Skocz do zawartości

Farmer - opinie [Połączone]

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Profil usunięty
Opublikowano

Piszcie na temat, bo zaraz będą %%.

Opublikowano

@Mat-jakbyśmy zaczęli ze @Zbychem pisać na temat to też po paru postach dałbyś nam procenty-więc nawet nie zaczynamy :D (a żeby było na temat to przypomnę że kol.Zbych jest fanem Farmera a o mnie żadną miarą tak powiedzieć nie można).

Moim zdaniem to ciągnik dla wiernych czytelników twórczości Adama Słodowego i tyle.

Opublikowano

ciagnik farmer jest w stosunku do inym marek tanszy jak kazdy posada awaryjnosc ale serwis jest nie zawodny czesci w stosunkow tanie i ma siec dealerskow calym kraju wiec z problebami nie ma takimi jak napraw i kupienja go nowego w swej okolicy :) :) :)

Opublikowano

Mosty chyba wszystkie mają carraro, chyba dobre, silniki przeróżne, w mojej miejscowości kupił sobie z silnikiem MMZ (MTZ 82). Jak jedzie to super nowoczesny traktor, nikt mi nie wierzył jak mówiłem że silnik belarusa. Jest też john deere 61km. Konkurencja ma podobne ceny, a o wiele lepszą jakość np. Zetor, Farmtrac a nawe john deere z serii 5E

Opublikowano

nie bierz tego do ręki to wielkie g...wno. <_<

Widzę, że kolega super znawca Farmerów - rozpisał się, uzasadnił swoją wypowiedź - ciekawe do której klasy zdał (lub nie)...

Mam nadzieję, że moderator nagrodzi Cię % za rozbudowaną wypowiedź...

Do złożyciela tematu - nie słuchaj opinii pseudoznawców tylko pisz bezpośrednio do ludzi którzy mają te ciągniki, a z całą pewnością otrzymasz wiarygodną opinię.

Ja ze swojej strony mogę mogę Ci polecić ten ciągnik - oczywiście pamiętaj, ze to nie jest Fendt czy JD.

Opublikowano (edytowane)

mój kolega miałem doczynienie z tym ciągnikem i nie mam miłych wrażeń co do tego ciągnika. <_<

p.s. jęśli kogoś obraziłem bardzo przepraszam. :(

Edytowane przez juka
Opublikowano (edytowane)

Kolega ma takiego Klnie jak nie wiem na niego.

Z rok był dość zadowolony. Potem jak się zaczął sypać to koniec. Co z tego że ma carraro jak łożyska chińskie. Serwis wymieniał mu łożyska tylko te które poszły, a następnych nie chcieli. Potem przyjeżdżali drugi raz i z powrotem rozbierali skrzynię i znowu zmieniali.

Tylko silnik dobry bo Ruski. Po za tym to g..no.

Jest na forum temat o pękającym Farmerze po założeniu tura.

Lepiej jak najdalej od tego.

Edytowane przez tomek73
Opublikowano

Siemanko , brat ma Farmerka drugi rok , silnik JD 61 kucy , sa, dni ze sie silnika niewyla,cza przez 18 godzin , pracuje w transporcie z turem Metal Fach i w presie , jak do dzis na gwarancji wymieniono rozrusznik i wieniec na kole zamachowym , dla zainteresowanych dodam tylko ze jest w planach kupno drugiego z mocniejszym silnikiem do duzej presy , pozdrawiam takich jak "juka" i dziekuje mu za wypowiedz na temat na poziomie goscia co cos gdzies slyszal ,

numer do brata po wiecej info dla zainteresowanych to 533 48 73 03 , michal

Opublikowano

Mógłbyś powiedzieć coś jeszcze o tym maluszku z JD? Jak ze spalaniem głównie i ze zwrotnością? Na skrzyni ma 2 czy 3 zakresy? Ma półbiegi? Pytam tyle, bo w planach jest zakup ciągnika pomocniczego i tą popierdówę mam na oku ;)

Opublikowano

nuszka007 dryndnij na podany wczesniej numer , do mego brata i zawal go pytaniami ,

dodam tylko ze w turze przewody hydrauliczne od krokodyla oryginalne sa za slabe-pekaja , zalozylismy trzyplota i niema problemu

P.S. jak masz slome na sprzedaz to moze sie dogadacie , brat ma brykieciarnie , tygodniowo przerabia okolo 150 ton slomy a surowiec potrzebny , pozdrawiam

Opublikowano

z silnikem jd jest nie do zdarcia ale kolega miał silnik ruski. <_<

p.s. dla wiadomości użytkownika ,,zbych" ten ciągnik wydaje mi sie reklamówka.

Opublikowano (edytowane)

Wiec sie troche musze rozpisac ,

1.Nie jestem kims kto cos slyszal pod budka z piwem , jak co niektorzy na tym forum

2.Na wszystko co pisze posiadam potwierdzenie w praktyce i tu "juka" zle trafiles - juz pisze dlaczego

na 30h pracuje mtz 820 rocznik 2008 jako jedyny ciagnik i nie ma tego ze niemoze , nie potrafi , czy ma za ciezko , jak do ta,d wymianie poddane zostaly rozrusznik , akumulator i przeprowadzany jest UCZCIWY SERWIS , Cia.gnik ten w pierwszym tylko roku zrobil ponad 3tys. bel sianokiszonki , siana i slomy ,nie liczac pracy tym ze diablem dla innych rolnikow-orka , agregat siew, od dwoch lat podczepiany jest agregat uprawowo-siewny z poznaniakiem 2,7m i wszystko jest OK. Poprostu jak dbasz tak masz

3.Farmer z silnikiem JD czy z silnikiem MTZ to tak samo sprawne i niezawodne maszyny przeznaczone do pracy takiej a nie innej i do pracy pod ludzmi z odpowiednia wiedza , a nie pod kims co sie filmow na YT naogladal , pozdrawiam wszystkich obecnych i przyszlych uzytkownikow tych ze maszynek

Edytowane przez razor275
Cytowanie poprzedniego posta
Opublikowano

z silnikem jd jest nie do zdarcia ale kolega miał silnik ruski. <_<

p.s. dla wiadomości użytkownika ,,zbych" ten ciągnik wydaje mi sie reklamówka.

@juka - tym postem utwierdziłeś mnie, że nie masz pojęcia o tych maszynach - a wiesz czemu ? Bo silnik MMZ D243 jest jest bardzo dobrą i udaną jednostką napędową - silniki praktycznie są nie do zajechania, a przy okazji na tyle oszczędne, że te z silnikami JD mogą tylko pomarzyć o takim spalaniu jakie ma MMZ. Oczywiście kultura pracy nie jest najlepsza - no ale w końcu konstrukcja silnika jest z przed kilkudziesięciu lat...

• Like 1
Opublikowano

No i ma chęć do współpracy. Nie jest wymagający zarówno do ilości paliwa jak i jego jakości. Przy dużym obciążeniu, fakt, potrafi go czasem sążnie zamulić, lecz rzadko kiedy przydusić.

Opublikowano

mojemu koledze zaczęły się dziać problemy z skrzynią (biegi wyskakiwały jak miał ciężej), rozrusznik się rozwalił, ciągnik był z turem i gdzie niegdzie zaczął pękać

Opublikowano

Farmer jest traktorem dosyć młodym w produkcji i ma niewielkie wady które są usuwane na bierzonco to widac co roku po nowych modelach co powstają i mocach ciągnika którymi dysponuje .Duzo żeczy udziela pomocnych dział firmy zajmująncy sie Serwisem tej marki ciągnika ....

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

To napisal juka-

mojemu koledze zaczęły się dziać problemy z skrzynią (biegi wyskakiwały jak miał ciężej), rozrusznik się rozwalił, ciągnik był z turem i gdzie niegdzie zaczął pękać

A ja pisze ze jak dbasz tak masz , u nas jakos biegi niewyskakuja , tur pieknie pracuje i nic nigdzie nie peka ,

Juka skoncz szkole , kup sobie sam maszynke , albo wez od taty , popracuj troche , wykaz sie tu i tam i wtedy pogadamy , wiecej nic nie pisze na ten temat bo klawiatury szkoda na pisanie z dwunastolatkiem -tyle masz w profilu i bukhmacherzy przyjmuja zaklady ze wiecej nie masz

P.S. Kto chetny-ale PELNOLETNI i pracujacy na roli zapraszam na pokaz pracy tej maszyny w drugiej polowie pazdziernika , bo tak przypada moj urlop , max 10 ludkow i info zgloszeniowe na priwa , miejsce proby-pokazu to kuj-pom. powiat sepolno krajenskie. Spasiba

Edytowane przez braciszek