Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przed chwilą, RU68 napisał:

Już myślałem że się obraziłeś ale nie refleks ci szwankuje .Możesz gruberowanie nazywać jak chcesz np grubtill  ( ale nie wprowadzaj w błąd innych ) jeżeli wynalazłeś coś nowego ok cześć i chwała że rośnie ale nazwa technologii uprawy pasowej ST jest jest opisana i zdefiniowana .Nie nazywaj kozy- krową choć jedno i drugie daje mleko.

to ,ze ja robie tak ,zeby mi dobrze rosło ,nie znaczy ,ze tą metodą nie mozna miec mulczu na powierzchni,ale ty wciaz nie rozumiesz ze swiat sie nie zatrzymał na twojej maszynie i artykułach ktore czytałes ...

Opublikowano

No chłopie po łapie grubera mulcz na wierzchu ? Dawaj zdjęcie międzyrzędzi ale nie u sąsiada mój mulcz widziałeś  i wtedy  przyznaje ci rację ale nie dwie słomki jak po marnej orce 

Opublikowano

ale to ty sobie tego grubera w głowie ułozyłes ... łapy mam takie jak ansu, uzywam talerzówki  bo to pozytywnie wpływa na wiosenny siew i ogranicza szkodniki ,tyle w temacie

Opublikowano

Tak i o to chodzi  w ST magazynowanie wody i ochrona przed erozją resztkami    A nie opowieści eksperta wyssane z palca  .Wszyscy wiedzą jak pracuje łapa grubera   kształt i kąt natarcia  przystosowany do mieszania a nie głębokiego spulchniania  

Opublikowano
55 minut temu, mirekcich napisał:

to ,ze ja robie tak ,zeby mi dobrze rosło ,nie znaczy ,ze tą metodą nie mozna miec mulczu na powierzchni,ale ty wciaz nie rozumiesz ze swiat sie nie zatrzymał na twojej maszynie i artykułach ktore czytałes ...

Jak uznam że moja robi źle to wystawiam na sprzedaż i zamówię nową 

Dnia 9.07.2021 o 22:29, mirekcich napisał:

Ja nie gruberuje przed siewem i daj se już na wstrzymanie bo na początku robiłem jak Ty i  nie było dobrze ,teraz jestem zadowolony,rozkład nawozu mam lepszy,nie muszę niczego demontować,tylko przesowam w pas uprawowy ,ale jak kiedyś pisałem, być może łapa że skrzydełkami coś by zmieniła i może ktoś tak robił.z Tobą już nie chce dyskutować i niepotrzebnie zaczynałem. 

Sam  kłamczuszku piszesz cyt.,"nie muszę niczego demontować,tylko przesowam w pas uprawowy" jak wiemy dotyczy GRUBERA DWUBELKOWEGO a za chwilkę twierdzisz że zmieniasz dłuta -no jak kłamiesz i zmyślasz to bądź konsekwentny ułóż w głowie wersję i się jej trzymaj -daj adres sąsiada to zweryfikujemy stan twoich upraw bo raczej "chwalipięta w kącie stała i tak wciąż opowiadała"

Opublikowano

Uprawa pasowa, a gryzonie. 
Ostatni dużo tego w oranym i nie oranym. Podobno gruber z podcinaczami znacząco ogranicza populację szkodników?? 

Opublikowano

ja pomimo braku znaczącej inwazji wbijam na polu profilaktycznie  tyczki T ptaki drapieżne przyzwyczajają się że mają stanowiska polowania i ogarniają temat .Zwróć uwagę jak drapieżniki siadają na ogrodzeniach autostrad pomimo ruchu samochodów polują na gryzonie tuż przy samochodach Chemia na cjanku czy fosforku w tym przypadku odpada bo wytrujesz ptaki a środki wielodawkowe oparte na antykoagulantach w polu się nie sprawdzają 

Opublikowano
2 godziny temu, JanKrzysztof napisał:

Niech pokaże pole po zasiewie. Maszyny na pewnp nie pokaże, bo tam są rozwiązania, które czekają na opatentowanie. ;)  

Jak można opatentować grubera który stoi za płotem w większości gospodarstw ?  No może obciął szlifierką na szerokość redliczki 

Opublikowano
2 godziny temu, ansu napisał:

Uprawa pasowa, a gryzonie. 
Ostatni dużo tego w oranym i nie oranym. Podobno gruber z podcinaczami znacząco ogranicza populację szkodników?? 

Szybki przejazd broną mulczową też może pomóc podobno. Jakby to była prawda, to szybka i lekka uprawa pożniwna takim sprzętem wydawałaby się fajna. Chociaż nie wiem jak to wygląda w realu. 

Opublikowano
Przed chwilą, RU68 napisał:

Jak uznam że moja robi źle to wystawiam na sprzedaż i zamówię nową 

Sam  kłamczuszku piszesz cyt.,"nie muszę niczego demontować,tylko przesowam w pas uprawowy" jak wiemy dotyczy GRUBERA DWUBELKOWEGO a za chwilkę twierdzisz że zmieniasz dłuta -no jak kłamiesz i zmyślasz to bądź konsekwentny ułóż w głowie wersję i się jej trzymaj -daj adres sąsiada to zweryfikujemy stan twoich upraw bo raczej "chwalipięta w kącie stała i tak wciąż opowiadała"

jezus maria,czy ty nierozumiesz układu dwuch rzedów ?????????????????????? a co sobie w głowie roisz to twoja sprawa,mie to nie interesi

czy wy ludzie w mzuri czy czajkowskim jakis cud nad wisłą widzicie?????  i nie mozecie poją jak w prosty sposób zrobic drapake po ktorej za***iscie rosnie???? serio???????????????

Opublikowano (edytowane)

zrob sobie poletko i bedziesz  wiedział jak to jest,nie bedziesz musiał nikomu wierzyc ,myslisz ,ze ja bede sie tu produkował zeby wam na tacy podac, a wy od siebie całe "0" ...

Edytowane przez mirekcich
Opublikowano
10 godzin temu, mirekcich napisał:

jezus maria,czy ty nierozumiesz układu dwuch rzedów ?????????????????????? a co sobie w głowie roisz to twoja sprawa,mie to nie interesi

czy wy ludzie w mzuri czy czajkowskim jakis cud nad wisłą widzicie?????  i nie mozecie poją jak w prosty sposób zrobic drapake po ktorej za***iscie rosnie???? serio???????????????

Jezusa i Maryi  nie mieszaj do twoich modyfikacji grubera (tym bardziej że z małych liter) Przesunięcie rzędów nazywa się ofset bo nie wiesz jak to nazwać .A że kłamiesz już wykazałem- proponuję załóż temat jak bujać innych bo niby dorosły jesteś a wpisy smarkatego przedszkolaka z fantazją .Moim zdaniem chcesz wyłudzać od innych informacje bo nie masz nic do dodania poza fantazyjnymi bajkami 

Dnia 19.06.2021 o 12:16, mirekcich napisał:

Dwa tygodnie po "skracaniu" mocarzem  :/

20210619_114146.jpg

Tu widzimy jaki to u Mireckich  ST ? dodam że twierdzi  po oprysku 2 tyg to widzę te chwaściory dziś  ( a u mnie zdechły wszystkie chwasty to była kwestia czasu i temperatury)

• Like 1
Opublikowano
12 godzin temu, mirekcich napisał:

12 minut temu, mirekcich napisał:

ale pokazaliscie poziom oswiecenia 

No fakt,pokazałeś poziom oświecenia🤣

Opublikowano

Póki co to Ty gadasz jak potłuczony i nic nie wnosisz. Opowiadasz te swoje bajki o qq wyższej niż u sąsiada po gruberze dwubelkowym, który St nazywasz. :) Na dodatek boisz się pokazać Twoje grubera, więc Ciebie traktują jak niedouczone dziecko.

• Haha 2
Opublikowano

Z lekka nie rozumiem jaki durny upór można mieć żeby wszystkich przekonywać o swojej wyższości a jak brak argumentów to wyzwiska .Jestem w stanie zrozumieć że część eksperymentuje coś poprawia coś buduje szanuje niekiedy podziwiam różnie to wychodzi lepiej lub gorzej  - inni kupują nowe i też trafiają lepiej lub gorzej niekiedy zadowolenie dwa razy 1 w dniu zakupu 2 w dniu sprzedaży  to nie powód żeby rozdzierać przysłowiowe szaty .A już super kretynizm to brnąć w bagno  o którym nie ma się pojęcia .Widzę że wśród rolników niektórzy mają o sobie tak wysokie mniemanie że każdy głos krytyki to obelga i zamiast siedzieć cicho lub odpowiedzieć finezyjnie zaczynają wojować ale to jest odwrotnie proporcjonalne do inteligencji .Ja już zbierałem i po 15 t i nie zbierałem nic (kukurydza) i co mi tam ani to zaszczyty ani wstyd bo czynników jest mnóstwo .Ale są i  książęta  naj- wszystkich pouczają dyskutują a smród się wlecze a z autopsji to największe orły ze szkół co potwierdza chociażby ortografia