Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Gdzie  dziewczęta z tamtych lat?

Edytowane przez Sean
Opublikowano (edytowane)

oto "jedna z "dziewczyn tamtych lat"

kolejna

gdzie ta Urbańska się wychowała? 
nawet dla mnie starego to co śpiewa trąci moimi dziadkami.
Czy to nie za głęboka retrospektywa?
Oczywiście moje pokolenie miało też muzykę popularną ale Ela Dmoch, ś.p. Kora, Urszula, nawet Beata Kozidrak, Małgośka Ostrowska ..... (najlepsze i tak pominąłem zapewne) są już "z tamtych lat" i bardziej swojskie dla takich zgredów jak moi rówieśnicy ale klimaty jeszcze przedwojenne? To tylko wartość historyczna ale już nie sentyment.
No tak. Kleopatra to też "dziewczyna tamtych lat" ale w tych kategoriach że im starsza tym lepsza to ideałem winna być "Lucy" https://www.polskieradio.pl/39/156/Artykul/730976,Lucy-pierwsza-dama-paleoantropologii
tylko nie wiadomo czy akurat była muzykalna? :D 
jeszcze jedna z "dziewczyn tamtych lat" i to zanim stała się sławna (ta pośrodku) dziś dpolo modne to nieco w konwencji ;) 

oczywiście jak każdy kij i ten ma dwa końce i hasło z piosenki Urbańskiej nabierze całkiem innego znaczenia gdy się upowszechni a zwłaszcza potanieje ta technologia :P oczywiście jeśli by kwiaty rozumieć metaforycznie.
https://www.dobreprogramy.pl/Opracowano-nowa-technike-produkcji-seksrobotow.-Beda-tansze,News,99086.html 

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

Zaskakujecie na każdym kroku :)

🤔😅 

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)

Z dwoma- to bym jeszcze rowerem pojechała po zagrychę ;) 

Wiesio -😂😂😂 co ty słuchasz? Lepiej tej suki dopilnuj, bo czekam na szczeniaka ;) 

Edytowane przez Gość
Opublikowano

"Siekiera, motyka, baba goła,
Marian Paździoch to pierdoła!
Siekiera, motyka, bum, cyk, cyk.
Marian Paździoch – stary pryk!
Siekiera, motyka, smętna bajka,
u Paździocha miętka fajka,
Siekiera, motyka, małpi wuj,
Marian Paździoch to jest ch...!"

a pro po szczeniaka

Opublikowano

"Gdzie dziewczęta z tamtych lat" nie tyle chodziło mi o samą piosenkę i kto ją wykonuje, a raczej odniosłem się do piosenek które wstawił Wiesio, a zwłaszcza zawartej w nich treści. Gdzie te dziewczyny do których nie używało się takich słów, a przede wszystkim, nie dawały nawet powodu by takich słów użyć.  :)

Opublikowano (edytowane)

takie są i dzisiaj ale ciężej Im się przebić.
Wszystko musi być lekko strawne umysłowo a często poziom oddziaływania nie do umysłu a pasa ledwo sięga bo zwierzęce instynkta zaczynają się niżej niż umysł :D 
Czasy elitaryzmu przy powszechnym dobrobycie się kończą i miarą sukcesu jest masowość. Nie sprzedasz hurtem, nie zarobisz.
Tylko najwięksi mistrzowie potrafią być uniwersalni dla wszystkich a że większość nie potrafi ich rozpoznać wśród reszty? to problem tej większości wszak i tak nie ma predyspozycji aby pojąć co traci.
Są i dzisiaj "dziewczyny" - nie gorsze od tych "z tamtych lat" co potrafią ogień i na deszczu rozpalić

i że się powtórzę w linkach ale i swoje też mamy (nomen omen "księżniczka polskiej muzyki popularnej czasów współczesnych)

Edytowane przez dysydent
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

staramy się odróżnić takie d..y  co mają jakiś ponad własne opakowanie towar do sprzedania od tych które same są tylko "towarem" i niczym lub niewiele ponadto.

swoją drogą to jeśli towar "schodzi" dla dlaczego nie sprzedawać? :P 
obym nie został opatrznie zrozumiany to nie o Swift mi chodzi co temat który tu akurat sprzedaje bo Ona jak musi to potrafi a tu poszła na łatwiznę.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

Nie znam się🤗😁 to nie wnikam,ale jak ktoś próbuje mi wmawiać rzeczy, które są zwyczajnie nieracjonalne- bo mierzy kobiety swoją miarą....to mogę tylko: 

😜

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)

a nie. te prawidłowości są uniwersalne bez względu na płeć no ale temat został niejako zawężony jednym hasłem "gdzie dziewczyny z tamtych lat?" nie ja go zawęziłem ale ja rozszerzę :) 

pytanie poniższe taki sam problem porusza z drugiej strony

i zamykając temat różnic między warsztatem a talentem

Zenkowi chcą film nakręcić biograficzny i co ja na to?
a choćby za ten jeden utwór bo (i tu za wiele nie "pojadę" choć może trochę :) ) w mozartowskim duchu i sielskiej aranżacji. Każdy gatunek ma swych mistrzów

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Nie da się żyć przeszłością , kto stoi w miejscu ten się cofa . 

Owszem to była piękna muzyka ale te czasy już minęły . Chociż sam lubię posłuchać tego co już mineło .

Dużo utworów można by przytaczać , bo przecież każdy ma swój gust ale jedno co mi utkwiło włączę tu dla Was 

• Like 3
Opublikowano

a jak w tych nowych trudno codziennie natrafiać na coś dobrego?
Wszystkie dobre nowe już są znane a te stare może kto zapomniał? 
Z resztą niewiele nowego czego bym juz wcześniej podobnego nie słyszał. taka klątwa doświadczenia że trudno starego zaskoczyć a bardzo bym chciał być zaskoczony .... czasem się zdarza ale coraz rzadziej tak że czasy dawne wcale takie nie minione. Większość nowością się wydaje tym którzy nie znają historii.
dajmy na to takie coś

a wpisać "Alice" i ten sam tytuł ... moim zdaniem ten plagiat żałosny przy oryginale

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
Cytat

Nie znam się🤗😁 to nie wnikam,ale jak ktoś próbuje mi wmawiać rzeczy, które są zwyczajnie nieracjonalne- bo mierzy kobiety swoją miarą....to mogę tylko: 

Chętnie bym poznał tą nieracjonalność, bo podejrzewam że to do mnie się tyczyło, mówić że się nie zgadzam można, ale konkretnie z czym?.    :)

1 godzinę temu, andrzej612b napisał:

Nie da się żyć przeszłością , kto stoi w miejscu ten się cofa . 

Owszem to była piękna muzyka ale te czasy już minęły . Chociż sam lubię posłuchać tego co już mineło .

Nowe nie znaczy zawsze dobre i lepsze od starego Andrzejku.   :) 

Edytowane przez Sean
Opublikowano (edytowane)

Nie Seanku- nie do Ciebie- niby dlaczego? 🤗 

To bardzo lubię...człowiek im więcej ma tym więcej traci i tak goni tego króliczka.....i goni...aż okazuje się,że ,,po co?" Tylko co zrobić jak się ma to we krwi? Ehhh 

Edytowane przez Gość
Opublikowano
1 minutę temu, tess napisał:

Tylko co zrobić jak się ma to we krwi?

Wystarczy tylko choroba i zapał przechodzi .

Opublikowano (edytowane)
23 minuty temu, zetorki12 napisał:

Wystarczy tylko choroba i zapał przechodzi .

Ano...przechodzi wszystko :)

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)

No to dyskoteka gra.

Stare poo

Edytowane przez Gość