Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, soltys48 napisał:

nie wiem bo zawsze odkęcałem oba

W czym problem żeby dwa korki wykręcić?

nie tak tylko pytam a mam jeszcze jedno pytanie w książce jest że na oleju mogę jeździć od wymiany 300 mth a jak to przekłada się na czas lata czy mogę jeździć nawet przykładowo 3 lata na tym oleju jeśli nie zrobię 300 mth w te 3 lata

Opublikowano
2 minuty temu, soltys48 napisał:

Jak mało jeździsz to wymiana co roku jak więcej to mozesz sie stosować do książki choć ja wymieniam po max 150mth, co w praktyce teraz wychodzi co pół roku

a jaki olej lejesz bo ja MOBIL DELVAC XHP ESP 10W40 taki był oryginalnie zalany i taki kupiłem teraz

Opublikowano
Dnia 25.05.2021 o 18:54, kuba3048 napisał:

Kolego trzeba zdemontować pompę co nie jest łatwe i jeżeli nie masz praktyki to poproś mechanika bo w farmtrac-u jest z tym dużo zabawy i trzeba blokować silnik.      Pompa do pompiarza zmienia dawkę paliwa, następnie  zmienia się ustawienie zaworu sterujacego dawkę paliwa od ciśnienia z kolektora,   następnie turbinę trzeba wziąć na stół i zwiększyć doładowanie z 0.8 na 1.2 tak jak to ma 7100dt.     taka regulacja  dopiero można zwiększyć moc,  mamy w okolicy hamownie po zmierzeniu 102.7 KM  431 Nm 

I ile to doda koni ? Próbowałeś?   

No to mówię że mam to zrobione i po hamowni wyszło 102.7km i 431Nm

Dnia 30.05.2021 o 19:04, roman099 napisał:

I ile do twojego wchodzi oleju bo w ksiąze pisze że 9l a w serwisie na przeglądzie mówili że 8-8.5l

U mnie książka serwisowa mówi o 11l a wchodzi równe 10 pod max. I od nowości mam zalewany 15w40 i chyba na takim zostanę 

Opublikowano
Dnia 11.07.2021 o 16:54, Smoka napisał:

Panowie pali mi się taka kontrolka co może być 

IMG_20210707_150704.jpg

Nowy typ ciągnika  Ja mam na starym zegarze i mój takiej kontroli niema, ale coś od skrzyni korbowej,  być może sprawdź olej, albo jak masz DPF to może wzrosło ciśnienie na odmie nie wiem, najlepiej by było zapytać na serwisie 

Opublikowano
12 godzin temu, ludwik1983 napisał:

cześć mam problem przy ciężkiej pracy z talerzowka wyrzuca mi olej że zbiornika wspomagania przy letkich pracach jest ok. co może być przyczyną

Ciężko powiedzieć, mi za 10 lat raz wyrzuciło może kieliszek.  Sprawdź czy korek masz cały no u mnie był rozwalony 

Opublikowano

Witam wszystkich noszę się z zamiarem kupna ciągnika o mocy około 75KM ,w moim kręgu zainteresowań znalazł się właśnie farmtrac ,co możecie powiedzieć o tym ciągniku ?jest naszym od case i nh jakieś 30tys czy warto oszczędzać?poproszę o rzetelne odpowiedzi

Opublikowano
Dnia 17.09.2021 o 10:53, Janeczko napisał:

Panowie jaki olej ?

Od nowości był Texaco super tractor oil 13w30

Że dwa trzy lata temu mechanik wymienił na gulfa 15w30 ale też jest problem z dostępnością co polecacie w zamian ?

Turdus 15w40 stosuje 8 lat 

Opublikowano

Taka padła informacja od mechanika. Oringi wymienione i reszta wydaje się dobrze. Teraz po odpowietrzaniu 10 min pracy tura bądź podnośnika i już nie podnosi. Dodatkowo trzeba sporo gazu dodać żeby ruszył tur

Opublikowano (edytowane)

Ciśnienie na zimnym jak dobrze pamiętam 160 bar

Dzwoniłem do Mrągowa po poradę i mówili że też raczej pompa skoro ciągnik z 2008 i z turem

Edytowane przez Janeczko