Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

U mnie Ciapek (C-330) i Zetor to w żniwa całe plony zwożą z pól oddalonych do 5km czyli około 30ha zbóż i bobiku, do tego służą jako pojazdy komunalne do utrzymywania czystości w na placach. Dodatkowo odpowiedzialne są za transport towarów do kolejno 3 i 6 ton.

Opublikowano

U nas to ciapek pracuje głównie w międzyrzędziach (prace przy ziemniakach) rozsiewanie nawozów , pryskanie , przewracanie siana , i transport oraz wszystkie lżejsze prace. Zaś 60-ka bronowanie , kultywatorowanie , sianie i zwożenie zboża z pola(w moim wykonaniu) ;) oraz czasem prasowanie słomy w kostki a i jeszcze kosiarka ratacyjna i rozrzutnik.

Gość Profil usunięty
Opublikowano

Ja w swoim C-360 zamontowane mam koła ogrodnicze idealna rzecz do upraw międzyrzędowych a wykorzystuje go do lekkich prac typu siew nawozów, cebuli,zbóż,bronowanie no i do zbioru cebuli ;)

Opublikowano

przy c-360 można zbankrutować.

fajną robotę u Ciebie 60 wykonuje

Jak byl u nas tylko 60 i 3p to robiły wszystko, a ostatnio to tylko lekkie prace typu siewnik do zboża, nawozy, bronowanie, grabarka, czasem rotacyjna,

Opublikowano

U mnie c-335 pracuje w rozsiewaczu nawozów, opryskiwaczu, w "pająku" (przetrząsacz), no i do obory przywozi bele sianokiszonki (jak jest sucho i ciepło), najciężejsza jej praca to załadunek, rozładunek i transport bel słomy. A co do tego ciągnika opini nie będe wystawiał ;) (takim ciapem to można sobie na 10ha pykać)

Opublikowano

c-355 na około 13ha i praca w lesie 10 lat po kapitalnym remoncie hehe jest knyf 5 latek temu wał wymieniliśmy na nowy i w rzezłym roku skrzynie robilismy ma pomocnika zetorka 3011 teraz bedziem miała lzej majorek do lasu a jako główny jest teraz c-385 takze mysle ze jeszcze 5 lat bez kapitalki się obejdzie ;)

Opublikowano

Ja mam C-362 i C-330. C-362 prasuje z:

Pług 3 skibowy

Talerzówka 1.7m

Agregat 2.3m

Kosiarka rotacyjna

Rozrzutnik

Przyczepa D-47

Sieczkarnia Kemper Mais Wolf

Sipma Z 224/1

Beczka 2500L

Tur 3B

No i w tym sezonie będzie śmigał z Sipmą Classic

C-330 pracuje z:

Kultywator 1.8m

Opryskiwacz 400l

Troll

Przetrząsacz Claas WM 450

Zgrabiarka Pottinger 321

Przyczepa Samozbierająca Jugosłowianka SIP PRP1 i T-072

Brony 5

Czasem beczka, D-47 i Sieczkarnia

Gość Profil usunięty
Opublikowano

moja c-330 robi z: pługiem 2-skibowy, brony 3, opryskiwacz, rozrzutnik, przyczepa d-35, rozsiewacz, troll, wał, ugniatający, i w ostatnich żniwach z prasą Z 224/1

Opublikowano

mój 330 codziennie pracuje przy załadunku kiszonki z kukurydzy (turem)

na wóz paszowy zrobiony z rozrzutnika obornika , 330 mało pali więc jest ekonomiczny

Opublikowano

Mój jedynie co to turem coś załaduje oraz podpuszkuje troszkę ziemniaków dla siebie. Wcześniej siał nawóz "bąkiem", siał zboże poznaniakiem i pryskał zawieszanym pilmetem, a jeszcze wcześniej orał i bronował. Teraz to już odchodzi na emeryturę :unsure: . Może jeszcze będzie ciągał opryskiwacz jak da rady ;)

Opublikowano

u mnie C-330 śmiga:

ze zgrabiarką(słoneczko)

z przetrząsarką(pająk)

z opryskiwaczem(nie moim)

z rozrzutnikiem

z bronami

z pługiem 3-skibowym w podorywce

z kosiarką rotacyjną(jak mała łąka,tak to MTZ kosi)

w transporcie

z rozsiewaczem do nawozów

troche się u mnie narobi ale daje radesmile.gif

Opublikowano

Umnie 60-tki kosza łaki. zołta 60-tka chodzi jeszcze z owijarka i rozmarynem do wozenia belotow. A czerwona jesze do wozenia wody do krow. A 30-tka pracowała z opriskiwaczem i siewnikiem do nawozow i z przewracarka. Teraz te 2 pierwsze czynoscii przejmie 3p.

Opublikowano

u mnie jak do tej pory trzydziestka robiła wszystko i 400mtg rocznie robiła, teraz kupiłem zefira 85 więc ciapek będzie wykorzystywany do lekkich prac tj. praca przy sianie opryski itp.

Opublikowano

330 jako jedyny więc:

brony 3

kultywator 1,8m

kosiarka 1,65

przyczepa samozbierająca oraz d47

opryskiwacz 400l

zgrabiarka i przetrząsarka

rozrzutnik, pług 2,

podorywka 5 skib

siewnik

Opublikowano

Moje Ursusy(C-360 i C-360 3P) pracuja z:

plu 3 skibowy

tur 2 sekcyjny

agregat uprawowy 2,8m z Bometu

prasa rolujaca Sipma

czsem owijarka

kosiarka rotacyjna

siewnik poznaniak 3m

2 przyczepy D-47

rozrzutnik 4 tonowy

roztrzasacz 4 gwiadowy

zgrabiarka 3,6m

opryskiwacz 800l

kultywator 2,4

rozsiewacz 2 tarczowy z Brzegu

i jeszcze z innymi jak to w gospod. pracuja na ok. 30h

I chyba tyle mam nadzieje ze jeszcze w tym roku beda mialy do pomocy Zetora 85 plus :D