Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pierwsze wrażenia po przepracowaniu 20mtg. trochę zbyt głośno w kabinie,dźwignie sterowania podnośnika zbyt krótkie,trochę niewygodne załączanie przedniego napędu,zbyt małe kontrolki,brak wyświetlacza prędkości jazdy.

Pozytywy świetny rewers,wspomaganie ,dobra widoczność.

Ogólnie wrażenia pozytywne zobaczymy jak będzie z mocą w konkretnej robocie bo narazie lata w siewniku do kukurydzy.

Spalanie na poziomie Zetora 5211 który nie miał lekko w siewniku z podsiewaczem a podobno po dotarciu jeszcze spada ale myślę że to chyba mit.

Opublikowano

spalanie nie spadnie na 100% jedno co ci spadnie z czasem to moc dźwignię do załączania napędu przerób sobie żeby sie załączała tak jak wom ja jeszcze przerobiłem sobie dźwignie stopnia położenia biegów no i przerobiłem sobie wentylacje

Opublikowano

witam mam problem co może być jak ciągnik stoi tak z dwa dni to niechce odpalić tzn długo trzeba kręcić żeby załapał a jak się już odpali to cały dzięń jest z odpalaniem dobrze

Opublikowano

witam mam znowu problem a mianowicie taki dziś jak chciałem użyć sygnału to padły pi światła pozycyjne padł bezpiecznik po wymianie znalazły sie ale są bardzo słabę i jadąc musze włączyć halogeny po mojemu jakby zera nie było pomóżcie gdzie szukać przyczyny czy w przełączniku długie krótkie czy od kierunków bo one raz są raz ich niema pomału ten ciągnik mnie zaczyna denerwować

Opublikowano

A ładowanie jest, alternator działa? Mogło się coś zalało wodą bo ciągle pada ;) Ja bym sprawdził włącznik pozycyjnych.

Co do ciągnika to u mnie fabrycznie (w 555DT) na silnik nie dali masy więc nie wiadomo co tu odwalili. Znaczy się dali u mnie masę na silnik tylko że przez linkę od gazu i się jarała :lol:

Gość a1fe26c2
Opublikowano

Panowie, poradzi sobie ten ciągnik z trzymetrowym agregatem uprawowo siewnym agromaszu? Agregat z hydropakiem. Używa ktoś takich agregatów?

Gość a1fe26c2
Opublikowano

Nieporadność wyniknie z braku mocy czy udźwigu?

Opublikowano

poradzić to by poradził ja agregat uprawowy mam 3,20 i smiga ale przy samem agregacie pompa stęka a co mówić o siewniku na hydropaku w dodatku z załadunkiem nie ma szans to jest tak lipnie zrobione ze nie ma siłownika wspomagającego pozdrawiam i gdzie mona stacyjkę kupić ktoś wie ? nie łączy mi

Opublikowano (edytowane)

Koledzy co jaki okres wymieniacie w swoich Farmtrac'ach tzw filtr paliwa dokladnego oczyszczania?

Od wczoraj mój FT zaczął falowac na obrotach i nawet zdarzyło mu sie kilkukrotnie zgasnac... Z odpalaniem nie ma problemu... Czy moj filtr kwalifikuje sie do wymiany?

Edytowane przez zajac1
Opublikowano

Filtry okazały sie czyściuteńkie... Czym objawia sie zbliżajaca awaria pompki elektrycznej? Czy to że ona nie wyrabia może powodowac to ze ciagnik potrafi zgasnąc?