Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

Witam. Zastanawiam się nad tym ciągnikiem i mam prośbę żeby użytkownicy posiadający go wypowiedzieli się coś o nim.

Przy zakupie co warto dołożyć do niego ?

Wydaje mi się, że przedni tuz i szersze opony, ale wypowiedzcie się co jeszcze można dołożyć żeby potem nie narzekać na siebie. 

Jakie są w przybliżeniu ceny tego ciągnika ?

Jakie maszyny do niego ? (na ciężkie ziemie 1/2 klasa)

Pług to pewnie 3 skiby obrotowy . Da rady z 4 zagonowa ? Wydaje mi się, że nie ;p

Jaki agregat do niego ? Agro-masz AS3 (3m) ? + do tego jakiś siewnik 

Dodam, że ma to być główny ciągnik obecnie jest 3p.

Edytowane przez delta6583
Opublikowano

nie przekracza tej mocy, turobo daje ci bardziej zamulony ciągnik na starcie, większe zużycie paliwa, większe zużycie silnika niż w starszych modelach bez turbo, głośniejszą prace bo turbo ma specyficzny gwizd ale masz bardziej oczyszczone spaliny. Mi ogólnie lepiej sie pracuje na FT bez turbiny na silniku wolno ssącym bardziej agresywny silnik jak mu sie da gazu to idzie a nie spada z obrotów pod górka gdy nie ma odpowiednich obrotów   

Gość a1fe26c2
Opublikowano

W tym ciągniku i innych turbina pozwala osiągnąć moc znamionową podawaną przez producenta.

Gdybyś miał słabszy silnik i dołożył do niego turbinę, to wtedy uzyskałbyś większa moc niż znamionowa.

Opublikowano

Witam. Zastanawiam się nad tym ciągnikiem i mam prośbę żeby użytkownicy posiadający go wypowiedzieli się coś o nim.

Przy zakupie co warto dołożyć do niego ?

Wydaje mi się, że przedni tuz i szersze opony, ale wypowiedzcie się co jeszcze można dołożyć żeby potem nie narzekać na siebie. 

Jakie są w przybliżeniu ceny tego ciągnika ?

Jakie maszyny do niego ? (na ciężkie ziemie 1/2 klasa)

Pług to pewnie 3 skiby obrotowy . Da rady z 4 zagonowa ? Wydaje mi się, że nie ;p

Jaki agregat do niego ? Agro-masz AS3 (3m) ? + do tego jakiś siewnik 

Dodam, że ma to być główny ciągnik obecnie jest 3p.

Ktoś tam pewnie ma...

Co tam dokładnie w opcjach jest to nie wiem więc tak mniej więcej: szersze ogumienie, obciążniki i haki cbm. Nad klimą bym się też poważnie zastanowił i  może hydraulika 3-sekcyjna bo za drogo nie jest. TUZ też może być ale to nie wiem czy tak będziesz miał wiele roboty do niego.

Ceny możesz Sobie znaleźć: 95 000-110 000 netto

Ciężkie ziemie na 1-2 klasie :D tak źle nie możesz mieć

Pług to w granicach 1,2-1-3 m szerokości roboczej. Raczej szerokie 3 lepsze.

Agregat widzę że pytasz o uprawowo-siewny więc lepiej bierz 2,5 m. Będzie lżejszy i stabilniejszy.

Opublikowano (edytowane)

A używa ktoś Farmtraca z jakimś agregatem uprawowo siewnym ?

Nada się to na głowny ciągnik do gospodarstwa obecnie jest 3p 

Tura do Farmtrac'a na pewno nie bd montował, bo mam w 3p

cena brutto to około 120tys ?

Ile kosztuję poszczególne dodatki u "dilera" ? np radio, zaczep przesuwany, szersze opony, tuz itp widziałem, że ktoś o tym pisał, ale to lata temu ;)

Edytowane przez delta6583
Opublikowano

dzięki Ursusc385 a już myślałem ze będę wycinał blachę w podłodze a tu miłe zaskoczenie i ulga, szybko to odblokowałem, wszystko gra :) swoja droga uważajcie przy wysiadaniu bo gdzie sie człowiek spieszy tam sie diabeł cieszy. przy wysiadaniu z ciągnika zaczepiłem spodenkami chciałem szybko a wyszło sporo sporo dłużej pozdrawiam o by wam farmtracki chodziły :)  

Opublikowano

Witam. Mam u siebie problem ze sprzęgłem. Z początku nie mogłem go wyregulować potem zauważyłem że problem tkwi w tym że czasem nie cofa mi się do końca sprzęgło tak jakby łożysko wyciskowe nie cofało się do końca. Z początku wyregulowałem na odpalonym silniku  i na pedale miałem około 1-2 cm luzu a na zgaszonym oporowe cofało się mniej i około 5 luzu na pedale ale biegi rewers chodziło ok, A teraz widzę że na zapalonym  silniku nie wraca się to tak jak powinno i nie wiem czy łożysko wiciskowe zapieka się na tulei po której powinno płynnie się przesuwać. Czy któraś ze sprężyn odpowiadających za jego powrót pękła ( nie wiem jak to tam w środku wygląda wzoruję się na najprostszej budowie sprzęgła jak w ursusie).  Z góry dziękuję za podpowiedzi bo nie chce sprzęgła i skrzyni rozwalić a po za tym drażni mnie brak kultury pracy nim.

Opublikowano

witam zastanawiam się nad kupnem Farmtracka 675 dt i chciałbym poznać opinię użytkowników( jakie awarie, jakie spalanie, jak z komfortem)? będę wdzięczny za opinie :)

Opublikowano

Witam, jestem posiadaczem farmtraca 675 DTN z turem i mam pytanie: wczoraj podczas wyciągania przyczepy z pola (piachy) włączyłem napęd i usłyszałem przy lekkim skręcie wycie z przedniego napędu czy to normalne ? a dzisiaj zauważyłem małą plamkę oleju (cieknie na uszczelniaczu) na łączeniu wału z przednim mostem

Dodam że jest to mój pierwszy ciągnik z przednim napędem. Ciągnik jest jeszcze na dotarciu ok 40 mth

Opublikowano

Dzwoń po serwis. Ja do 1000mth nawet bym takich pytań nie zadawał. Ma dostawać w palnik żeby serwis wszystkie rzeczy ponaprawiał. U mnie okazało się że sprężarka sie poci, jak przypadkowo pożyczyłem dużą lawetę i woziłem siano na spalarnie. Gdyby nie to gwarancja by minęła i zostałbym z cieknącą sprężarką.

Opublikowano

Zaraz zostałbyś... Wydałbyś pieniądze na naprawę lub wymianę i tyle. :)