowano (edytowane)

no to wielka sztuka tak szybko zniechęcić słuchacza żeby dotrzymał.. dosłuchał momentu kiedy cokolwiek tam zagrało
no ja po kilkunastu sekundach...

no dobra  - spadam już spadam :)

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
15 godzin temu, Ceres2 napisał:

Cześć wariat😋 co tam się  przyśniło a? Ja nigdzie nie idę- miałam zaproszenie na festiwal gwiazd ale ...tam..rano trzeba wstawać i też już wolę klapeczki😅

Zapodaj coś

wczoraj bylem na fesiwalu gwiazd-znaczy rano jeszcze budowali a wieczorem miala sie zaczac impreza.

24 minuty temu, dysydent napisał:

nieee

jednak choćby tylko estetyczne ale jednak zjawisko i szkoda by... "oryginalne"; że dyplomatycznie podsumuję

choć "Luna" za ksywę to już nie nazbyt, J.K Rowling była pierwsza, ale nie czepiajmy się szczegółów

skoro w temacie zjawisk

prawda? ;)

dobra

prawdziwa luuna jest tylko jedna..

https://dzieje.pl/tag/krwawa-luna

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, jacus napisał:

wczoraj bylem na fesiwalu gwiazd-znaczy rano jeszcze budowali a wieczorem miala sie zaczac impreza

to Ty i budowlaniec jesteś? no bo nie uwierzę że inspektor budowlanego nadzoru

Edytowane przez dysydent
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

.

Edytowane przez Ceres2
Opublikowano

Kto to ta Luna ? Nie znam człowieka. Poszukam sobie może później jak nie zapomnę.

1 godzinę temu, Ceres2 napisał:

... coś ode mnie na ten upalny dzień...z prośbą o powstrzymanie się od komentarzy😄😋😘

Nooo lubię tą nutę😜🫣

Zaraz się powstrzymam :ph34r:. Ze Stinga lubię tylko to. Poza tym nie przepadam za jego twórczością.

😈

Opublikowano
20 godzin temu, dysydent napisał:

nieee

skoro w temacie zjawisk

prawda? ;)

dobra

Nic z tego nie rozumiem

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
45 minut temu, Kowalsky30 napisał:

Nic z tego nie rozumiem

Udzielę Ci szybkiej lekcji i wiek tu nie ma nic do rzeczy.

Ten pan to Jimi Hendrix. Ciekawe dokąd by zaszedł gdyby żył.

Jim Morrison wokalista The Doors.

Janis Joplin. Nie przepadam ale wyżej cenię niż Stinga.

Amy Winehouse nie znam twórczości ale wiem kto to był.

Wszyscy zmarli w podobnym wieku.

Co do Górniak. Talent ma ale wcześniej zganiała niepowodzenia na menedżerkę a teraz jest znana z tego że jest znana :).

Jeżeli nie rozumiesz tamtej muzyki, to jest taki zespół Primus. Tego w ogóle nie zrozumiesz 😁.

A to Marcin Miller :ph34r:.

@Kowalsky30 co Ty wiesz o Boysach 😂.

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Kowalsky30 napisał:

nie rozumiem tego co dysydent o nich napisał

nie szkodzi
Tobie również

może kiedyś bym się starał Ci doprecyzować o co mi chodzi ale nie prowadzę już imprez na które miał byś ze dwie darmowe wejściówki za odważną szczerość tutaj co za ją samą szacun masz z mojej strony bo mało kto ma odwagę się przyznać że czegoś nie rozumie.

No jak tak przejrzałem kilka stron tego tematu to tu niczego nie zrozumiesz więcej ;)

1 godzinę temu, dsbh napisał:

wiek tu nie ma nic do rzeczy

ma

gdyby choćby Jimi Hendrix dorastał teraz to czy by w ogóle wiedział że jest coś takiego jak gitara?
jak i pozostali z najwyżej u Ciebie linkowanych?

pytanie do @Kowalsky30 skoro'ś już się nawinął samochcąc

- co uważasz ze współczesnej muzyki za naprawdę ale to naprawdę dobre do czego za - powiedzmy - czterdzieści lat spodziewasz się że będzie wracane?
na pewno przyznasz że nie do tego umpa pimpa jednego nieodróżnialnego od reszty czego tu widzę najwięcej

choćby tylko w podobieństwach jak np ktoś kto stworzył taką perłę - znak swoich czasów jak to

w kilka lat później nagrywa "Blinding Lights" cofając się w "rozwoju" do czasów młodego Giorgio Morodera
btw do @dsbh że właśnie wiek ma do rzeczy bo arcydzieła tworzą dwudzietolatkowie którzy później zamieniają się w perfekcyjnych ale już tylko rzemieślników
czy takie coś

cofając się jeszcze dalej do duetu :Sajmona i Garfankla"

o ile teraz już rozumiesz o co mi chodzi w czym też zero problemu bo muzyka nie jest po to by ją rozumieć

1 godzinę temu, dsbh napisał:

Co do Górniak. Talent ma

nie no bez jaj

Jej talent to Jacek Cygan co poznał warsztat i "NieEwę" z Niej zrobił bo akurat był popyt na ten akurat produkt
o Górniak napisać talent to jak o egzemplarzu skrzypiec Stradivariusa że ma ten egzemplarz talent i byle kto, byle co jak brzdąknie bodaj na nim to wyjdzie arcydzieło xD
cała reszta "twórczości Górniak to pobrzękiwanie tego Stradivariusa spadającego po schodach jak go Cygan był pizł gdy Mu już nie był potrzevny :P

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

a kto oczekuje żeby wszyscy zrozumieli?
skoro tak piszesz to jeśli zrozumiesz co piszę to będzie dopiero oznaczać że się naprawdę napiłem ;)

czy ktoś to już tu linkował? bo zwróciło moją uwagę a wiem że zwróci i wielu innych bo uniwersalne i akceptowalne dla relatywnie dużego "różnoguścia" odbiorców

a i jeszcze jedno
- czy Hozier z kawałkiem "To Sweet" ...poznały się stacje radiowe że ma potencjał przeboju czy nie?
bo nie słucham ostatnio śmiecia streamingowego czy innych "szczujni"

se sami wyszukajcie to bodaj na tyle zmuszę do jakiegokolwiek samodzielnego wysiłku... jakiegokolwiek ;)

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

czeska scena muzyczna zakończyła się na Gott-cie i Vondraczkowej
obecnie mało kto pamięta że "Pepiki" w ogóle znają coś takiego jak muzyka

nno przyśpiewki piwne  to nie muzyka, to tylko przyśpiewki

Edytowane przez dysydent