-
Podobna zawartość
-
Przez AgroRolnikŚląskiTeam
Drodzy Agrofotowicze i rolnicy doradzicie mi jaką zachodnia używaną dmuchawę musiałbym kupić do zboża żebym w miarę sprawnie rozładował przyczepę 6t ?
Na ogłoszeniach widuję różne , przeważnie od 2,2 kW do 7,5 kW z jakimiś dozownikami i którą wybrać w miarę rozsądnych pieniądzach ? zboża pod dmuchawę mam nie dużo z 12 t owsa 15 t pszenicy i 10 t jęczmienia a resztę to żmijką i prosto z przyczepy , dotychczas pożyczałem dmuchawę tłoczącą NEURO 2,2 kW ale 6 t zboża to około 1,5 h do 2 h roboty jest i to mnie nie satysfakcjonuję.
Budżet to tak do końca nie jest określony około 3 tyś .
Zachęcam do dyskusji
Pozdrawiam
-
Przez dawidjachim1
Witam, sprzedam dmuchawę ssąco - tłoczącą.
Rok produkcji 2006.
Silnik 11,25 kw.
Długość ssania 4m (fi-150).
Długość tłoczenia 11m (fi-160).
W zestawie klamry, kolana, końcówka kierunkowa, ssawa klasyczna oraz nowa ssawa "rurowa" świetnie nadająca się do silosów zbożowych. Dmuchawa mało używana, średnio 150 ton na sezon.
Wydajność to jakieś 45-50 minut 8 ton pszenicy.
Cena zimowa do nie wielkiej negocjacji.
Lubuskie
TEL. 725-609-176
-
Przez ursus330d
Witam czy opłaca się wozić obornik na wiosnę pod kukurydze,jęczmień wiosenny czy zboże pociągnie coś ??
-
Przez tomek1377
siemanko. Stosował ktoś ten nawóz dolistny? Jaką cena i jakie efekty po zastosowaniu? A może ktoś poleci inny nawóz ? Kazda opinia mile widziana. Pozdrawiam😃
-
Przez ktomek154
Witam wszystkich, od początku roku planuje powiększenie gospodarstwa o silosy, wagę oraz całe oprzyrządowanie do sprawnego zasypu i opróżnienia magazynów. głównie nastawiam się na handel zbożem. mam kilka pytań z tym związanych: jakie silosy polecacie. głównie chodzi mi o producenta. pojemność od 100 ton w górę. lejowe czy plaskodenne? suszarnie mam porcjową- suszy 120 ton w około 48 godzin od 32% wilgotności do 14%. Jaką polecacie suszarnie do skupu? zmieniać czy zostawić? No i najważniejsze: Jak zacząć handel?? Gdzie znaleźć odbiorcę i jakiego? jakieś rady?
-

Rekomendowane odpowiedzi
System załadunku silosa zbożowego
Dmuchawa Telma