Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
53 minuty temu, andrzej78 napisał:

A gdzie tak napisano...?  Od 1985 roku w ciągnikach C 330 montowano okrągłe tłumiki.

Zgadza się. Były jeszcze okrągłe ale nie emaliowane tylko malowane.

Opublikowano
8 godzin temu, sylwek23111 napisał:

U mojej c-330M z 1990 roku jest tłumik okrągły czarny wymiarach: Całkowita długość 97cm, długość dolnej częśći rury 23cm, komory 63cm  i góra 21cm.

Dzięki za odpowiedź jeśli jest oryginalny to może na przestrzeni lat montowali różnej wielkości tłumiki 

Opublikowano

Zakrzywiony nie pasuje. Do emki był jednej wielkości tłumik.

Opublikowano
2 godziny temu, Rolnik1973 napisał:

Kupcie sobie takie, wylot do przodu i ciszej dla uszu.

https://jacekmocny.pl/pl/ursus/tlumiki

Rysiek a jakby tak z ruska zamontować🤔 Gdzieś tu kiedyś takie coś u kogoś widziałem i nawet filmik był, ciekawie to chodziło.

Opublikowano

Widziałem kiedyś jak gościu do c330 miał z ruska tłumik zamontowany. :D

Opublikowano

Ale on pewnie głośny będzie, płaski chyba najcichszy. To nie C-360, że możliwości multum i na każdym silnik inaczej słychać, tu tylko głośność sobie można "podregulować".

Opublikowano
3 godziny temu, Rolnik200598 napisał:

Rysiek a jakby tak z ruska zamontować🤔 Gdzieś tu kiedyś takie coś u kogoś widziałem i nawet filmik był, ciekawie to chodziło.

Z ruska krótki i będziesz spaliny wąchał, to nie dobry pomysł

Opublikowano

Płaski chyba srebrzanką potraktuję i dalej będzie. Nie ma co kombinować.

Opublikowano

Cześć!

Chciałbym zamontować w swoim URSUSIE C-330 długi tłumik i znalazłem tłumik, który mi odpowiada, tylko jest on do c 360. Czy spokojnie spasuje do c 330 czy będzie problem i trzeba będzie przerabiać?

Pozdrawiam!

Opublikowano

Po mojemu to się nada płaski się nadaje do obu to i te powinny. Kiedyś stawiali na unifikacje w ursusie wiec wiele części jest tych samych .