Skocz do zawartości

Polecane posty

andrewk    72

Hejka :) Ostatnio massey próbował mnie utopić :D Zanim się rozgrzał konkretniej z niewiadomych przyczyn zaczął przepuszczać płyn przy jednym króćcu nagrzewnicy ( poluzowała się opaska ). Zajrzałem tam następnego dnia bo tak jak pisałem gdy złapał temperaturę samo się naprawiło. Dokręciłem opaskę i teraz nie mam ogrzewania... Przez ten postój bez dokręcenia cały płyn się cofnął chyba bo gdy naciskam za przewody przy silniku to są puste. I teraz : zasilanie nagrzewnicy jest z bloku czy z pompy ???? Może ktoś coś doradzi :) Dziś orka ponad 6ha i niestety ale ogrzewania brak :(

 

PS. raczej wykluczam jakoś inną awarię typu termostat/pompa. Jest jeszcze jedno "ale". W jakiej pozycji jest ciepłe powietrze ? Gdy linka na zaworze jest rozsunięta czy na odwrót ?? Mam uszkodzone pokrętło w kabinie i już nie pamiętam... W każdym bądź razie większość czasu dziś jeździłem gdy linka była zaciągnięta.

Edytowano przez andrewk

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
andrewk    72

Oczywiście, że tak.

 

 

Tak jak jest w tej pozycji to jest ogrzewanie czy nie ?? Jutro spróbuję odkręcić przewód od bloku i "zassać".

post-93767-0-43033400-1507915458_thumb.jpg

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

John23    5

W jakim położeniu powinno być to już nie pamiętam ale wiem ze raczej samo powinno się odpowietrzyć.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
andrewk    72

Naprawione :) Wystarczyło trochę przegonić na maksymalnych obrotach i odpowietrzone.

Edytowano przez andrewk

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się


×